14. srpen
Jihlava Slavia
14:00
15. srpen
Slavia
 
VSTUPENKY
Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
1. srpna 2014

Kondice se dostaví až během zápasů, uvědomuje si Jaroslav Bednář

Svou jubilejní desátou sezónu odehraje za sešívaný klub Jaroslav Bednář. Nejproduktivnější slávista z loňské sezony se společně se svými spoluhráči připravuje na nový extraligový ročník. „Uděláme všechno pro to, aby ta sezona dopadla co nejlépe,“ hlásí sedmatřicetiletý útočník.

"Nahradit hráče, kteří odešli, bude těžké, ale dáme do toho všechno," slibuje fanouškům Jaroslav Bednář

Vstupujete už do své desáté sezóny ve Slavii, jak se cítíte po náročné letní přípravě?
To léto, než se vlétne zpátky na led, je pokaždé hodně náročné. Než se pořádně omačká výstroj a než si tělo zvykne na ten pohyb. Přece jen běhání a bruslení je něco úplně jiného, takže to bolí asi každého hráče. Prvních pár týdnů musíte zatnout zuby a přečkat to.

Jaká byla suchá příprava oproti předchozím letům?
Bylo to vlastně úplně něco jiného. Dříve jsme dělali hodně balanční cviky a cvičili jsme s vlastní vahou. Letos jsme převážně hlavně běhali. Tolik kiláků jako tady za ty dva měsíce jsem nenaběhal snad za celý život.

Jak probíhají tréninky na ledě?
Tak my jsme na ledě teprve první týden. Trénujeme na dvě party a ještě jsme v podstatě nedělali žádné nácviky. Soustředíme se zatím hlavně na bruslení a obratnostní cviky.

V pondělí už vám začíná série přátelských zápasů, těšíte se už na tu zápasovou zátěž?
Samozřejmě se těšíme. Zápasové tempo je už něco jiného než jen pořád trénovat a trénovat. Ta pořádná kondice a tempo se dostaví až během toho zápasu. Můžete trénovat celý život a pak stejně vlítnete do zápasu a jste unavený, nemůžete dýchat. Takže to je přece jen hodně o těch zápasech.

V přípravě vás čeká návrat do Švýcarska, kde to hodně dobře znáte. Těšíte se do známého prostředí?
Mám tam hlavně agenta, za kterým se hodně těším. Je to výborný kluk takže určitě za mnou přijede a dáme nějakou večeři a pokecáme. Samozřejmě znám i ty kluky, proti většině jsem hrál. Takže se taky pozdravíme a trošku si pokecáme.

V přípravě je celkem deset zápasů během jednoho měsíce. Je to záměr napodobit to tempo které vás pak čeká v lize?
Tak takhle to je každý rok. Většinou plus mínus kolem těch deseti zápasů. Určitá podobnost tam rozhodně je.

S jakými nadějemi a ambicemi tak vstupujete do nové sezóny?
Ztratili jsme pár hráčů z jádra, takže rozhodně to nebude nic lehkého je nahradit. Budeme samozřejmě bojovat. A co se týče těch ambic, víme že to bude hodně těžké, možná ještě těžší než v poslední sezóně. Ale mi uděláme naprosto všechno pro to, aby to dopadlo co možná nejlépe.

Autor Michal Borovan
Nepřehlédněte
A-TÝM 24.7.2024

Přípravné zápasy: Slavia vyráží na dva turnaje, třikrát se představí v Edenu

Slávisté v přípravě před sezonou vyrazí na turnaje do Pardubic a Deggendorfu, představí se na ledě Kladna a v domácím prostředí přivítají Selb, Lipsko a Pardubice B. Celkem mají v plánu osm zápasů.

Číst více
A-TÝM 22.7.2024

Winter Hockey Games? Výjimečný zážitek pro nás i pro fanoušky, shodují se slávisté

Slávisty čeká v prosinci unikátní zážitek, v rámci série Winter Hockey Games odehrají v Praze zápas proti Vsetínu pod širým nebem. Utkání je na programu v neděli 8.12. od 12:30 na Letenské pláni. ...

Číst více
ROZHOVORY 19.7.2024

Věřím, že Slavia bude mít úplně jiné sezony, než byly poslední dvě, říká Totter. Proč se rozšířil realizační tým?

Slávisté vstupují do nové sezony s posilami nejen v hráčském kádru, ale i v realizačním týmu. Hlavní trenér Aleš Totter bude mít k sobě k dispozici nové asistenty, dovednostního kouče či analytika. ...

Číst více
ROZHOVORY 17.7.2024

Rád bych hrál v horních patrech tabulky, kam Slavia patří, burcuje Kajínek

David Kajínek, který před pár dny oslavil šestatřicáté narozeniny, za svoji dosavadní kariéru načerpal celou řadu zkušeností, teď by je rád předal mladším. „Chtěl bych jim pomoci, ať rostou a jsme ...

Číst více