Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
31. srpna 2015

Sezóna mládeže je tu! Starší dorost na úvod čeká derby

Dlouhá příprava mládežnických celků, která začala již v průběhu června, skončila s koncem prázdnin. Hned první školní den vyjedou na led ke svému úvodnímu soutěžnímu duelu mladší dorostenci. O víkendu se k nim pak přidají i junioři a starší dorostenci. Ti se navíc hned ve druhém kole střetnou s rivalem z Holešovic.

Junioři

5. 9. HC Slavia Praha – Rytíři Kladno

Sešívané juniory nečeká na začátek nic lehkého. V sobotu se totiž na svém ledě postaví Rytířům z Kladna. Z těmi se během přípravného období potkali dvakrát, v obou případech se z výhry radovali Kladenští. Slávisté by si měli dát pozor na Schildhabela, který Pražanům zatopil zejména ve druhém utkání. Trefil se hned čtyřikrát a hlavně kvůli němu se nemohli červenobílí radovat z výhry.

Přípravné období sešívaných ale zase tak špatné nebylo. Zazářili hlavně na Memoriálu Petra Kalivody, ze kterého si po kvalitních výkonech odvezli stříbrné medaile. Dvakrát také došlo na konfrontaci s německým juniorským hokejem, Regensburg červenobílí pokaždé porazili, a připsali si tak cennou zkušenost.

Starší dorost

4. 9. HC Slavia Praha – HC Litvínov

Starší dorostenci začnou základní část také na ledě v Edenu, kde se střetnou s Litvínovem. Slávisté budou navazovat na výhru z přípravy, která se zrodila na turnaji právě ve městě z ústeckého kraje. Tam červenobílí Litvínov porazili o dvě branky, a položili tak základ konečnému vítězství na turnaji.

Litvínovu se při nabírání herní praxe poměrně dařilo, z devíti duelů jich v přípravě hned pět dokázal dovést do vítězného konce. Pro Slavii tak nebude vůbec lehkým soupeřem.

5. 9. HC Sparta Praha – HC Slavia Praha

První letošní derby starších dorostenců se uskuteční v sobotu v Holešovicích. Po dvou letech mají slávisté svého pražského rivala zpátky už ve skupině v základní části. Nebude se tak muset čekat až na druhou polovinu sezóny, tentokrát dojde na souboj Slavie a Sparty již ve druhém kole.

Na samotné derby se těší i trenér Pecka. „Každý souboj se Spartou je výjimečný. Z historického hlediska je to náš největší soupeř, kterého chceme vždy porazit,“ věří v úspěch kouč. Slávisté navíc mají po loňské nadstavbové části Spartě co vracet. Přestože v obou zápasech se hrál vyrovnaný hokej, tým z Holešovic dokázal zvítězit jednou po prodloužení a jednou po nájezdech.

Mladší dorost

1. 9. HC Slavia Praha – PZ Kladno

Jako úplně první vstoupí do nové sezóny mladší dorostenci. Pod vedením nového trenérského dua Jiřího Doležala a Jiřího Nováka změří červenobílí síly s PZ Kladnem. PZ Kladno je sice historicky úspěšným mládežnickým týmem, který vychoval spoustu kvalitních hokejistů, v posledních letech je ale ve stínu Rytířů.

Minulý rok ale zase takový rozdíl mezi Rytíři a PZ nebyl, v tabulce je dělilo jen osm bodů. PZ však bude mít do nové sezóny výraznou posilu na pozici trenéra, kterou je olympijský vítěz a několikanásobný mistr světa Pavel Patera. Ten teprve nedávno ukončil kariéru.

6. 9. HC Letci Letňany – HC Slavia Praha

V neděli pak slávisté sice pojedou ven, cesta to ale nebude dlouhá. Pojede se jen do Letňan, kde červenobílí nastoupí proti tamním Letcům. S Letňany hráli sešívaní naposledy v roce 2013, nikdo z tehdejších hráčů už ale v kategorii mladších dorostenců nehraje, bude tedy zajímavé, jak konfrontace mezi dvěma pražskými celky dopadne.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více