Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
25. února 2015

Poslední prověrky staršího dorostu před play-off

Nadstavbové části mládežnických soutěží finišují a týmy se už chystají na vyřazovací boje. Před staršími dorostenci jsou už jen dva duely před finální fází sezóny. Nejdříve se postaví Třinci, poté narazí na Vítkovice. Juniory zase čeká pražské derby po dvou týdnech.

Junioři

HC Sparta Praha – HC Slavia Praha

Třetí část extraligy juniorů směřuje do své druhé poloviny. V té první si slávisté připsali dvě výhry a tři porážky, v tabulce se tak nachází na poslední postupové příčce, kterou drží jen o skóre před Libercem.

Ve čtvrtek 26. 2. čeká juniory těžký souboj s největším rivalem z Holešovic. Sparta má o tři body více, do konce nadstavbové části je však ještě času dost.

Poslední vzájemný souboj vyzněl lépe pro Sparťany, kteří přestože v Edenu prohrávali, dokázali skóre srovnat a v posledních minutách utkání zvrátit na svou stranu. Zbylá letošních derby si pražští rivalové rozdělili, Sparta ovládla duel v Holešovicích, Slavia zase zápas v Edenu.

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice – HC Slavia Praha

K sobotnímu střetnutí musejí slávisté zamířit do Pardubic, kde se postaví tamním stejně starým hokejistům. Pardubičtí jsou zatím ve skupině D nejhorší, na svém kontě mají zatím pouze dva body.

Červenobílým se poslední klání s Pardubicemi povedlo, proti Východočechům získali všechny tři body, vítězství ovšem bylo hodně těsné. Sešívaní si dokázali vypracovat dvougólový náskok, na který Pardubice zareagovaly pouze snížením.

Své jediné dva body získali Pardubičtí proti Rytířům z Kladna, které na svém ledě porazili po samostatných nájezdech. Nebyli ale daleko od bodů třech, jelikož Kladenští vyrovnávali necelých dvacet sekund před koncem třetí periody.

HC Slavia Praha – HC Plzeň 1929

Pondělní utkání juniorů proti Západočechům bude jedním z nejtěžších duelů v sezóně. Plzeň totiž ve třetí fázi extraligy ještě neztratila ani bod a s klidem kraluje ve skupině D.

Sešívaní ale nebyli daleko, aby Plzeňské o nějaké body obrali. Na západočeském ledě totiž skvělým týmovým výkonem stáhli třígólový náskok soupeře, domácí však nakonec po sporné situaci rozhodli ve svůj prospěch.

Ani předcházející vzájemná klání neměla jiného vítěze. Nejdřív Plzeňští zvítězili 4:1, poté 4:0. Poslední zápas byl ale nejvyrovnanější, a tak dává určitou naději na dobrý výsledek.

Starší dorost

HC Slavia Praha – HC Oceláři Třinec

Nadstavbová fáze extraligy staršího dorostu utekla rychleji než se zdálo, jelikož už zbývají odehrát pouhá dvě kola, po kterých bude následovat play-off, na jehož konci bude znám letošní mistr.

V pátek slávisty prověří těsně před vyřazovacími boji třinečtí Oceláři. Ti jsou jasně první, a půjdou tak do závěrečných zápasů soutěže z nejlepší možné pozice. Naopak sešívaní trochu ztratili, aktuálně se nachází na páté příčce.

Pražané se s Třincem potkali zatím pouze jednou, zato si však připsali cenné vítězství. Navíc byli teprve čtvrtým týmem v letošní sezóně, který dokázal Oceláře porazit na jejich vlastním ledě.

HC Slavia Praha – HC Vítkovice Steel

Úplně poslední zápas dlouhodobé části sezóny odehrají sešívaní na svém ledě proti Vítkovicím. S těmi se podobně jako s Třincem setkali pouze jednou. Slávisté ale dosáhli pouze na bod, když o vítězi rozhodovaly samostatné nájezdy, ve kterých byli úspěšnější Slezané.

Vítkovice se po základní části dostaly do lepší skupiny, v té se jim ale příliš nedaří. Jsou totiž až na poslední pozici. Podle aktuálního umístění by se v prvním kole play-off střetli právě sešívaní a Vítkovičtí, následující dvě kola však mohou vše změnit.

Mladší dorost

Královští lvi Hradec Králové – HC Slavia Praha

Mladší dorostence čeká utkání na ledě lídra skupiny A. Hradec Králové se drží na prvním místě s náskokem dvou bodů na Chomutov.

Slávisté se s Východočechy utkali už třikrát, z toho se dvakrát radovali z vítězství Královehradečtí. Hned první vzájemný souboj však vyšel lépe červenobílým, kteří svého soupeře udolali po samostatných nájezdech.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více