Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
19. října 2013

Slavii doma prověří Rytíři z Kladna

Slavia konečně přetrhla pětizápasovou sérii bez vítězství a dokázala doma zdolat Litvínov. Sešívaní ve druhém domácím zápase po sobě přivítají doma Kladno, proti kterému začínali letošní sezónu. Kladenským se ale odveta za loňské play-off nepovedla a doma podlehli slávistům 1:3. Mají tedy rozhodně pražskému celku v následujícím duelu co vracet.

Náš soupeř – Rytíři Kladno

Klub založen: 1924
Trenéři: Zdeněk Vojta
Největší úspěchy:mistr ligy (1959, 1975, 1976, 1977, 1978, 1980)
Internet: www.rytirikladno.cz
Hvězdy týmu: Tomáš Kaberle, Libor Procházka, Pavel Patera

Kladenští mají navíc v posledních zápasech vynikající fazónu. V posledních třech utkáních dokázali získat všechny body při celkovém skóre 12:4. Nejcennější je rozhodně domácí výhra nad brněnskou Kometou 5:1. Díky těmto výhrám se dokázali odlepit od nízkých pater tabulky a momentálně se nacházejí na osmé příčce. Tým nejvíce táhnou veterán Pavel Patera a francouzský legionář ve službách Rytířů – Sacha Treille. Oba tahouni mají na kontě dohromady úctyhodných 25 bodů.

Kladno ale dlouhodobě nedokáže svou formu příliš udržet. Momentální série tří vyhraných zápasů je zatím nejdelší sérií v této sezóně. Jinak jsou výsledky Rytířů spíše kolísavé a postrádají konzistenci. A to je hlavní důvod toho, že se stále nacházejí v dolní polovině tabulky.

První zápas proti Kladnu ale rozhodně nepatřil k jednoduchým. Za hosty se trefil až v druhé půli utkání Lukáš Krenželok, a když 5 minut před koncem přidal druhou branku Skokan, tak se zdálo být všechno jasné. Vzápětí však snížil kladenský Hořava a výsledek ještě musel pojistit střelou do prázdné branky nejlepší kanonýr sešívaných – Jaroslav Bednář.

Slávii proti Kladnu čeká druhý zápas ze tří před vlastním publikem v řadě. V tom prvním dokázali porazit Litvínov a přerušit tak špatnou sérii pěti prohraných zápasů. Výkon sice stále nebyl ideální, ale sešívaní dokázali zápas urvat svou bojovností a nasazením. Do dalších zápasů navíc mohou počítat s čerstvou posilou z Pardubic, útočníkem Janem Kolářem. Ten má za sebou osmnáct zápasů v reprezentaci a vzhledem k tréninkům by měl nastupovat v první formaci s Bednářem a Krenželokem.

Kroky všech slávistických fanoušků tak povedou v neděli v pět hodin do vysočanské O2 arény, aby podpořili svůj milovaný klub v dalším snažení.

Postavení v tabulce

6. Slavia             13   5 – 3 – 1 – 4  31:28  22
8. Kladno             13   5 – 2 – 0 – 6  39:39  19

Posledních pět zápasů

Slavia – Plzeň 0:2
Třinec – Slavia 3:2
Slavia – Sparta 0:6
Karlovy Vary – Slavia 4:1
Slavia – Litvínov 3:1
Kladno – Třinec 4:5
Karlovy Vary – Kladno 6:1
Kladno – Litvínov 3:2
Kladno – Brno 5:1
Chomutov – Kladno 1:4

Nejproduktivnější hráči

Jaroslav Bednář    15 bodů (8+7)
Petr Jelínek       7 bodů (3+4)
Lukáš Krenželok    7  bodů (3+4)
Pavel Patera          13 bodů (4+9)
Sacha Treille         12 bodů (9+3)
Petr Tenkrát          9 bodů (7+2)

Sestavy z minulého kola

Furch – Štich, Kadlec, Wharton, Kolařík, Holub, Valach, Knot – Krenželok, Bednář, Žejdl – Sklenář, Růžička, Skokan – Poletín, Jelínek, Micka – Doležal, Klhůfek, Slavíček Chábera – Růžička, Kaberle, Procházka, Doudera, Majeský, Jankovič – Tenkrát, Patera, Eberle – Treille, Dragoun, Rudovský – Dalecký, Lukáč, Havlíček – Strnad, Kuchler, Machač.
Autor Michal Borovan
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více