Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
23. listopadu 2016

Sešívanou mládež čekají další zápasy, mladší dorost startuje nadstavbu

Sobota nachystala v Edenu oslavu červenobílého hokeje. Áčko otočilo utkání s Prostějovem z 1:4 na 5:4 a podobná paráda se hned poté povedla juniorům, kteří otočili v derby se Spartou z 1:3 na konečných 7:4. Povzbuzeni touto skutečností se vydávají na východ republiky, kde se utkají s Pardubicemi a Hradcem. Starší dorostenci naopak uvítají v Edenu lídry z Chomutova a v sobotu se představí v Letňanech. Nejmladší kategorii začíná nadstavbová část sezóny v Pardubicích.

Junioři

24. 11. HC Dynamo Pardubice - HC Slavia Praha

Hned po zápasu áčka se v sobotu utkali junioři v derby se Spartou. V zápase byli outsideři a po dvou třetinách prohrávali 1:3. Poté se ale vzepřeli svému osudu a Spartu rozstříleli v poslední periodě poměrem 6:1. Do utkání s Pardubicemi se tak mají sešívaní od čeho odrazit. Výhra nad Spartou je navíc odlepila od posledního místa tabulky a oproti poslední Olomouci mají navíc ještě zápas k dobru. S Pardubicemi to letos bude první vzájemné měření sil, ale loni s nimi slávisté získali ve dvou zápasech čtyři body. Oba týmy se dohodly, že zápas se odehraje o den dříve oproti úvodnímu termínu, tedy již ve čtvrtek.

26. 11. Mounfield HK - HC Slavia Praha

Stejně jako s Pardubicemi, tak i proti Mountfieldu to bude pro sešívané mládí letos premiéra. A i další podobnost, mimo té geografické, bude tento zápas mít. Po dvaceti kolech mají Hradečtí na svém kontě stejný počet bodů, tedy osmadvacet. Ve srovnání s perníkáři mají však výrazně lepší skóre. V tabulce se proto nacházejí o jednu příčku výše, konkrétně na dvanáctém místě.

Starší dorost

25. 11. HC Slavia Praha - Piráti Chomutov

Starší dorostenci sešívaných budou mít v pátečním zápase výhodu domácího prostředí, ale to je tak jediná výhoda, o které se dá před zápasem mluvit. Do Edenu totiž přijede Chomutov. Piráti jsou v tabulce s padesáti pěti body na první místě a v celé sezóně zatím prohráli zatím jen čtyři zápasy. Avšak naposledy dostali pořádný nářez, když nečekaně padli na ledě Letňan 0:8 a předtím doma se Spartou 3:7, takže poslední výsledky nahrávají spíše červenobílým. Proti Chomutovu se ale Slavii letos nedaří. Ve třech zápase zatím získali jen jeden bod za prohru na nájezdy 3:4.

26. 11. Letňany - HC Slavia Praha

Jak bylo napsáno výše, tak Letňany naposledy doma velmi překvapivě vypráskaly Chomutov 8:0. Celkově se jim ale v sezóně nevede tak dobře a s devatenácti body jsou až na předposledním místě tabulky skupiny Z. Ovšem ani s Letci nemají slávisté příznivou bilanci. Ve třech zápasech vyhráli jen to poslední v Edenu, kde zvítězili 5:4. Doufejme tedy, že se vzájemná bilance v sobotu srovná.

Mladší dorost

27. 11. HC Dynamo Pardubice - HC Slavia Praha

Slavia v základní části skončila bohužel až na devátém místě, ale nemusí to nutně znamenat tragédii. Začíná totiž nadstavbová část sezóny, ve které se ještě mladší dorostenci mohou vyhoupnout do play-off a naopak je velmi nepravděpodobné, že by se dostali na poslední místo. Body totiž zůstávají, a poslední je tak nadále Tábor se dvěma body.

Sešívaní začnou v neděli na ledě Pardubic, které jsou sice v nové tabulce druhé, ale červenobílí na ně ztrácejí pouhých šest bodů. Na ledě Východočechů navíc již letos jednou zvítězili, konkrétně v šestém kole 4:3 po samostatných nájezdech.

Autor Michal Borovan
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více