Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
9. září 2018

Čekání je u konce! Slavia v ligové premiéře vyzve Přerov

Sešívaní fanoušci se dočkali. Po téměř půl roce se do Edenu opět vrací ligový kolotoč, který si pro letošní ročník připravil několik změn. O změně názvu z WSM na Chance ligu už psáno bylo, stejně tak o rozšíření počtu účastníků, které jako první “odnesla“ právě Slavia. Ta totiž při lichém počtu soupeřících týmů vynechala první sobotní kolo a poprvé se v novém ročníku představí až právě v pondělí, kdy vyzve nevyzpytatelný Přerov, který si doma poradil s favorizovanou Jihlavou!

Letní příprava byla pro ekipu z Vršovic poněkud speciální. Nepřipomínala tolik přípravy loňské či předloňské, ve kterých se víceméně testovaly jednotlivé varianty sestavy. Nový kouč Pražanů, Miloš Říha, totiž přípravné období vyzkoušel k testování více než čtyřicítky hokejistů, kteří se ucházeli o místo v prvním týmu. A ti i bez ohledu na konečné zúžení sestavy zanechali velmi dobrý dojem.

Z 10 přípravných utkání jich v základní hrací době dokázali vyhrát 6, v tom předposledním proti Benátkám navíc jednou uspěli v prodloužení. Když k tomu navíc připočítáme i velmi dobrý výkon v utkání se Spartou, které taktéž dospělo až nad rámec základní hrací doby, nedá se mluvit o ničem jiném, než o úspěchu.

I přes pozitivní bilanci však lodivod červenobílých Říha zůstává nohama na zemi. “ Vyhráli jsme sedmkrát, třikrát prohráli, ale nepřeceňoval bych to. Ve všech zápasech jsme byli aktivnější, i když to neznamená lepší. Z toho důvodu jsem spokojen.“

Ten pro sezonu nakonec zformoval kádr o 28 hokejistech. 15 útočníků a čtveřici obránců doplňuje hned 9 obránců, mezi které se zařadil například i mladoboleslavský František Hrdinka, který má v Edenu vyřízené střídavé starty právě z extraligového Bruslařského klubu. “Dohodli jsme se na tom, že bude u nás i trénovat, takže se stane členem našeho týmu a pro Boleslav by byl v případě potřeby k dispozici,” přibližuje hlavní trenér Miloš Říha.

Kapitánem pro sezonu bude slávistická legenda Jan Novák, který bude mít za úkor ukočírovat jeden z nejmladších týmů Chance ligy. Vždyť věkový průměr sešívaných dosahuje pouhých 24 let, třicátníků je pak v týmů pouhých šest! “Jsem vždycky rád, když hraju s někým mladším, koho můžu učit a kdo chce moje rady pochopit a něco si z nich vzít,“ přibližuje nejstarší člen mužstva. “Snažím se poradit, co mají hráči udělat při nahrávce, při zpracování puku atd. Těch věcí je strašně moc. Mně se to taky osvědčilo, když jsem hrál se staršími hokejisty. Bral jsem si jejich rady k srdci. Člověk se tím dokáže podstatně zlepšit.“

Zubrům se nepovedla příprava, na úvod však zdolali Jihlavu

Jeho rad bude hodně třeba už v pondělí. Ekipa Miloše Říha vyzve v repríze loňského čtvrtfinále nevyzpytatelný Přerov, který si v úvodním sobotním ligovém klání trochu překvapivě poradil s Jihlavou a brousí si zuby i na dalšího slavného soupeře.

Vítězství to bylo poněkud překvapivé, obzvlášť v kontextu s hodně nepovedenou přerovskou přípravou. Vždyť Zubři z 11 utkání uspěli pouze ve dvou, a to ještě proti Třebíči musely rozhodovat až samostatné nájezdy. Svěřenci trenérů Přecechtěla a Dočkala navíc nestačili kromě silného Zlína a Hradce Králové také na papírově slabší soupeře – dvakrát padli s druholigovou Opavou, zubří skalp si připsali také šumperští Draci.

Výhra nad ještě loni extraligovou Jihlavou tak mančaftu, oslabenému o odchody střelců Šlahaře a Pláška vrátilo tolik potřebné sebevědomí. Obzvlášť povedeně si Zubři počínali zejména ve druhé třetině, kdy Dukle nasázeli hned pět gólů. I přesto se nakonec o cenné body obávali – Jihlava zásluhou dvou branek Dostálka snížila na rozdíl jediného gólu, kýženého vyrovnání se však nedočkala.

Další cenný skalp Přerovských by navíc znamenal alespoň částečnou odplatu za loňské čtvrtfinále play-off. Tehdy Slavia zvítězila až překvapivě jasně 4:0 na zápasy a zejména utkání v Meo Aréně přetékaly emocemi. Jak to dopadne tentokrát? Úvodní buly druhého kola Chance ligy bude v Edenu vhozeno v 18:00, lístky lze zakoupit jak na pokladnách či prostřednictvím on-line prodeje, tak nově také v předprodeji na všech terminálech Sazky!

Autor Tomáš Pauček
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více