Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
19. listopadu 2019

Boj o osmičku pokračuje, do Edenu přijíždí Vsetín

Jen dva dny po porážce na ledě Poruby čeká Slavii další soupeř z Moravy. Do Prahy se chystá Vsetín, který v tuto chvíli okupuje pátou příčku. Porazí sešívaní Valachy i podruhé v sezoně?


24. kolo: HC Slavia Praha vs. VHK ROBE Vsetín

Porovnání
8. místo (38 b.)
Tabulka
5. místo (45 b.)
59:60
Skóre
79:55
Tomáš Šmerha (8+12)
Lídr bodování
Ondřej Slováček (3+17)
Filip Kuťák
Tomáš Šmerha (oba 8 gólů)
Nejlepší střelec
Radim Kucharczyk
Vlastimil Dostálek (oba 10 gólů)
Jan Novák (3+7)
Obránce
Ondřej Slováček (3+17)
Roman Málek (92,18 %)
Martin Michajlov (92,34 %)
Brankáři
David Gába (91,17 %)
Ondřej Bláha (88,18 %)
Poruba – Slavia 4:1
Poslední zápas
Vsetín – Benátky 8:0


První část Chance ligy se pozvolna blíží svému vyvrcholení. Do jejího konce zbývá pouhých sedm zápasů a kolem dělící čáry pro další fázi, tedy osmého místa v tabulce, začíná být horko. To pociťují i sešívaní hokejisté, kteří se sice ve slibně rozehrané sezoně před pár týdny přiblížili samotnému čelu ligového peletonu, porážky v posledních dvou zápasech je však vrátily právě do možného nebezpečí druhé osmičky.

Mrzet je to může z více důvodů. Tím hlavním je samozřejmě ztráta kontaktu se špičkou, druhak se navíc jednalo o soupeře, s nimiž se slávisté pohybují na podobných bodových hodnotách a případná vítězství by tak mohla doslova mít dvojnásobnou váhu.

Teď však mohou svá zaváhání napravit. Proti Vsetínu už jednou letos uspěli, navrch na jeho ledě, dokáží však zapomenout na poslední dny a k tomu oživit pověst o nedobytném Edenu, který dvakrát za sebou padl?

Valaši jedou, vyhráli posledních sedm utkání

A budou to mít proti čtvrtečnímu soupeři pořádně složité. Vsetín se rozjel nevídaným způsobem, vyhrál posledních sedm utkání v řadě, a to navíc při uctivém skóre 31:11! Zatím nejpovedenější série Valachů v sezoně znamenala postupný výšlap až na páté místo.

A byť jsou na tom v tuto chvíli o sedm bodů lépe než Slavia, nemají ani oni ještě stoprocentně jistou účast v lepší osmičce. Druhý nejčastěji střílející tým Chance ligy tak rozhodně nepřijede do Vršovic s cílem bránit, jako spíš s chutí vrátit červenobílým nepříjemnou porážku 4:5, kterou od Pražanů utržili na vlastním ledě zkraje října.

Spoléhat se při svém pokusu vybojovat nějaké ty body mohou na poněkud netradičního lídra. Ondřej Slováček totiž nastupuje běžně jako obránce, i z defenzivní pozice však v tuto chvíli kraluje týmovému bodování s třemi brankami a sedmnácti nahrávkami. Pro porovnání – to je dvojnásobný počet oproti nejproduktivnějšímu obránci sešívaných - Janu Novákovi.

Budou právě oni dva těmi, kdo zařídí svému týmu tři veledůležité body, či se za oba soupeře prosadí poněkud tradičnější střelci? Úvodní buly 24. kola Chance ligy bude v Edenu vhozeno ve čtvrtek v 18:00, přijďte podpořit slávisty v boji o nejlepší osmičku!

Autor Tomáš Pauček
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více