Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
17. února 2013

Domácí dvojblok začíná, podpořte Slavii už v pondělí proti Kladnu!

Rozjetou Slavii čekají dva domácí zápasy ve dvou dnech. V pondělí dorazí do O2 areny houževnaté Kladno, v úterý ho vystřídá nevyzpytatelný Liberec. Přijďte povzbudit červenobílé bojovníky v obou duelech! Vstupenku zaplatíte jen jednu, na druhý duel ji dostanete zcela zdarma! Utkání s Rytíři začíná v 18:10.

Náš soupeř - Rytíří Kladno

Klub založen: 1924
Trenéři: Zdeněk Vojta, Petr Tatíček a Jiří Kopecký
Největší úspěchy: 6x mistrovský titul (1959, 1975, 1976, 1977, 1978, 1980)
Internet: www.rytirikladno.cz
Hvězdy týmu: Miloslav Hořava, Jan Chábera, Pavel Patera

Rytíři na Slavii nevyzráli ani s Jágrem

Zatímco loni toto dobou prožívali slávisté mizérii, nyní je situace zcela opačná. Tým Vladimíra Růžičky prostě válí. Z posledních deseti zápasů prohrál pouze dvakrát a v tabulce se posunul na famózní druhou příčku! Vedoucí Plzeň zatím nasbírala o čtyři body více, Slavia má zase zápas k dobru.

Trenér Růžička však minulý týden zdůraznil, že ho spíš než Indiáni zajímají týmy pod ním. Vždyť stačí dva nevydařené zápasy a sešívaní budou rázem pátí. “Ono je to o tom, že je liga strašně vyrovnaná. Jeden rok hrajete o titul a ten další se plácáte v play-out. Taková je realita. Žádný z týmů si nemůže být před sezonou jistý, kde se bude pohybovat,“ glosovala situaci hokejová legenda.

Další informace o akci Dva zápasy za cenu jednoho se dočtete ZDE!

Proti Kladnu je ale Slavia favoritem z více důvodů. Kromě postavení v tabulce či aktuální formy pro ni hovoří také vzájemné zápasy. V aktuální sezoně totiž s Rytíři ještě neprohrála a celkově porazila Středočechy už čtyřikrát za sebou. A to i přesto, že Kladnu pomáhali během výluky v NHL esa jako Jaromír Jágr nebo Tomáš Plekanec.

Do Prahy přijede i bratr Marise Jasse

Co se týče Kladenských, pro ně je pondělní match v Libni minimálně stejně důležitý jako pro Slavii. Momentálně drží sedmou příčku a po pondělí by teoreticky mohli poskočit na místo šesté, tedy to poslední, které zaručuje přímý postup do play-off. A že je právě první šestka jasným cílem Rytířů, potvrdil pro jejich webové stránky i útočník Miloslav Hořava.

Právě on je symbolem jakési přestavby, kterou Kladno od léta prodělalo. Z klubu odešli hráči jako Jaroslav Kalla, Marek Hovorka, Jiří Bicek nebo naposledy Jan Hlaváč, což jsou citelné ztráty. Novými tahouny mužstva mají být kromě Hořavy či kapitána Pavla Patery třeba Jiří Kuchler s Janem Eberlem, své kvality by měl ukázat také lotyšský reprezentant Koba Jass. Že to jméno dobře znáte? Není divu. Za Slavii hrál před pár lety jeho bratr Maris, jenž je nyní hráčem německého Hannoveru.

Postavení v tabulce

2.  Slavia   47   20 – 10 – 3 – 14  127:105   83 b.
7.  Kladno   48   23 - 0 - 5 - 20   137:138   74 b.

Posledních pět zápasů

Karlovy Vary - Slavia 2:0
Slavia - Liberec 4:3
Slavia - Pardubice 2:1 PP
Vítkovice - Slavia 1:5
Sparta – Slavia 2:3 PP
Pardubice - Kladno 4:1
Kladno - Chomutov 2:3 PP
Kladno - Mountfield 3:1
Třinec - Kladno 7:2
Kladno - Zlín 5:2

Nejproduktivnější hráči

Tomáš Hertl 28 bodů (17+11)
Vladimír Růžička 26 bodů (5+21)
Vladimír Sobotka 25 bodů (10+15)
Petr Kadlec 25 bodů (5+20)
Lukáš Krenželok 20 bodů (14+ 6)

1. Jaromír Jágr 57 bodů (24+33)
2. Tomáš Plekanec 46 bodů (21+25)
3. Pavel Patera 31 bodů (10 + 21)
4. Marek Židlický 25 bodů (3+22)
5. Jiří Tlustý 23 bodů (12+11)

Sestavy z minulého kola

Furch - Kadlec, Kučný, Kempný, Kolařík, Kuboš, Holub, Koma - Micka, P. Jelínek, Tomica - Hertl, V. Růžička ml., Sklenář - Žejdl, Alinč, Krenželok - Skokan, Klhůfek, Poletín. Chábera - L. Procházka, D. Růžička, P. Hořava, Piskáček, Kameš, Doudera, Macholda, Kužel - Eberle, Lukáč, M. Látal - Jass, Patera, M. Hořava - Melka, Dragoun, Dalecký - Valský, Kuchler, Kuchejda.
Autor OH
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více