Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
14. července 2020

Barák s Novákem pořádají charitativní koncert na pomoc čtrnáctileté Lindě

Slávističtí obránci Jindřich Barák a Jan Novák pořádají v sobotu 18. července charitativní koncert, na kterém vystoupí Marta Jandová, Petr Kolář a Heidi Janků. Součástí bude také výherní dárcovská tombola o hodnotné ceny a benefiční dražba dresů Tomáše Hertla a Vladimíra Sobotky.

Výtěžek akce, která se koná v areálu Fotbalpark Praha bude ve spolupráci se společností Duha věnován čtrnáctileté Lindě, která trpí několika vážnými poruchami.

Vstupenka na koncert stojí 150 Kč (již k zakoupení v areálu Fotbalpark Praha - Formanská 446, Praha 4 a v den konání akce u vstupu do areálu), lístek do dárcovské tomboly je za 100 Kč.

Hlavní cenu do tomboly věnoval Honza Novák a je jím týdenní pobyt v soukromém apartmánu v Emirátech od marjanislandapartment. Mezi dalšími cenami jsou sezonní permanentky na Slavii, slávistický merchandising nebo originální hrané dresy obou hráčů.

Snažíme se Lindě zlehčit nerovný životní úděl

Jindro, můžeš přiblížit za jakým účelem tuhle charitativní akci pořádáte?
Barák: Chceme pomoci třináctileté Lindě. Je velmi náchylná na jakékoliv virové onemocnění, je postižena těžkým autismem, má ADHD ve formě speciálních poruch jako jsou dyspraxie, dysgrafie, motorické postižení, dyslexie, vrcholem pak je myofunkční porucha. Trpělivá maminka s Lindou cvičí, nechce jí vázat na invalidní vozík, ale životní běh je tak neúprosný, že všechny ty pomůcky, rehabilitace jen stěží odvrací krutou pravdu, že je Linda nevyléčitelně nemocná. Tak se všichni snažíme nerovný životní úděl Lindě zlehčit, třeba výtěžkem z takové akce, jakou pořádáme ve spolupráci se společností Duha, nadací pro děti postižené mozkovou obrnou.

Jak vůbec došlo k tomu, že jste se s Honzou rozhodli společně takovou akci uspořádat?
Barák: Honzu jsem do celé téhle akce vlastně natlačil (směje se). Vzpomněl jsem si, že mi jednou cestou na zápas ukazoval fotky jednoho apartmánu v Emirátech, tak jsem si řekl, že by to byla skvělá hlavní cena do tomboly. S vědomím, že Honza určitě neřekne ne a zařídí to.

Honzo, jakou ty jsi měl motivaci?
Novák: Motivovalo mě pomoci dobré věci. Už několik let se účastním charitativních akcí s Duhou, tak se mi líbí myšlenka, že to dál rozšíříme a pomůžeme tím dětem, které to potřebují. Jsem rád, že můžu přispět dobré věci, a proto jsem se i rozhodl věnovat tuto cenu (týdenní pobyt v Emirátech).

Jindro, máš zkušenosti s pořádáním podobných akcí?
Barák:Myslím, že každý jsme se již účastnili mnoha charitativních akcí ale nikdy jsem nic podobného nepořádal. Bude to moje premiéra a doufám, že se všechno povede. Obklopil jsem se rodinou a kamarády se stejným smýšlením, kteří mi dopomáhají uspořádání akce tohoto typu.

Jaká jsou vaše očekávání?
Barák: Především očekáváme, že se vybere co nejvíce finančních prostředků pro třináctiletou Lindu, která potřebuje pomoci. A zároveň věříme, že si to každý užije.
Novák: Musím se přidat k Jindrovi, naším cílem je vybrat na Lindu co největší částku a pomoci ji v jejím boji s nelehkou situací, kterou prochází.

Na co se můžeme tedy 18.7 ve Fotbalparku Praha těšit?
Rádi bychom s Honzou pozvali na tuto akci všechny naše fanoušky a známé. Zaručujeme dobrou náladu, kulturní zážitek a to, že si každý s návštěvníků odnese dobrý pocit, že jsme společnými silami pomohli Lindě v jejím nelehkém životě.

Autor Jakub Mezlík
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více