Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
1. května 2024

Ve Slavii zůstává nejlepší střelec i dvojice mladých útočníků

Tři hráči, kteří loni působili v Edenu na základě dohody s extraligovými kluby, podepsali pro nadcházející sezonu smlouvy se Slavií. Zůstává nejlepší střelec týmu Matěj Beran i mladí útočníci s potenciálem dalšího růstu Marek Slavík a Vojtěch Polák.

První důležitou zprávou na začátek května je podpis jednoho z tahounů uplynulého ročníku. Matěj Beran se rozhodl spojit svoji budoucnost se Slavií a fanoušci se mohou těšit na jeho góly i v sezoně 2024/25.

„Musím říct, že mě v minulé sezoně na Slavii začal hokej znovu bavit a byl jsem tady maximálně spokojený. Byla tu super parta i podmínky,” pochvaluje si Beran, který se ke Slavii připojil na začátku října a ve 41 zápasech nasázel 19 branek, díky nimž se stal nejlepším střelcem týmu.

A i když se sešívaným nejprve nedařilo, nakonec předvedli parádní stíhací jízdu, na níž měl třicetiletý útočník velký podíl. „Myslím si, že jsme v závěru sezony ukázali velký potenciál, a pokud takhle budeme hrát letos od začátku, tak můžeme dojít daleko.”

„Těším se i na nové spoluhráče,” usmívá se Beran, který přivítá v týmu i svého kamaráda. Kdo to bude a jaké budou další posily, se dozvíte v nadcházejících dnech, kdy vám nové členy kádru postupně představíme. Sledujte náš web a sociální sítě.

Pro náš rozvoj je Slavia dobré místo, shodují se Slavík s Polákem

Kromě Berana zůstávají i další dva útočníci, kteří měli v minulé sezoně smlouvy v extraligových týmech.

Jak uvedl Litvínov na svém webu, Marek Slavík od Vervy dostal nabídku a měl možnost být členem extraligového kádru i nadále, jedenadvacetiletý útočník dal ale nakonec přednost sešívaným. „Myslím si, že to bude lepší pro můj vývoj, navíc jsem ve Slavii cítil velký zájem od trenérů, a proto jsem se rozhodl zůstat,“ říká k podpisu smlouvy.

Podobně hovoří i devatenáctiletý Vojtěch Polák: „Na Slavii se mi líbí, mám tady důvěru od trenérů a pro můj rozvoj je to dobrá destinace. Výhodou je i to, že to mám blízko domů a můžu u toho zároveň studovat.”

Slavík ve své první kompletní sezoně nastoupil za Slavii ke 48 zápasům, v nichž nasbíral 10 bodů (2+8), trenéři si ho cenili i pro jeho pracovitost. Polák odehrál 28 zápasů, v nichž bodoval sedmkrát (3+4) a naznačil svůj ofenzivní potenciál.

Oba mají za sebou výrazné juniorské kariéry, během nichž patřili k oporám svých týmů a zahráli si i v reprezentačních výběrech. Slavík v sezoně 2022/23 dokonce vyhrál kanadské bodování extraligy juniorů, Polák byl ve stejném ročníku čtvrtý nejproduktivnější hráč a druhý nejlepší střelec.

A zatímco Slavík v minulé sezoně vypomáhal jako „overage“ hráč litvínovské juniorce, Polák, který začal v Mladé Boleslavi, se v závěru sezony připojil ke slávistickým juniorům a pomohl jim v play-off k jednoznačnému postupu do extraligy.

Autor Jakub Mezlík
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 15.5.2024

Obránce Veber: Chytit začátek sezony za pačesy, to by měl být náš nejbližší cíl

Václav Veber se vrací do prostředí, kde to sice zná, vzhledem k proměně kádru bude dle jeho slov ale zároveň nové. Se Slavií by chtěl uspět a ví, že dobrý start může být klíčový. „Abychom mohli hrát ...

Číst více
ROZHOVORY 14.5.2024

S Berym je těžké vyhrát slovní výměnu, směje se Kočí

Slávističtí fanoušci si Fabiena Kočího dobře pamatují ze série s Jihlavou v posledním play-off. Když se na ledě jiskřilo, byl u toho často právě jedenadvacetiletý obránce. „Snažil jsem se jít trochu ...

Číst více
ZPRÁVY Z KLUBU 14.5.2024

5. ročník O Kapku lepšího hokeje byl nejúspěšnější!

V sezoně 2023/2024 se hokejové hnutí znovu spojilo, aby vyjádřilo podporu projektu O Kapku lepší hokej, který si jako dlouhodobý cíl vytyčil pomáhat dětem s poruchami krvetvorby. Po finálním sečtení ...

Číst více
A-TÝM 13.5.2024

Zkušenost do týmu. Slavii posílí produktivní Martin Novák

Pětatřicetiletý útočník Martin Novák patří mezi prvoligové stálice. V uplynulé sezoně byl nejproduktivnějším hráčem Zlína a i na předchozích štacích vždy patřil k lídrům týmu. Jeho novým domovem teď ...

Číst více