Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
18. července 2022

Chceme, aby sem kluci chodili s láskou k hokeji, říká trenér dorostenců Slížek

Dorostenci Slavie mají za sebou suchou přípravu a těší se na led. „Kluci se s tím poprali, mají dobrou píli i nasazení, s čímž jsme maximálně spokojení,“ chválí své svěřence trenér Ladislav Slížek. V rozhovoru dále popisuje průběh přípravy, cíle na novou sezónu, ale také zapojování hráčů dorostu do týmu juniorů.

Máte za sebou s dorostem suchou přípravu. Jak byste ji zhodnotil?
Společně s mým kolegou Tomášem Kucharčíkem jsme s ní spokojení. Pro kluky ročníku 2007 je to velká změna, co se týká toho, že dělají přijímačky na školu, i co se týká trénování. Je to rozdílnější než tréninky do 9. třídy, ale kluci se s tím poprali a mají dobré nasazení a píli, s čímž jsme maximálně spokojeni.

Čím vás tým během suché přípravy potěšil?
Hlavně tím, jak se s tím kluci poprali. Jsou tam rozdíly, co se týká silových dispozic, protože někdo už je hotový hráč a někdo se ještě v tomhle věku, jak my říkáme, „dopéká“.

Na co jste se zaměřovali?
Využívali jsme různá sportoviště, konkrétně atletický stadion, tělocvičnu a posilovnu. U nás je to v tomhle věku zaměřeno komplexně, což znamená, že jsme hodně běhali a posilovali. Zaměřovali jsme se spíše na komplexní sílu, vytrvalost a rychlost a přidávali jsme i nějaké hry, například basketbal či fotbal. Dvakrát týdně jsme chodili i na led a zpestřili jsme si to i čtyřmi zápasy s Jihlavou.

Teď vás čeká plná příprava na ledě. Co během ní budete hlavně trénovat?
Hlavně kondici, což je normální a automatické, a samozřejmě se budeme také trochu zaměřovat na taktiku. Neříkám, že bychom kluky v tomhle věku chtěli nějak takticky svázat, to vůbec ne. Nějaké základy už by ale v dorostu měli znát, protože přece jenom do 9. třídy se taktice moc nevěnujeme, spíše dbáme na kreativitu. Někteří hráči to vnímají lépe, někteří hůře, ale myslím si, že máme dostatek času do začátku prvního zápasu, aby si z toho kluci něco vzali.

Jaká je podle vás síla týmu? Je tým dobře připraven na novou sezónu?
Předpokládám, že ano. Ročník 2006, který tu byl už loni, kvalitu má. Kluci z ročníku 2007, kteří teď přišli, vypadají taky dobře. Pět z nich koketovalo s reprezentací a byli na mistrovství republiky. Sílu určitě máme a už se na to těšíme.

Našel byste u týmu naopak něco, na čem je ještě potřeba zapracovat?
Myslím si, že v tomhle věku se dá zapracovat na všem, jak co se týká taktiky, tak síly. My se budeme hlavně zaměřovat na to, aby sem kluci chodili s láskou k hokeji, abychom jim to neotrávili a aby každý trénink a zápas odmakali na sto procent. Budeme se snažit se každý rok posouvat dál. Věřím tomu, že tým tu sílu má.

Našim hlavním cílem je, aby se kluci posouvali

Dorostenci jsou občas zapojováni i do zápasů juniorky. Neovlivní nasazování hráčů to, že junioři spadli z extraligy?
Myslím si, že ne, protože pro kluky, kteří tu šanci dostanou, je to meziskok. Když to není juniorská extraliga, tak je to pro ně možná lepší, co se týká adaptace. Samozřejmě nejsme rádi, že juniorka spadla, a budeme dělat všechno pro to, aby se co nejrychleji vrátila. Hlavně pro kluky ročníku 2006 je to mezistupeň a můžou si to více osahat. Když budou ligu převyšovat, tak je to jenom dobře a v takovém případě se můžou poprat o místo klidně i v extralize.

Je podoba kádru pro příští sezónu kompletní?
Měli jsme tu nějaké kluky na zkoušku, ale s Tomášem si myslíme, že kádr je dost silný, takže kdyby sem měl někdo přijít, tak by to opravdu musel být rozdílový hráč. Ti teď ale nejsou k mání a asi sem nikdo takový nepřijde. Každopádně budeme muset ještě kádr snižovat, protože je nás zhruba 26. Některé hráče budeme muset poslat na hostování nebo na střídavé starty.

Mluvil jste o čtyřech zápasech s Jihlavou. Jaké další přípravné zápasy máte v plánu?
Čeká nás zhruba dvanáct zápasů. Na začátku srpna tu budeme mít turnaj, navíc asi dalších osm nebo deset přátelských zápasů.

Co je týmovým cílem v příští sezóně? Čeho chcete s týmem dosáhnout?
Naším cílem je, aby se kluci herně, silově a takticky posouvali. Samozřejmě každý hráč chce vyhrávat, ale chceme kluky především připravit na další stupeň. Chceme, aby hokejově rostli. Když vyhrajeme, tak budeme samozřejmě rádi, ale není to náš prvotní cíl. Tím je postupně kluky připravit na dospělý hokej.

Autor Matěj Sousedík
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více