14. srpen
Jihlava Slavia
14:00
15. srpen
Slavia
 
VSTUPENKY
Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
28. září 2013

Na ledě jsme byli jako ovce, zlobil se i přes výhru Jaroslav Bednář

Ačkoli zvládli šestý soutěžní duel v řadě a jsou na špici extraligy, dobrou náladu po utkání v Chomutově slávisté neměli. Ještě 12 minut před koncem třetí třetiny totiž vedli 5:2, nakonec ale museli o svém vítězství rozhodnout až v nájezdech. A to se hodně nelíbilo třeba Jaroslavu Bednářovi, který po zápase nešetřil kritikou.

I když Slavia zápas v Chomutově zvládla a udržela svou neporazitelnost, je jasné, že tak trochu dostala od Pirátů facku. Nyní je potřeba, aby se z ní poučila a podobný kolaps jako v pátek už nepředvedla. „Je dobře, že k tomu došlo a doufám, že si to vezmeme k srdci. Málem jsme totiž přišli o všechno,“ kroutil hlavou Bednář.

Podle něj si Slavia o něco podobného koledovala už v zápasech předtím. „To jsme taky vedli a zničehonic přestali hrát. Teď už nás soupeř konečně potrestal,“ uvedl zkušený hokejista a dodal: „Aspoň nás to probere. Holt si musíme uvědomit, že s tímhle mužstvem nemůžeme hrát technický hokej. Musíme se vrátit k té bojovnosti, co nás zdobila doposud.“

Že si jeho tým v Chomutově zastřílel a dal ze hry hned šest gólů, ho příliš neobměkčilo. „Říkal jsem, že takový zápas přijde. Asi jsme ty branky ale vstřelili moc brzy, protože pak přišlo sebeuspokojení a úplně jsme vypnuli. Nechali jsme domácí dostat se na koně, v závěru nás válcovali. Byli jsem tam jako ovce. Prostě nesmysl!“ durdil se kanonýr.

Svůj triumf sešívaní zachránili aspoň v nájezdech, které v tomto ročníku absolvovali už podruhé a v obou případech úspěšně. „Momentálně se nás drží štěstí a ty penalty zvládáme, aspoň že tak. Znovu ale říkám, že jsme málem ztratili vyhraný zápas. A to je horší,“ odfrkl si s tím, že aktuální první místo v tabulce ho nechává chladným.

„Tohle zatím vůbec neprožívám. Liga teprve začala a ještě se to bude promíchávat. Samozřejmě na psychiku je to příjemné, na tréninku vládne pohodička, ale musíme zůstat bdělí. A prokázalo se o to i teď. Hrát nějakých 45 minut je hrozně málo, musíte šlapat celý zápas,“ uzavřel Jaroslav Bednář.

Autor Antonín Domanický, OH
Nepřehlédněte
A-TÝM 24.7.2024

Přípravné zápasy: Slavia vyráží na dva turnaje, třikrát se představí v Edenu

Slávisté v přípravě před sezonou vyrazí na turnaje do Pardubic a Deggendorfu, představí se na ledě Kladna a v domácím prostředí přivítají Selb, Lipsko a Pardubice B. Celkem mají v plánu osm zápasů.

Číst více
A-TÝM 22.7.2024

Winter Hockey Games? Výjimečný zážitek pro nás i pro fanoušky, shodují se slávisté

Slávisty čeká v prosinci unikátní zážitek, v rámci série Winter Hockey Games odehrají v Praze zápas proti Vsetínu pod širým nebem. Utkání je na programu v neděli 8.12. od 12:30 na Letenské pláni. ...

Číst více
ROZHOVORY 19.7.2024

Věřím, že Slavia bude mít úplně jiné sezony, než byly poslední dvě, říká Totter. Proč se rozšířil realizační tým?

Slávisté vstupují do nové sezony s posilami nejen v hráčském kádru, ale i v realizačním týmu. Hlavní trenér Aleš Totter bude mít k sobě k dispozici nové asistenty, dovednostního kouče či analytika. ...

Číst více
ROZHOVORY 17.7.2024

Rád bych hrál v horních patrech tabulky, kam Slavia patří, burcuje Kajínek

David Kajínek, který před pár dny oslavil šestatřicáté narozeniny, za svoji dosavadní kariéru načerpal celou řadu zkušeností, teď by je rád předal mladším. „Chtěl bych jim pomoci, ať rostou a jsme ...

Číst více