Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
8. května 2024

Asi se mi nejlíp chytá pod tlakem, nebo když jde o hodně, říká Oldřich Cichoň

Odchytal skvělou vyřazovací část. Oldřich Cichoň za sebou ve statistikách nechal i gólmany finálových týmů a dovedl Litoměřice ke třetímu místu. „Chytal jsem play-off už před dvěma lety v Sokolově a taky bylo povedené,” vzpomíná v rozhovoru. Povede se mu v klíčových momentech táhnout i Slavii?

Oldo, přicházíš z Litoměřic do Edenu, co bylo pro tebe rozhodující při výběru?
Slavia o mě měla zájem a její nabídka se mi líbila nejvíc. Usoudil jsem, že tohle angažmá bude pro mě nejlepší varianta. Roli hrálo i to, že to mám odsud kousek domů.

Poslední roky jsi byl hráčem Sparty, jak vnímáš tenhle přesun mezi rivaly?
Popravdě nad tím ani tolik neuvažuju, nepřijde mi to, že bych se tady měl cítit blbě. Zatím to nepociťuju.

Ani žádné narážky v kabině ještě nepadly?
Zatím ne, ale to třeba ještě přijde. (usmívá se)

Máš za sebou povedenou sezonu v Litoměřicích, jaká byla z tvého pohledu?
Byla super, odchytal jsem konečně hodně zápasů, což mi sedí.

Navíc jsi měl skvělou formu v play-off, kde jsi byl podle statistik nejlepší gólman…
Ani nevím, čím to je, že se mi to povedlo takhle načasovat. Chytal jsem už dva roky zpátky za Sokolov play-off a to bylo taky hodně povedené, takže se mi asi pod tlakem, nebo když se hraje o hodně, chytá líp. Ale popravdě ještě úplně nedokážu říct proč.

„Paavo bude první cizinec, se kterým budu chytat. Od kluků jsem na něj slyšel jen dobré věci, takže se na spolupráci těším.“
Oldřich Cichoň o svém gólmanském kolegovi ve Slavii

Jaká máš očekávání od příští sezony?
Chtěl bych hrát nahoře a udělat nějaký úspěch, zvednout Slavii tam, kde má být. Úplně super by bylo třeba být do třetího místa.

Ve Slavii utvoříš gólmanskou dvojici s Paavem Hölsem, jak se těšíš na vaši spolupráci?
Bude to první gólman cizinec, se kterým budu kdy chytat, tak to bude určitě zajímavé. Ale od kluků jsem na něj slyšel jen dobré věci, takže se na spolupráci rozhodně těším.

Jak bude vypadat tvoje letní příprava?
Budu co nejvíc to půjde s týmem, ale částečně to budu mít s trenérem gólmanů asi trošku individuální, abych zapracoval na věcech, o kterých vím, že mám prostor na zlepšení.

Které konkrétně to jsou?
Dva roky zpátky jsem měl zranění kolene a minulou suchou jsem nemohl běhat a dělat některé další věci. Byl jsem třeba omezený při posilovaní nohou, protože mě koleno nepustilo, takže bych chtěl hodně zesílit právě nohy. A určitě bych chtěl pracovat na rychlosti, protože čím jste na ledě rychlejší, tím je to lepší.

Jaká byla pro tebe Slavia jako soupeř?
Musím říct, že zrovna proti Slavii jsem toho moc neodchytal. Když jsem šel poprvé do Chance ligy, tak proti Slavii to byl můj první přípravný zápas, a od té doby to vždycky vyšlo tak, že jsem proti Slávce byl na dvojce a zrovna jsem nechytal. Až teď poslední zápas v Litoměřicích, kdy jsme dostali 1:5 a to bylo hodně těžký. Tam nás Slavia přehrála.

Autor Jakub Mezlík
Nepřehlédněte
A-TÝM 17.5.2024

Slávisté půjdou v rámci letní přípravy i na led. Jaké je aktuální složení týmu?

Slávisté mají za sebou dva týdny letní přípravy, kádr A-týmu aktuálně čítá 35 jmen. S mužstvem se mimo jiné připravují i úspěšní junioři, kteří v uplynulé sezoně vybojovali postup do extraligy, z ...

Číst více
A-TÝM 16.5.2024

Posila realizačního týmu. Novým asistentem je Radek Hlavatý

Trenérský štáb pro novou sezonu rozšíří třiačtyřicetiletý Radek Hlavatý, který bude společně s Vojtěchem Šikem asistentem hlavního trenéra Aleše Tottera. Do Slavie přichází z Kladna, kde trénoval ...

Číst více
ROZHOVORY 15.5.2024

Obránce Veber: Chytit začátek sezony za pačesy, to by měl být náš nejbližší cíl

Václav Veber se vrací do prostředí, kde to sice zná, vzhledem k proměně kádru bude dle jeho slov ale zároveň nové. Se Slavií by chtěl uspět a ví, že dobrý start může být klíčový. „Abychom mohli hrát ...

Číst více
ROZHOVORY 14.5.2024

S Berym je těžké vyhrát slovní výměnu, směje se Kočí

Slávističtí fanoušci si Fabiena Kočího dobře pamatují ze série s Jihlavou v posledním play-off. Když se na ledě jiskřilo, byl u toho často právě jedenadvacetiletý obránce. „Snažil jsem se jít trochu ...

Číst více