Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
31. prosince 2013

Zápas rozhodly tři využité přesilovky Liberce, uvědomuje si David Štich

L i b e r e c / P r a h a - Slavia nebodovala podruhé v řadě. V rámci 34. kola Tipsport extraligy se představila na ledě Bílých Tygrů, po čtyřiceti odehraných minutách svítil na kostce stav 3:0 z pohledu domácích. Svěřenci trenéra Vladimíra Růžičky se ale nevzdali a dokázali snížit na rozdíl jediného gólu. Druhý zásah sešívaných obstaral obránce David Štich, jenž si v den svých jmenin tři body nepřipsal.

Třetí vzájemný zápas Slavie s Libercem byl dlouho vyrovnaný. Stav utkání se měnil až ve 26. minutě, kdy otevřel gólový účet zápasu liberecký Michal Bulíř. Tygři hráli po celou druhou část hry zodpovědně, naopak Slavia byla ve druhém dějství hned čtyřikrát vyloučena a hrála tak 12 minut v oslabení, čehož Liberec hned třikrát využil. “Myslím si, že největší problém byl, že jsme v oslabení obdrželi tři branky. První část byla bezbranková a ve druhé části jsme hráli dvanáct minut oslabení. Přesilové hry a oslabení rozhodují zápas. Jak jsme všichni viděli, tak tenhle zápas to rozhodlo,” hodnotí utkání proti libereckým Tygrům David Štich.

David Štich měl v utkání proti Liberci z obránců nejmenší ice-time a nejvíce střídání. Ke vstřelení branky mu stačila jedna střela.

Rozhodčí trestnými minutami nešetřili, celkem jich rozdali třicet, z toho čtyřiadvacet na stranu Slavie. Liberec tak dostal výhodu, kterou třikrát využil. V dosavadní sezóně ji využil celkem osmadvacetkrát. “Mají Nedvěda, který ty přesilovky umí a dobře to tam s klukama točí. Velkou práci na brankovišti také odvádí Výtisk, protože má dobrou rovnováhu a jde s ním těžko pohnout. To jsme mohli vidět u třetí branky, kterou vsítil Čakajík,” poukázal Štich.

Po čtyřiceti odehraných minutách se šlo do kabin za stavu 3:0 pro domácí Liberec a Slavia měla co dohánět. Šéf slávistické kabiny Vladimír Růžička starší vyhecoval své svěřence k lepšímu výkonu, ale ani ten na zisk bodů bohužel nestačil. Sešívaní zvládli snížit na rozdíl jedné branky, ale v závěrečném tlaku se jim tíženého vyrovnání dosáhnout nepodařilo. “Po druhé třetině jsme si řekli, že v minulém zápase Liberec také vedl 3:0 a nakonec prohrál. Řekli jsme si, že musíme hrát vše na branku a vlítnout na ně, aby byli pod tlakem a udělali chybu. Nakonec jsme snížili na rozdíl jedné branky a do konce zbývaly necelé tři minuty. Věřil jsem, že dáme ještě branku, ale bohužel,” říká o situaci v kabině po prvních dvou třetinách a poukazuje na fakt, že Liberec v minulém kole ztratil zdárně vyhrané utkání na ledě karlovarské Energie.

Slavii se proti Liberci zkrátka nedaří. Naposledy porazila Tygry před rokem, letos se oba celky střetly třikrát a ve všech třech případech se z vítězství radovali Bílí Tygři, dvakrát udolali Pražany až po samostatných nájezdech. “Nedá se říct, že by Liberec byl náš neoblíbený soupeř. V letošním roce je tabulka hodně vyrovnaná. Týmy od čtvrtého až do desátého jedenáctého místa dělí vždy od sebe tak čtyři body. Nemůžeme brát, zda je někdo papírově slabší, nebo silnější,” uvědomuje si.

David Štich strávil v dresu Liberce tři sezóny, během níž vypomáhal také na farmě Tygrů v Benátkách nad Jizerou. Mimo jiné si také vyzkoušel boje o udržení, baráž či play-off. Důrazný obránce hájil liberecké barvy ve 113 zápasech, ve kterých posbíral 14 kanadských bodů. “Už to pro mě tolik specifické není,” vypálil bez váhání. “Strávil jsem tu tři roky a mám tu dost kamarádů, se kterými se do teď vídám, takže je to spíše takové veselejší. Žádný jiný význam tomu nedávám,” dodává slávistická sedmasedmdesátka.

Autor Jan Thőma
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více