Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
22. listopadu 2012

Slavia nastoupí poprvé v Chomutově. Už s navrátilcem Bednářem

V pátečním 24. kole se slávisté poprvé v extraligové historii představí v Chomutově. Na ledě nováčka vyjedou do bitvy proti domácím Pirátům už s navrátilcem Jaroslavem Bednářem, který se Slavií podepsal zatím měsíční kontrakt. Utkání začíná od 17.30 a vy můžete být přímo u toho, slávistický fanklub organizuje na duel autobusový výjezd.

Náš soupeř – Piráti Chomutov

Klub založen: 1945
Trenér: Jiří Doležal
Největší úspěchy: stříbro (1956), bronz (1955), postup do extraligy (2012)
Internet: www.piratichomutov.cz
Hvězdy týmu: Michael Frolík, David Hruška, Matúš Kostúr

Z kabiny Slavie

Slavia začne v Chomutově čtyřzápasovou sérii zápasů na hřištích soupeřů. Na sever Čech dorazí s posíleným sebevědomím o dva cenné skalpy, když nejprve v derby porazila Spartu a poté na nájezdy přemohla hvězdné Jágrovo Kladno. Navíc představí v sestavě velkou posilu - poprvé po návratu ze Švýcarska oblékne slávistický dres kanonýr Jaroslav Bednář.

Šestatřicetiletý útočník se začátkem týdne dohodl na rozvázání smlouvy v Luganu, kde od startu sezony nedostával moc příležitostí, a ve Slavii chce zase najít ztracenou pohodu. Zatím se s koučem a GM Vladimírem Růžičkou dohodl na měsíčním kontraktu, který však může být v případě oboustrannného zájmu prodloužen. Naopak pokud mu přijde zajímavá nabídka z ciziny, může kdykoliv odejít.

Bednář opouštěl sešívané po sezoně 2008/09 jako nejproduktivnější hráč extraligy, rok předtím s parťáky z týmu vyhrál mistrovský titul. Skvělý bruslař a šikovný střelec by měl v Chomutově nastoupit v prvním útoku s Vladimírem Sobotkou a Markem Tomicou. "S oběma jsem v minulosti hrál, tak snad to bude dobré a nebudu jim to kazit," usmíval se po prvním tréninku.

Z tábora soupeře

Také v Chomutově hlásí před pátečním vzájemným utkáním jednu výraznou změnu. Proti Slavii, svému bývalému týmu, už si nezahraje útočník s pověstí velkého raubíře Radek Duda. Ten se necítil v celku extraligového nováčka být dostatečně vytížen a s vedením klubu se domluvil na ukončení smlouvy a bude si hledat nové angažmá.

Chomutovští si zatím ve své první sezoně v extralize vedou statečně, v tabulce těsně drží poslední postupovou příčku do předkola play off. Nejvýraznějšími postavami nováčka jsou někdejší dlouholetý kanonýr Slavie David Hruška a posila z NHL Michael Frolík. Ze zámoří získali Piráti ještě další dva hráče - slovenského beka Milana Jurčinu a kanadského forvarda Jasona Chimeru, který přišel do týmu teprve nedávno.

Zajímavostí je, že poslední tři zápasy Chomutova končily až v nájezdech. V penaltové loterii se svěřenci kouče Jiřího Doležala, který strávil velkou část hráčské kariéry právě ve Slavii, radovali jen jednou. O výhře v Českých Budějovicích rozhodl při své premiéře Chimera. Doma s Plzní a naposledy v Karlových Varech naopak Piráti v nájezdech padli.

Posledních pět zápasů

K. Vary-Slavia 2:3
Pardubice-Slavia 5:2
Slavia-Vítkovice 0:1
Sparta-Slavia 2:4
Slavia-Kladno 4:3sn
Kladno-Chomutov 7:2
Chomutov-Zlín 1:2
Č. Budějovice-Chomutov 1:2sn
Chomutov-Plzeň 2:3sn
K. Vary-Chomutov 1:0sn

Nejproduktivnější hráči

Vladimír Sobotka   17 bodů  (8+9)
Tomáš Hertl        16 bodů (10+6)
Vladimír Růžička   14 bodů (3+11)
Roman Červenka     13 bodů  (5+8)
Petr Kadlec        12 bodů  (3+9)
David Hruška       16 bodů (10+6)
Radek Duda         14 bodů (2+12)
Michael Frolík     13 bodů (9+4)
Milan Kraft        13 bodů (4+9)
Miroslav Zálešák   12 bodů (3+9)

Sestavy z minulého kola

Kopřiva (na 1.- 3. nájezd Furch) - Kadlec, Kučný, Kuboš, Beňovič, Kolařík, Kempný - P. Jelínek, Sobotka, Tomica - Hertl, Alinč, Krenželok - Skokan, V. Růžička ml., Sklenář - Stránský, Žejdl, Poletín - navíc na nájezdy Kalla Kostúr - Palin, Pulpán, Pavlas, Bartejs, Rýgl, Jurčina, Macháček, Rutta - Lušňák, Michael Frolík, Chimera - D. Hruška, Kraft, Hřebejk - Y. Treille, Duda, Důras - Zálešák, Sikora, Hromas
Autor MoV
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více