Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
26. srpna 2003

Oslabená Slavia v úterý posílila o Ivana Droppu

Doslova jako pověstná smůla na paty se na tým mistra z Edenu lepí problémy s obranou. Pomalu ještě ani nezaschnul inkoust na smlouvách Jana Hejdy a Petra Kadlece a už jsou ze hry další dva obránci, tedy alespoň pro nejbližší dny či týdny. Ke Kolaříkovi totiž v sobotu přibyl Tibor Schneider a vypadá to, že bude do začátku sezony mimo hru.

Spolu se Schneiderem bude ve zbývajících dvou zápasech sledovat dění na ledě i obránce Pavel Kolařík, který má zlomený palec. Tomu by měli 10. září sundat sádru a podle lékařů mohl na led naskočit až kolem třetího čtvrtého extraligového kola. "My ale věříme, že Pavel začátek soutěže stihne," doufá asistent trenéra Jiří Kalous, "ale to je otázka spíše pro lékaře."

Dnes, v úterý 26. srpna, podepsal roční smlouvu s jednoletou opcí další slovenský bek, navíc s reprezentačními zkušenostmi - Ivan Droppa. "Nabídla se nám možnost Droppu vyzkoušet, takže jsme ho vzali s sebou do Německa. Tam nám dokázal, že je kvalitní a zkušený bek, s Novákem hrál v obraně velmi slušně," řekl k angažování Droppy Vladimír Růžička. "Po minulé sezóně se nám rozpadly obranné řady, proto jsme je museli trochu doplnit. Věřil jsem v jeho kvality, znám ho už ze slovenské reprezentace."

To potvrdil i Jiří Kalous, podle jehož slov angažování Droppy se zraněními Pavla Kolaříka a Tibora Schneidera vůbec nesouvisí. "Ivan je velmi kvalitní bek a my se poté, co odešli Hejda s Kadlecem, snažíme na tyto posty sehnat kvalitní náhradu. Ivan by měl být jedním z hráčů, společně s Jiřím Kuntošem, kteří by tu díru zacelili," míní slávistický asistent Jiří Kalous.

Ivan Droppa přichází do Slavie z německého Norimberku, pět let před tím odehrál na farmě Chicaga. Poprvé za Slavii odehrál půl zápasu ve čtvrtek 21. 8. proti Zugu, v pátek již s mužstvem odjel do Německa na turnaj. V Německu pak odehrál všechna tři utkání a dnes odpoledne podepsal v Edenu novou smlouvu. "Kádr by tím měl být do začátku extraligy stabilizován," dodal Kalous.

V Německu nakonec chyběl jeho krajan Tomáš Chrenko, který se v přípravě ukazoval ve velmi dobrém světle. Toho nechali trenéři pro bolavá záda doma, Chrenko by se ale už měl zapojit do tréninku.

V mužstvu je nyní čtrnáct útočníků a osm obránců. Podle Jiřího Kalouse je tento počet optimální. "Stále je někdo zraněn, tak je to tak akorát," dodává s tím, že pro nejbližší dobu se žádné další změny v kádru neplánují, ani co se hostování týče. Jediné, co se měnit může, je tedy sestava. Ta ani po německém "turné" není definitivní.

"Určitá představa už sice vykrystalizovala, ale v tomhle sportu musíte být variabilní a my takoví jsme," říká a dodává, že trenéři nyní hlavně přemýšlejí o tom, co udělat se střeleckou impotencí útočníků. "Střelbě se proto věnujeme na každém tréninku, to je naše stará bolest a my na ní neustále pracujeme," říká Jiří Kalous závěrem s tím, že doufá, že se nějací střelci nakonec zase najdou. "My tomu alespoň věříme."

Z mladších hráčů, které trenéři v přípravě zkoušeli, zaujal Vladimíra Růžičku bek s extraligovými zkušenostmi David Pojkar a sedmnáctiletý Roman Červenka. Oba by podle Růžičkových slov mohli dostat šanci i v extralize. Pojkar jinak bude hrát na hostování v Mladé Boleslavi.

Autor Michael Mareš, Radek Vokál
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více