Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
3. března 2018

Brankář Šorf šel do bitky! Nechtěl jsem v tom kluky nechat, řekl

Po celý zápas s Hradcem byl brankář juniorky Dominik Šorf bezchybný a nepustil jediný gól. Pět sekund před koncem pak svůj výkon okořenil dokonce i účastí v závěrečné bitce. Řežba se spustila po obrovské šanci Hradce, Šorfovi to nedalo a v brankářské výstroji skočil po jednom ze soupeřů. „V tu chvíli jsem nad tím nepřemýšlel,“ říkal jeden z hrdinů utkání.

Zbývalo pět sekund do konce zápasu, když Hradec vyhrál vhazování v útočném pásmu a spustil v šesti hráčích obrovský tlak. Výsledkem byla střela, která po několika odrazech skončila na tyči brankáře Šorfa. Následně rozhodčí přerušili hru, ale to už byla situace tak vypjatá, že se spustil výbuch.

Brankář Šorf ve změti těl při závěrečné bitce (foto: Ronald Hansel)

Hráči soupeřících týmu se pochopitelně nemohli na malém prostoru ve vyhroceném závěru zápasu vystát, a tak se to začalo v Edenu řezat hlava nehlava. Slávista Kohút se neohroženě pustil do o deset centimetrů vyššího Dominika Řepíka.

Za malou chvíli už do bitevního pole naskočil i brankář Slavie Domink Šorf. „David Kohút byl v bitce a někdo na něj skočil zezadu. Takže jsem po něm skočil taky a nenechal jsem v tom Davida samotného,“ popisoval po zápase Šorf. „V tu chvíli jsem nepřemýšlel nad tím, co se může stát.“

Těžko uvěřitelná situace, na kterou zíral i kapitán Slavie Dominik Valík: „Chvilku jsem koukal, jak tam skočil. Ale on je prostě Šorfík takový… Byl jsem překvapený, ale v tu chvíli jsem to od něj trošku čekal,“ smál se Valík.

Rozhodčí nakonec po urputné snaze od sebe všechny kohouty oddělili a po pětiminutové poradě začali sázet tresty. Kohút i Šorf dostali trest do konce zápasu a odešli rovnou do šatny. Pět sekund před koncem tak musel do branky naskočit náhradník Kodad. „Sám jsem byl překvapený, že mě vyloučili do konce zápasu, vždyť jsem ani neshodil rukavice,“ divil se Šorf.

Bitka Tadeáše Hejdy z druhé třetiny (foto: Ronald Hansel)

„Ale to už mě tolik nemrzí, hlavně že jsme vyhráli a máme tři body,“ řekl slávistický brankář po tom, co domácí posledních pět sekund zápasu dohráli bez komplikací.

Obětavost v bitkách před Kohútem a Šorfem předvedli už před tím další dva slávisti. Nejdřív se v první třetině popral Nedorost a v té druhé si vítěznou bitku připsal obránce Hejda. „Oceňuju kluky, že do toho jdou srdíčkem a že se do takových situací zapojují. Dřív nám to chybělo,“ chválil Šorf spoluhráče.

Společně si pak všichni v šatně zakřičeli vítězný pokřik. Měli důvod k radosti – Slavia vyhrála 1:0 a připsala si v nadstavbové tabulce důležité tři body, které ji zase přiblížili účasti v play off. Čtyři zápasy před koncem už mají sešívaní vyřazovací boje téměř jisté.

Autor Jakub Slunečko
Nepřehlédněte
A-TÝM 1.5.2024

Ve Slavii zůstává nejlepší střelec i dvojice mladých útočníků

Tři hráči, kteří loni působili v Edenu na základě dohody s extraligovými kluby, podepsali pro nadcházející sezonu smlouvy se Slavií. Zůstává nejlepší střelec týmu Matěj Beran i mladí útočníci s ...

Číst více
ROZHOVORY 30.4.2024

Na Slavii nám dali volnost, pochvaluje si Curran. Je to můj domov, říká Poletín

Útočníci Maxmilian Curran (vpravo) a Tomáš Poletín jsou dvěma ze čtyřmi reprezentantů na MS do 18 let, kteří mají slávistickou minulost. Curran loni dokonce nastoupil do dvou utkání A-týmu, Poletín ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.4.2024

ZA POSTUPEM: Z karavanu do extraligy

Lepší sezonu si vysnít nemohl. Po letech se napevno vrátil do Slavie a juniorům vychytal postup do extraligy. Gólman Jiří Tesař odchytal většinu zápasů a jednoznačně ovládl brankářské statistiky. ...

Číst více
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více