Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
9. března 2022

Chceme vyhrát, a ne si jen zahrát, vyhlíží Michajlov čtvrtfinále s Vsetínem

Když Martin Michajlov udržel ve třech přesilovkách Frýdku ve druhé třetině čisté konto, ještě nevěděl, že načal obrat k postupu. Ten sešívaní vybojovali ve třetí části a ubránili ho i přes tlak v závěru. „Šli jsme si za tím a chtěli jsme to víc. Teď už to ale musíme hodit za hlavou a soustředit se na další sérii,“ říká.

Co jste změnili před třetí třetinou?
Myslím si, že jsme do toho šli na plné pecky a hráli jsme mnohem lépe než v pondělí. Ve druhé třetině nám to pokazila oslabení, ale do třetí třetiny jsme šli s tím, že nehrajeme špatný hokej a že když nebudeme vylučovaní a budeme se víc tlačit do brány, tak se nám tam něco odrazí. A taky to tak bylo. Ve třetí třetině nešlo jenom o hokej, ale i o to, že jsme chtěli.

Jak jsi zmínil, ubránili jste celkem pět vyloučení. Souhlasíš, že to bylo důležité zejména za stavu 0:1, aby vám Frýdek neodskočil?
Určitě, bylo důležité, že jsme to zvládli. Bylo to náročné, ale myslím si, že třetí zápas byl jiný než ten druhý, a to jak od nás, tak od nich. Pomohli jsme si tím, že jsme šli do třetí třetiny za stavu 0:1. Mně pomohlo, že kluci hodně blokují, díky čemuž si pak líp najdu střely – třeba v oslabení, kde je nepouštíme do úplně vyložených šancí a dorážek. Ve třetí třetině to pak bylo tom, jestli se nám vrátí štěstíčko. A vrátilo se.

Důležité bylo i ubráněné oslabení na začátku třetí třetiny, po kterém přišel vyrovnávací gól Jana Kerna. Byl to ten okamžik, po kterém se obrátil zápas na vaši stranu?
Mám teď takovou radost, že si ani nevzpomínám, ale myslím, že v oslabení na začátku třetí třetiny neměli ani nic vážného. Už po něm byla u všech cítit jistota, že nehrajeme špatný hokej a že když se vyprdneme na hezké góly a půjdeme do brány, tak se nám tam něco odrazí. Převzali jsme to do vlastních rukou a šli jsme si za tím. Chtěli jsme to víc.

„Převzali jsme to do vlastních rukou a šli jsme si za tím. Chtěli jsme to víc.“
Martin Michajlov o třetí třetině

Proč myslíš, že jste tak dlouho nedokázali skórovat? Bylo to kvůli výkonu brankáře Frýdku Baroše?
Určitě chytal dobře, všechny puky si našel. Chyběla nám lepší clona, abychom mu to ztížili, třeba při nepříjemných střelách z boku, které se sice nezdají tak těžké, ale můžou se blbě odrazit. Už v první třetině jsme takhle trefili tyčku, ve třetí jsme se pak do něj začali tlačit a střílet. Chytal slušně, ale šli jsme do toho a naštěstí se nám vrátilo štěstíčko, dokázali jsme dát dva góly a vyhrát.

Jaký pocit jste cítili po druhém gólu? Byla to euforie nebo i opatrný optimismus, že zápas ještě neskončil?
Uvnitř každého z nás byla velká euforie, ale kdybychom se tím nechali strhnout, tak bychom pak udělali nějakou zbytečnou chybu a mohli bychom vedení ztratit. Dokázali jsme euforii udržet v sobě a přetavit ji v to, abychom neudělali chybu, pořád se tlačili do útoku a nezatáhli do obrany. Z toho jsme pak mohli mít šance v brejcích, akorát nám to tam zblokovali a my jsme neskórovali. Pro nás bylo ale důležité, že jsme se nezatáhli.

Pak v úplném závěru, když Frýdek hrál v šesti hráčích na ledě, jste předvedli výborný defenzivní výkon. Souhlasíš?
Byly tam střely, které jsem si musel pohlídat a neudělat při nich chybu. Snažil jsem se je vyrážet do rohu, aby z toho neměli dorážky, nebo to podržet lapačkou. Jednou mi to vypadlo, ale skvěle jsme se stáhli a nepustili je do dorážky. To byla jediná větší šance, ale jinak jsme to dobře blokovali hokejkami. Všichni jsme si pomohli a stáli jsme jeden za druhým. Chtěli jsme ten zápas urvat a jít dál.

Když se ale ohlédneme, tak jste si asi po úvodní výhře nepředstavovali, že o postupu rozhodnete až obratem ve třetí třetině rozhodujícího zápasu. Co se změnilo po prvním utkání?
Myslím si, že Frýdek byl doma letargický. Asi čekal, že nás s výhodou prvního zápasu porazí, a tady jednou vyhraje. To je trošku oslabilo, zatímco my jsme do prvního zápasu nastoupili opravdu dobře. Měli jsme krátká střídání, tlačili jsme se do brány a nepouštěli jsme je do vyložených šancí. Je možné, že jsme se pak mohli uspokojit, a řekli jsme si, že to ukončíme. Tak to ale v play-off není – musíme hrát na krev a nehrát o to, abychom ukončili sérii 2:0, ale o to, abychom postoupili. Oni přijeli s tím, že musejí vyhrát, a to nám ve druhém zápase chybělo. Ve třetím už ale o to šlo oběma týmům. Pro nás je důležité, abychom se z toho ponaučili. Je to zdvižený prst. Nesmíme nastupovat do dalších zápasů s tím, že vyhrajeme jeden a v dalším se nějak svezeme. Do každého zápasu musíme jít s tím, že vyhrajeme.

„Pro nás je důležité, abychom se z toho ponaučili. Je to zdvižený prst.“
Martin Michajlov o sérii s Frýdkem

Mezi předkolem a čtvrtfinále máte jen jeden den pauzu. Stihnete se zregenerovat?
Určitě, výhra je nejlepší lék na únavu (směje se). Nebude to jednoduché, ale nemůžeme si vybírat. Vyhráli jsme, máme velkou radost. Slavíme do půlnoci a pak jdeme pracovat. Jestli chceme uspět, tak už to musíme hodit za hlavou a soustředit se na další sérii. Všichni budou čekat, jak se nám bude dařit v další sérii.

Co čekáš od Vsetína?
Čekám, že bude hrát podobný styl hokeje, co chceme hrát my – útočný a kombinační. Frýdek nehrál špatně, ale měl to postavené na gólmanovi a na obraně. Hráli na brejky a čekali na naše chyby. Vsetín bude hrát otevřenější hokej.

Takže budeš mít víc práce?
Je to možné, ale záleží na nás, jak k tomu přistoupíme. Jestli budeme dobře vycházet z obrany, posouvat puk a chtít s ním hrát, tak to bude hezký kombinační hokej. Očekávám, že to bude dobrá série a že přijde hodně diváků. Záleží jen na nás, abychom to nepodcenili, věřili si a nebyli zastrašení tím, že Vsetín má dobrý tým a že se mu v sezóně daří. Play-off je jiná soutěž a každý může vyhrát. Takhle to musíme brát a jít do toho s vervou.

Čtvrtfinále se hraje na tři vítězná utkání a vy začínáte dvěma zápasy venku. Mohla by to pro vás být výhoda, i vzhledem k tomu, že jste byli v základní části venku pátí nejlepší v lize?
Měli jsme v základní části lepší sérii venku, ale budeme rádi, když se nám bude dařit všude a převážně doma. Může to být hodně pěkná série, takže doufám, že nás přijde podpořit hodně diváků. Bude to hezký hokej a každý si to užije. Když do toho přistoupíme s respektem, ale bez strachu ze soupeře, tak bude jedno, kde budeme hrát. Záleží jen na tom, abychom se soustředili na náš výkon. Když budeme hrát doma, tak to pro nás bude výhodnější, protože může přijít více našich diváků, ale čekám, že přijede i hodně lidí ze Vsetína. Nemyslím si, že to bude pro někoho výhoda. Snažím se to brát tak, že si to můžeme jen užít a že vyhrajeme, a ne jen zahrajeme.

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více