Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
27. prosince 2013

Slavia doma přivítá neoblíbený Zlín

Sešívaní v prosinci opět našli sami sebe. Zapomněli na trápení z minulého měsíce a jsou zpět v elitní šestce. Zdali je forma neopustila, přijede prověřit PSG Zlín, kterému se naopak v posledních zápasech příliš nedaří. Jak souboj dopadne, se dozvíme v sobotu od 15 hodin v O2 aréně.

Náš soupeř

Klub založen: 1928
Trenéři: Rostislav Vlach
Největší úspěchy: mistrovský titul (2003), 3x stříbro (1994, 1998, 2004), 3. místo (2001)
Internet: hokej.zlin.cz
Hvězdy týmu: Jaroslav Balaštík, Petr Leška, Radim Tesařík
Zlín byl vždy nejen pro Slavii svou pečlivě propracovanou defenzivou hodně nepříjemným soupeřem. Ševci patřili tradičně k nejlépe bránícím mužstvům v celé extralize. Letos tomu není příliš jinak. Zlín zatím jen třikrát v celé sezóně prohrál o více než dvě branky.

Největší výprask zatím letos dostali Ševci právě od Slavie. Skoro přesně před třemi měsíci přijeli Zlínští do Prahy pro ostudnou prohru 0:6.

Přesto poslední zápasy nejsou z pohledu Zlína to pravé ořechové. Koneckonců tři prohry a pouhé dva body z posledních čtyř zápasů hovoří sami za sebe. Ony dva body dokázal tým z Moravy vydřít výhrou na nájezdy nad Pardubicemi.

Sešívaní už dali dávno zapomenout na listopadové nezdary, kdy prohráli sedm zápasů v řadě. Od doby, kdy přerušili tuto nepříznivou sérii, v každém z pěti zápasů dokázali bodovat. Přičemž prohráli pouze doma s Vítkovicemi na nájezdy.

Zdá se, že ani přes Vánoce sešívaní hokej hrát nezapomněli. V posledním měření sil proti Chomutovu vyhráli 3:1. Navíc předvedli perfektní výkon a svého soupeře jednoznačně přehráli. A nebýt špatné koncovky, konečný rozdíl mohl být ještě větší. Jaroslav Bednář si v tomto zápase připsal 250. branku v extralize a reprezentaci a vstoupil tak mezi smetánku do Klubu hokejových střelců.

Jak dopadne souboj dvou defenzivněji založených týmů? Odpověď na tuto otázku se dozvíte, pokud v sobotu dorazíte do Vysočan shlédnout toto utkání.

Postavení v tabulce

5.  Zlín       32   12 - 5 - 5 - 10   84:78  51
6.  Slavia     32   11 - 6 - 5 - 10   81:77  50

Posledních pět zápasů

Slavia – Kometa 3:0
Slavia – Pardubice 5:4sn
HK Mountfield – Slavia 1:6
Slavia – Vítkovice 1:2sn
Slavia - Chomutov 3:1
Zlín – Kladno 3:2
Třinec – Zlín 2:1
Zlín – Karlovy Vary 2:4
Pardubice – Zlín 1:2sn
Zlín – Kometa 1:4

Nejproduktivnější hráči

Jaroslav Bednář   32 bodů (17+15)
Lukáš Žejdl       18 bodů  (3+15)
Juraj Valach      16 bodů   (7+9)
Petr Leška         27 bodů  (5+22)
Jaroslav Balaštík  22 bodů  (14+8)
Antonín Honejsek   18 bodů  (10+8)

Sestavy z minulého kola

Furch – Holub, Kadlec, Wharton, Kolařík, Štich, Valach, Šenkeřík – Krenželok, Petrovický, Bednář – Tomica, V. Růžička, Žejdl – Sklenář, Jelínek, Skokan – J. Doležal, Klhůfek Kašík - Marušák, Urbanec, Zámorský, Horák, Řezníček, Valenta - Balaštík, Leška, Köhler - Honejsek, Holík, F. Čech - Okál, Čajánek, O. Veselý - Ondráček, Melenovský, Kubiš. Trenéři: Rost. Vlach, Jurík, Hrazdira
Autor Michal Borovan
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více