Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
28. srpna 2014

Slavia cestuje k dalšímu přípravnému utkání do Liberce

Po prohraném utkání v Plzni čeká Slavii další přípravný zápas, hned ve čtvrtek se představí na ledě Bílých Tygrů Liberec. Severočeský klub nebude pro sešívané jednoduchým soupeřem, už v prvním vzájemném přípravném střetnutí se svěřenci trenérů Lubiny a Beránka na těsnou výhru 1:0 pořádně nadřeli.

Náš soupeř Bílí Tygři Liberec

Klub založen: 1956
Trenéři: Pavel Hynek (hlavní trenér), Milan Černý (asistent), Martin Láska(asistent)
Největší úspěchy: bronzové medaile v extralize 2004/05
Klubové barvy: modrá a bílá

Pražané v posledním utkání změřili síly s indiány z Plzně. Střetnutí těchto dvou celků nenabídlo divákům v plzeňské ČEZ Aréně žádnou gólovou přestřelku. Po prvních dvou bezbrankových třetinách nakonec domácí vstřelili jeden jediný gól, kterým rozhodli celý zápas. Plzni se tak podařilo přerušit vítěznou šňůru sešívaných v přípravě.

Červenobílí mají za sebou celkem devět přípravných utkání. V nich našli pouze jednoho přemožitele, a to právě Škodu Plzeň. Slavia dokázala v celkovém součtu svým soupeřům nastřílet 27 branek a pouze 10 jich duo gólmanů – Adam Svoboda a Dominik Furch – inkasovalo. Na tandem brankářů se zatím tým může spolehnout.

Dominiku Furchovi se zatím daří o něco lépe než jeho staršímu kolegovi. Červenobílá osmatřicítka se v přípravě postavila do brány pětkrát a ve dvou případech si dokázala udržet čisté konto, a to konkrétně v zápase s Libercem a Záhřebem.

Bílí Tygři Liberec se kromě přípravných zápasů angažují i v Champions League, tedy v hokejové Lize mistrů. Zatím mají Severočeši za sebou dvě utkání v této soutěži – jedno úspěšné a druhé neúspěšné. V prvním mači se Tygři utkali s úřadujícím finským šampionem Kärpät Oulu. Zápas to byl vyrovnaný, ale český celek nakonec podlehl Finům 3:4. Ve druhém kole narazili liberečtí hokejisté na německý tým Kölner Haie – Kolín nad Rýnem. Liberec po dramatickém začátku nakonec slavil vítězství 4:1.

Slavia se s libereckými Tygry setkala v letošní přípravě hned ve svém druhém zápase. Utkání nebylo příliš bohaté na góly – padla pouze jedna branka, prosadil se Michal Poletín, který rozhodl o výsledku až jedenáct minut před závěrečnou sirénou.

Spraví si sešívání chuť po prohraném utkání s Plzní? Úvodní buly mezi Bílými Tygry Liberec a HC Slavií Praha bude vhozeno přesně v 17:30 v liberecké TIpsport areně.

Autor Šárka Kulhánková
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více