19. říjen
Slavia Litoměřice
15:00
20. říjen
Slavia Zlín
15:00
VSTUPENKY
Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
14. října 2024

700 odehraných zápasů? Snad jich přidám co nejvíc, věří Novák

Na své konto minulý týden zapsal už 700. zápas v lize. K tomu se Martinu Novákovi narodila také další dcera. „Je to nejnádhernější období. Jsem rád, že jsem dostal trochu volna a mohl jsem se postarat o rodinu," těší jednoho z lídrů slávistické kabiny. Budou jeho děti také hokejisté?

V minulém týdnu jsi překonal hranici 700 odehraných zápasů v lize. Kolik jich ještě přidáš?
Doufám, že zdraví a moje výkonnost dovolí, abych jich přidal co nejvíc. (usmívá se) Snažím se být lídrem a jít příkladem i ostatním. Snad se to i daří.

A jak se v současnosti cítíš na ledě?
Hraje se mi dobře. Snažím se, abych si udržel nějakou výkonnost. Zatím je to dobré a doufám, že to bude jen pokračovat. Ve Slavii jsem také spokojený.

Nedávno se ti také narodila další dcera. Musíš teď prožívat krásné období…
Určitě je to nejnádhernější období. Je to sice náročné, ale od trenérů jsem naštěstí dostal trochu volna. Po zápase v Prostějově jsem mohl zůstat doma a postarat se o rodinu, užít si s nimi příjemné chvíle. Moc za to koučům děkuju, jsem rád, že mi to umožnili.

Budou děti také hokejisté?
To úplně nevím. Kluk hraje fotbal a starší z dcer chodí momentálně na gymnastiku. Uvidíme, kam povedou kroky té nejmladší. (usmívá se)

Slavia je zpět na vítězné vlně

Vrátím se teď k zápasu v Kolíně. Trenér Totter zmiňoval, že podobná porážka je někdy to nejlepší, co může tým potkat.
Asi ano, občas jsou v sezóně zápasy, kdy nevyjde nic. Rozhodnou maličkosti, kdy soupeře nějaký šťastný odraz dostane do vedení a najednou se mu rozvážou ruce a jdou mu lépe nohy. Nám se v Kolíně vůbec nic nedařilo, naopak domácím tam padly nějaké šťastnější góly, a pak hráli na vlně a byli zkrátka lepší.

Naposledy jste si poradili se Vsetínem. Jak důležitý je to skalp?
Je to samozřejmě cenné vítězství. Vsetín je jeden z největších favoritů soutěže, takže jsme hodně rádi, že nám to takhle vyšlo. Myslím, že bylo důležité, jak rychle jsme dokázali zareagovat na jejich první gól. Společně s následným obratem skóre to byl asi jeden z nejklíčovějších momentů utkání.

Moměntálně máte tři vítězství v řadě. Z čeho teď nejvíc těžíte?
Každý zápas v téhle soutěži je hodně urputný. Občas to chce zjednodušit, a hlavně vyhrávat osobní souboje, které pak rozhodují zápasy. Snažíme se i na tom hodně pracovat v tréninkách. A nějakým způsobem se nám to teď povedlo vnést do hry.

„Zápas pod širým nebem bude zpestření celé mojí hokejové kariéry. Moc se těším.“
Martin Novák o duelu proti Vsetínu v rámci Winter Hockey Games

Všiml jsem si, že si hodně vypomáháte úspěšnými bloky…
Určitě se na to také zaměřujeme, hokej je vždycky o obětavosti. Týmy, které jsou obětavé, tak mají větší šanci vyhrát. Snažíme se to co nejvíc ulehčit brankářům, protože je před nimi vždycky nepříjemný provoz. Bloky jsou určitě důležité.

Novák v růžovém dresu proti Vsetínu

S Valachy jste hráli ve speciálních dresech na podporu prevence rakoviny. Jak důležité je takhle pomáhat dobré věci?
Je to super, já jsem jedině pro. Asi se budu také snažit vydražit růžový dres, abych nějakým způsobem ještě podpořil tuhle akci.

Ani příští domácí zápas proti Vsetínu nebude úplně klasický, zahrajete si pod širým nebem. Jak vyhlížíš takovou akci?
Opravdu se moc těším. Je to zpestření celé mojí hokejové kariéry. Nikdy jsem neměl možnost hrát podobný zápas. Ven jsme se dostali maximálně v mládeži, takže se strašně těším, až to také zažijeme.

Autor Jiří Petr
Nepřehlédněte
ZÁPASY 16.10.2024

Slavia s Třebíčí dvě třetiny prohrávala, přesto dál vítězí

Slavia proti Třebíči dlouho nepotvrzovala roli favorita, naopak po chybě dovolila Třebíči o gól vést. Zvrat přišel až v závěrečné třetině, kdy červenobílí nasázeli tři branky. Domácí už nezvládli ...

Číst více
A-TÝM 14.10.2024

Vydražte si hrané růžové dresy a podpořte prevenci rakoviny prsu a varlat

Získejte jeden z unikátních růžových dresů, ve kterých slávisté nastoupili v rámci kampaně Růžový říjen v zápase proti Vsetínu. Koupí dresu podpoříte prevenci rakoviny prsu a varlat, Slavia věnuje po ...

Číst více
OHLASY 13.10.2024

Hrajeme hokej, který baví. Jsme rádi, že fanoušci chodí, pochvaluje si Strnad

V pátek debutoval v extralize, den nato opět nastoupil v dresu Slavie, aby svým gólem pomohl k výhře nad Vsetínem. „Bleskové reakce pomohly na psychiku týmu,“ říká Lukáš Strnad, který si také chválí ...

Číst více
A-TÝM 11.10.2024

Dětský víkend! Se Zlínem o den dříve, děti mají příští sobotu i neděli vstup zdarma

Domácí utkání 14. kola Maxa ligy proti Zlínu se oproti původně plánovanému pondělnímu termínu přesouvá na neděli 20. října od 15:00. Slávisté tak o víkendu absolvují domácí dvojboj, o den dříve totiž ...

Číst více
×
Dnes v 18:00 | Dor.
HC Rytíři Kladno
HC Slavia Praha
×
Dnes v 15:00 | Jun.
HC Litvínov
HC Slavia Praha