Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
5. listopadu 2013

Absenci praváků v přesilovkách řeší i mladík Knot. Za příležitost jsem rád, těší ho

Nadvláda hokejistů držící svou čepel na levé straně těla v kabině Slavie přinesla nečekanou šanci pro mladého obránce Ronalda Knota, který jako jeden ze čtyř praváků na soupisce Pražanů dostává možnost i při přesilových hrách. "Víc nás tu není, ale samozřejmě jsem rád, že hraju," raduje se devatenáctiletý bek.

Jaroslav Bednář, Juraj Valach, Jan Stránský a Ronald Knot. To je výčet všech hráčů na soupisce sešívaných, kteří drží hůl napravo. Dva prvně jmenovaní spolu hrají v elitní přesilovkové formaci, třetí se pohybuje na hraně sestavy. Příležitost v druhé formaci při početních výhodách tak v posledních zápasech dostává teprve devatenáctiletý Knot.

"Samozřejmě jsem rád, že hraju," těší talentovaného obránce, který takovou příležitost dostal poprvé v Pardubicích, kde se jinak trápící slávisté při přesilových hrách prosadili hned dvakrát. "Ale je to dané i tím, že máme spoustu zraněných hráčů," připomíná absence kapitána Petra Kadlece či jeho parťáka z obranné dvojice Šticha.

Přesto ani mladá puška Knot k výraznému posunu v proměňování šancí při výhodě jednoho muže navíc nepomohl, Slavia se dále drží na předposledním místě v bilanci přesilových her. "Proti Mountfieldu jsme měli hodně přesilovek, ale opět jsme nedali gól. Soupeři se podaří hodněkrát vyhodit a je po výhodě, což je velká škoda," připomněl Knot poslední domácí utkání.

"Přesilovku se snažíme přizpůsobit i tomu, kdo na kterou stranu hraje. V první lajně jsou praváci Bedýnka s Jurou, ve druhé jsem sice jenom já, ale s tím si musíme umět poradit," burcuje hráč s číslem 94 na zádech.

Knot dostává pravidelně více příležitostí na ledě v první polovině utkání, s přibývajícím časem už se ale na hrací plochu tolik nedostává. Vladimíru Růžičkovi to však vůbec nemá za zlé. "Není to snad kvůli tomu, že bych něco kazil. Prostě tam za vyrovnaného stavu posílá zkušenější hráče, to je úplně normální," objasňuje Knot.

Ani tak ale o rozehrání v nějakém prvoligovém týmu neuvažuje. "Tohle není moje věc. To je na panu Růžičkovi, jaké má se mnou plány. Když můžu, tak jdu hrát s juniorkou, ale o tom, že bych se měl rozehrávat někde jinde, jsem zatím nic nezaslechl," uzavřel mladík.

Autor Václav Baumann
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více