Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
28. ledna 2018

Velká dálka i odpočatý soupeř. Sešívaní míří pro body do Frýdku

Slavia v sobotu urvala triumf proti Trhačům a oslavila pátou výhru v řadě. Tříbodový zisk navíc sešívaným zajistil postup tabulkou – na čtvrtém místě vystřídali Přerov, který přeskočili o skóre. Výhodné postavení teď chtějí svěřenci trenéra Razýma uhájit. Budou se o to snažit hned v pondělí, náročný program WSM ligy totiž nadiktoval na začátek týdne další těžký duel. Slávisty v něm čeká dlouhá cesta. Vyrážejí totiž do dalekého Frýdku.

44. kolo: HC Frýdek-Místek vs. HC Slavia Praha

Porovnání týmů
10. místo (60b.)
Postavení v tabulce
4. místo (77 b.)
109:119
Skóre
121:93
Antonín Pechanec (5+22)
Nejproduktivnější hráč
David Šafránek (9+22)
David Klimša (13 gólů)
Nejlepší střelec
Lukáš Krejčík a Zdeněk Doležal (12 gólů)
Jan Bartko (3+10)
Nejproduktivnější obránce
Jiří Drtina (9+17)
Jan Strmeň 91,58 %
Lukáš Daneček 91,30%
Úspěšnost brankářů
Dominik Frodl 93,41 %
Patrik Polívka 87,62 %
Litoměřice – Frýdek-Místek 3:6
Poslední zápas
Slavia – Kadaň 7:1

Podle papírových předpokladů měli sešívaní zvítězit a to se jim také povedlo. V sobotním odpoledni přivítali na domácím ledě Kadaň a rozcupovali severočeské Trhače v poměru 7:1. I když by se podle výsledku mohlo zdát, že k vítězství dokráčeli jednoduše, na začátku duelu byl opak pravdou. Soupeř na první branku Slavie dokázal reagovat a ochozy na chvíli ztichly.

Ale opravdu jen na chvíli. Červenobílí pak odstartovali kanonádu, které veleli dvougóloví Ondráček a Z. Doležal. „Kadaň má hodně mladých hráčů a i když výsledek vypadá jednoznačně, rozhodně to nebylo nic jednoduchého. Na začátku s náma hráli docela vyrovnaně, nám tam pak napadaly góly a za stavu čtyři/pět jedna už se jen dohrávalo,“ hodnotil duel mladík Šmerha, jenž rovněž zaznamenal jednu z branek.

Jeho slova potvrdil i asistent trenéra Jan Srdínko. „Začátek zápasu byl vyrovnaný. Věděli jsme, že má Kadaň mladý a dravý tým. Byla ale jen otázka času, než dáme gól na 3:1 a odskočíme. Jakmile se nám to povedlo, tak se kluci uklidnili. Vytvořili jsme si hodně šancí a dokázali jsme náš náskok ještě navýšit. Dá se říct, že jsme vyhráli s přehledem,“ chválil své svěřence.“

Pražané i díky němu nastřádali výhru číslo 5. Skalp Kadaně se připojil k vítězstvím s Benátkami, Havířovem, Českými Budějovicemi a Prostějovem. Na velké radovánky však nezbývá čas. Před Slavií stojí další výzva. Tentokrát v podobě Frýdku-Místku. Navíc na ledě protivníka.

Našapaný program neřeší. Musíme to urvat, zní z kabiny

Svěřence trenéra Razýma může těšit fakt, že mají s mužstvem z opačné strany republiky v letošní sezoně pozitivní bilanci 2:1. Na konci září s Frýdkem sice doma prohráli, pak ale vybojovali dvě vítězství – 2:1 a 5:4 po nájezdech. Vytáhnout se budou chtít i tentokrát. Obzvlášť ve chvíli, kdy bojují o čtvrté místo. Po sobotním vítězství se slávisté sice v tabulce vyšplhali nahoru, Přerov však odsunuli jen díky lepšímu skóre.

Frýdek má zcela jiné starosti. Bojuje totiž o to, aby se vůbec dostal do play-off. Na desátém místě ztrácí na osmý Vsetín dva body a každý bodový zisk pro něj má cenu zlata. V zádech má dvě vítězství, jež nastřádal v posledních dvou duelech. Frýdečtí hokejisté v nich porazili Litoměřice a Přerov.

13
Tolik branek letos vsítil frýdecký David Klimša. Ve statistikách na tom je o branku lépe než dvojice Krejčík-Z.Doležal.

V jejich řadách se navíc skrývá velká síla. David Klimša patří v pořadí střelců výš než nejlepší sešívaná dvojice Krejčík-Doležal. Zatímco oba slávisté prozatím vsítili po dvanácti brankách, frýdecký snajpr stihl o jeden přesný zásah víc. Červenobílá obrana se tak bude muset mít na pozoru. Třeba i před Milanem Mikulíkem, jenž jež na začátku loňské sezony působil v Edenu.

Slávisté se musejí vypořádat i s dalekou a cestou a náročným programem. Frýdek si svůj sobotní duel předehrál a k soutěžnímu utkání tak nastoupil naposledy ve středu. Rysi tak měl víc prostoru na regeneraci. Pražský soubor ale udělá vše pro to, aby žádný vedlejší faktor neměl na výsledek vliv. „ Musíme si trochu odpočinout a nabrat sílu. Sice nás čeká dlouhá cesta, ale musíme to tam nějak urvat,“ řekl Šmerha.

Zápas 44. kola mezi Frýdkem a Slavií bude rozehrán v pondělních 18:00. Kdo se nakonec bude radovat? Domácí celek bojující zuby nehty o play-off, nebo hosté z hlavního města?

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
A-TÝM 1.5.2024

Ve Slavii zůstává nejlepší střelec i dvojice mladých útočníků

Tři hráči, kteří loni působili v Edenu na základě dohody s extraligovými kluby, podepsali pro nadcházející sezonu smlouvy se Slavií. Zůstává nejlepší střelec týmu Matěj Beran i mladí útočníci s ...

Číst více
ROZHOVORY 30.4.2024

Na Slavii nám dali volnost, pochvaluje si Curran. Je to můj domov, říká Poletín

Útočníci Maxmilian Curran (vpravo) a Tomáš Poletín jsou dvěma ze čtyřmi reprezentantů na MS do 18 let, kteří mají slávistickou minulost. Curran loni dokonce nastoupil do dvou utkání A-týmu, Poletín ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.4.2024

ZA POSTUPEM: Z karavanu do extraligy

Lepší sezonu si vysnít nemohl. Po letech se napevno vrátil do Slavie a juniorům vychytal postup do extraligy. Gólman Jiří Tesař odchytal většinu zápasů a jednoznačně ovládl brankářské statistiky. ...

Číst více
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více