Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
8. dubna 2022

Byli jsme krůček od překvapení, ví Bednář. Tým na příští sezonu už se rýsuje

Jaroslav Bednář se stal v průběhu loňského října novým sportovním manažerem a nyní je především na něm sestavit mužstvo pro nový ročník. „Z osmdesáti procent máme tým poskládaný, myslím si, že se fanoušci mohou těšit na zajímavé posily,” říká v rozhovoru. Zároveň zmiňuje i hráče, kteří ve Slavii pokračovat nebudou.

Jak hodnotíte uplynulou sezonu?
Byla to sezona jak na houpačce. Od výborného začátku přes některá horší i lepší období jsme nakonec udělali solidní výsledek a mohlo z toho být i velké překvapení, protože jsme byli krůček od semifinále. Škoda čtvrtého zápasu se Vsetínem, který jsme v prodloužení prohráli. Na druhou stranu je potřeba říct, že byl na všechny kluby letos obrovský tlak, každý si uvědomoval, že se Chance liga zužuje a padá hodně týmů, takže jsem spokojený, že jsme se zejména díky povedenému závěru těmto starostem nakonec vyhnuli.

Čím si vysvětlujete nevyrovnané výsledky? V závěru sezony a v play-off proti Vsetínu přitom tým ukázal svoji kvalitu…
O kvalitě mužstva nejde pochybovat, to se shodneme, ale měli jsme často výpadky koncentrovanosti a dělali jsme zbytečné fauly, které nás stály mnoho sil a často i body. Herní disciplína, to byl náš hlavní problém v průběhu sezony. Ale jinak ji hodnotím celkově pozitivně.

Na konci přestupního období Slavia nesáhla k hráčským změnám, ale tým doplnil na pozici asistenta trenéra Jiří Šejba. Jak hodnotíte jeho přínos pro mužstvo?
Bylo to v době, kdy se blížil konec základní části a bodově jsme na tom nebyli úplně nejlépe, proto jsme se s vedením rozhodli udělat impuls a přivést Jirku Šejbu. Stojíme si za tím, že to byl správný krok, velice nám pomohl a společně se stávajícími trenéry tvořili výborný štáb. Jirka tady za tu krátkou dobu odvedl kus práce a chtěli bychom mu za to poděkovat.

Ve Slavii tedy už dále pokračovat nebude?
Byli jsme domluveni na spolupráci do konce sezony a on sám nyní čeká na jinou výzvu.

„Jsme přesvědčeni, že mezi posilami budou hráči, kteří Slavii posunou hokejově zase o něco dál.“
Jaroslav Bednář o skládání kádru na novou sezonu

Jak se promění kádr na novou sezonu?
Na příští sezonu dojde k poměrně velké obměně týmu. Chceme dát šanci mladším hráčům a přivést kvalitní hokejisty, od kterých se budou mladí učit a budou vedle nich růst. Věříme, že to bude krok správným směrem a povede se nám je posunout. Chceme dát větší roli našim odchovancům, jako jsou například Robin Všetečka, Jarda Brož nebo David Šteiner. Ale stejně jako ostatní si ji samozřejmě musí zasloužit svými výkony.

Vzhledem k tomu, že nové smlouvy se uzavírají od 1. května, nemůžeme být zatím konkrétní, ale dá se říct, jestli jste s některými potenciálními posilami již domluvení? A mohou se fanoušci těšit i na nějaká známá jména?
Nyní máme tým přibližně z osmdesáti procent poskládaný. Na začátku května zveřejníme nové posily a myslím si, že mezi nimi jsou velice zajímaví hráči, o kterých jsme přesvědčeni, že posunou Slavii zase hokejově dál.

Můžete na druhou stranu říct, s kým už Slavia nepočítá?
V první řadě bych chtěl poděkovat Jirkovi Doležalovi, který odvedl v průběhu kariéry pro Slavii skvělé služby a velmi si ho za jeho přínos vážíme, nicméně je jedním z hráčů, kteří u nás pokračovat nebudou. Dále jsme poděkovali Martinu Michajlovovi, Petru Kafkovi, Danovi Krejčímu, Matyáši Zelingrovi, Patriku Machačovi a Filipu Vlčkovi. Mikuláš Hovorka si svými výbornými výkony řekl o zájem extraligových klubů a dostane šanci v nejvyšší soutěži, což ukazuje, že to s prací s mladými hráči myslíme vážně a chceme je posouvat dál.

Když nepočítáme hráče, kteří podepsali nové smlouvy již v průběhu sezony, tak jsme zde ještě několik jmen z loňského kádru nezmínili. Dá se tedy říct, že s nimi se ještě jedná?
Přesně tak. Jsou hráči, kteří nebyli zmínění, ale se kterými ještě jednáme nebo s nimi jsme v kontaktu.

Nepříjemná věc letos potkala slávistickou juniorku, která skončila mezi pěticí týmů, které sestupují z nejvyšší soutěže. Co to pro klub znamená?
Jsme si vědomi toho, že pád z extraligy je velký problém, proto jsme rozhodnuti udělat všechno pro to, aby se juniorka vrátila ihned zpět. Je to jeden z hlavních cílů pro příští sezonu. Chceme mít v juniorce tým, který bude bojovat o postup, a zároveň dát mladým hráčům příležitost v áčku.

Na závěr trochu odlehčení. Společně s Markem Tomicou se budete loučit s kariérou ve speciálním exhibičním zápase, jehož nový termín je stanoven na 24. srpna. Jak se těšíte?
Oba se už hodně těšíme. Myslím si, že je to super termín, kdy už by mohli být lidé doma z dovolených, a i hráči, které zveme, by měli být připravení. Budeme rádi, když přijde co nejvíce fanoušků a zaplníme Eden. Věřím, že to bude dobrá show a všichni se pobaví.

Jak se na zápas chystáte?
Chodím jednou dvakrát týdně na led, teď mi začnou i fotbaly a tenisy, takže věřím, že budu v kondici a připravený.



Autor Jakub Mezlík
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více