Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
8. června 2018

Chci se předvést v co nejlepším světle, hlásí obránce Valík

Letní příprava je v plném proudu. Slávisté tvrdě dřou, aby nabrali fyzickou kondici. V omlazeném kádru ale také hodně hokejistů bojuje o místo v týmu. Mezi mladými válečníky je i kapitán loňské juniorky Dominik Valík. Ten už sice pár zápasů za sešívané áčko odehrál, ale své místo v týmu si musí znovu vybojovat. „Cítím, že ode mě lidi očekávají nějaké výkony. Budu se snažit ta očekávání naplnit a získat místo v týmu,“ říká odhodlaně.

Jak si ceníte toho, že se na novou sezonu připravujete s A-týmem a bojujete o místo v mužstvu?
Moc si toho cením. Snažím se makat na sto procent. Vnímám na sebe trochu tlak, ale tak se asi cítí každý, kdo tady bojuje o místo v týmu. Snažím se do přípravy dávat všechno a budu se snažit stejně i potom na ledě.

Cítíte na svou osobu ještě větší tlak vzhledem k tomu, že už jste v áčku Slavie pár zápasů odehrál?
Určitě cítím, že ode mě lidi očekávají nějaké výkony. Budu se snažit ta očekávání naplnit. Neřekl bych ale, že mám těžší pozici než ostatní kluci. Chci se zkrátka stejně jako oni předvést v co možná nejlepším světle a doufám, že si nakonec místo v týmu vybojuju.

Parta v kabině? Chemie funguje perfektně, chválí Valík

V týmu se teď připravuje na sezonu hodně mladých hráčů. Jak hodnotíte atmosféru v kabině?
Parta je v kabině skvělá. Sešlo se nás tu hodně z loňské juniorky, takže se už známe z dřívějška. Bavíme se ale i se staršími hráči, takže si myslím, že komunikace funguje dobře.

3+8
Tolik kanadských bodů nasbíral Valík loni ve slávistické juniorce.

Snažíte se od starších hráčů nabrat zkušenosti?
Já trénuju s áčkem už nějakou dobu a jako obránce se koukám hlavně na Honzu Nováka. Sleduju, jak trénuje a jak hraje. Koukám ale i na Jirku Drtinu a vlastně na všechny obránce, kteří jsou starší než já. Snažím se vzít něco pozitivního i od pana trenéra Srdínka. Býval taky obránce, takže mi dokáže hodně poradit. Všichni se mi snaží předat nějaké zkušenosti a je to jen na mně, co si z toho vezmu a jestli se díky tomu zlepším.

Teď je v plném proudu suchá příprava, kterou hokejisti nemají úplně v lásce. Jak se s ní perete vy?
Letní příprava mi nedělá velký problém. Občas to je sice těžké, člověka hodně bolí nohy a celé tělo, ale dá se to zvládnout. Vnímám to tak, že to vždycky může být horší a musíme před sezonou nabrat fyzickou kondici.

Co je na suché přípravě nejnepříjemnější?
Některým hokejistům vadí běhání, ale já s tím problém nemám. Často chodíme běhat do lesa a tam mi to vůbec nevadí. Když běžíte po lesní cestě, tak se mění terén a není to nuda. Moc nemám rád, když jdeme běhat na ovál. Tam je to takové jednotvárné a člověk chvílemi ztrácí motivaci. Posilovnu mám naopak hodně rád.

Minulá sezona se mi povedla, snad na ni navážu

Dominik Valík nosil v loňské sezoně na juniorském dresu kapitánské céčko.

Vloni jste měli s juniorkou poměrně dobrou sezonu. Vy jste navíc dělal kapitána. Chtěl byste navázat na svoje loňské výkony?
Osobní výkony bych chtěl určitě ještě zlepšit. Ze začátku minulé sezony mi to moc nelepilo. Postupem času se mi ale dařilo víc a víc a jsem moc rád, že jsem konec sezony dohrál podle svých představ. Doufám, že se moje výkony ze závěru uplynulé sezony přenesou do začátku té nadcházející.

Jak byste se představil fanouškům po hokejové stránce? Jaké jsou vaše přednosti?
Řekl bych, že mám dobrou střelu a bruslení. To jsou asi moje hlavní hokejové přednosti. I trenéři mi chválí střelu a říkají, že dobře bruslím. Když dostanu nabito na modré čáře, tak se nebojím vystřelit z první a umím se i poprat o puk u mantinelu.

Co pro vás znamená Slavia?
Je to klub s velkou historií. Na Slavii koukám odmalička a jsem moc rád, že můžu v Edenu být. Červenobílý dres jsem vždycky oblékal s hrdostí a doufám, že v něm budu nastupovat na led i v příští sezoně.

Autor Michal Toman
Nepřehlédněte
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Napřed dřina, pak šampus. Makali jsme na to jedenáct měsíců, říká Luboš Jenáček

Před sezonou přišel Luboš Jenáček do Slavie, aby dovedl juniorku do extraligy, a svůj cíl splnil na sto procent. Sešívaní byli pod jeho vedením dominantní po celou sezonu a teď si užívají oslavy. ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Bilance 9:0 v play-off? Bez nasazení a úsilí bychom takhle úspěšní nebyli, říká Vašíček

Slávisté nasázeli v play-off Ligy juniorů neuvěřitelných 57 gólů v 9 zápasech a projeli třemi sériemi play-off bez prohry. „Byl to pro mě skvělý zážitek, tuhle skupinu lidí si budu navždycky ...

Přehrát video