Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
8. února 2014

Oslavenec Valach dostal zvláštní úkol. Má donést brynzové halušky

V sobotu 1. února oslavil dvacáté páté narozeniny urostlý obránce slovenské národnosti Juraj Valach. Jako dárek ke svému čtvrtstoletí si nadělil branku v utkání proti Chomutovu. Ještě víc ho ale samozřejmě těší, že osobně prožívá jednu z nejúspěšnějších sezón v české nejvyšší soutěži.

V sobotu narozeniny, den poté zápas proti Chomutovu - tak nějak zněl plán Juraje Valacha na první únorový víkend. A že mu vyšel vskutku parádně! Mohutný zadák totiž oslavil svůj velký den gólem, jenž nasměroval Slavii k důležité výhře.

„Na své narozeniny jsem v tu chvíli ale vůbec nemyslel. Teď se hlavně soustředíme na zlepšení defenzívy, abychom dělali co nejméně chyb,“ líčí dvoumetrový obránce, jenž v úterý musel přijmout porážku ve Zlíně 2:4. Ta odsunula červenobílé z pozic zajišťujících předkolo play-off, takže v Edenu teď na nějaké mejdany není ani pomyšlení.

„Narozeniny jsem oslavil jen v kruhu rodiny a s přítelkyní. Proběhlo to úplně v klidu, nic speciálního,“ pokrčil Valach rameny. Dárků dostal jistě dost, ale jaký mu udělal největší radost? „Dostal jsem pěknou vázanku od přítelkyně, ta mě potěšila,“ pousmál se.

Valachovy pětadvacetiny neutekly ani kabině Slavie. Jeho spoluhráči mu už dali úkol, který jistě s radostí splní. „Kluci naráželi, že bych mohl přinést do kabiny slovenské národní jídlo, tedy brynzové halušky. Nějaká ta svačinka dorazí do šatny určitě,“ zapřemítal.

Letošní sezóna je pro slovenského obránce zatím vůbec nejúspěšnější od doby, co působí v české extralize. V dosavadním průběhu ročníku vstřelil jedenáct branek a na devět jich přihrál. Celkem si tak připsal už dvacet kanadských bodů.

„S letošní sezónou mohu být po osobní stránce celkem spokojený, ale když ve své hře zlepším některé obranné návyky a budu více takový chladnokrevný, bude to ještě mnohem lepší. Samozřemě jsem ale rád, že dávám tolik branek. Doufám, že mi to vydrží,“ rozpovídal se nejlepší slávistický střelec z obranných řad.

Juraj Valach má v Edenu smlouvu ještě na jednu sezónu, to ale neznamená, že o produktivního beka nemohou mít zájem i jiné kluby, ať už ty české nebo ze zahraničí. Přijal by novou výzvu?

„Pokud by nějaká nabídka skutečně přišla, tak by mě samozřejmě potěšila. Vždy jsem měl sen hrát NHL. Možná se mi to ještě podaří,“ nadhodil spolehlivý zadák a prozradil, k jakému zámořskému celku má vlastně nejblíže.

„Byl jsem na zkoušce v San Jose Sharks, tak doufám, že by mě tam ještě jednou dotáhli. Moc se mi tam líbilo. Je to pěkné město a sluníčko tam svítí celý rok,“ podotkl na závěr Valach. Už dříve potvrdil, že návrat domů na Slovensko u něj aktuálně nepřipadá v úvahu.

Autor Jan Thöma
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více