14. srpen
Jihlava Slavia
14:00
15. srpen
Slavia
 
VSTUPENKY
Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
20. února 2024

Další dravec na obzoru, do Edenu míří Prostějov

Základní část Chance ligy se blíží ke svému konci. Slavia v minulém kole zvládla důležitý souboj s posledním Znojmem a vzdálila se mu na rozdíl pěti bodů. Sešívaní tak mají vše ve svých rukách, aby si udrželi náskok na sestupovou pozici. Ve středu je však v Edenu čeká Prostějov, který hájí třetí příčku v soutěži.

49. kolo Chance ligy: HC Slavia Praha vs. LHK Jestřábi Prostějov

Porovnání týmů
13. místo (59 b.)
Tabulka
3. místo (83 b.)
118:142
Skóre
138:122
Tomáš Knotek (14+23)
Lídr bodování
Zdeněk Doležal (23+17)
Matěj Beran (16 gólů)
Nejlepší střelec
Zdeněk Doležal (23 gólů)
Karel Klikorka (3+13)
Dušan Žovinec (5+11)
Jan Holý (4+12)
Nejproduktivnější obránce
Tomáš Hanousek (9+23)
Paavo Hölsä (92,18 %)
Tomáš Volevecký (90,84 %)
Brankáři
Jaroslav Pavelka (91,19 %)
Marek Štipčák (92 %)
Znojmo – Slavia 2:3
Poslední zápas
Prostějov – Kolín 3:2

Pražané minulou sobotu udělali důležitý krok k záchraně, když si poradili se Znojmem. Vítěznou trefu dal Jaroslav Brož, jemuž asistoval kapitán Tomáš Knotek, který v utkání také skóroval. Orlům se ještě povedlo zápas zdramatizovat, ale i díky dobrému výkonu Paava Hölseho si slávisté odvezli všechny tři body. Tím se také udrželi v boji o předkolo, na které ztrácí čtyři body. Navíc je v posledním kole čeká Kolín, jenž momentálně drží poslední postupovou pozici.

Svěřenci Aleše Tottera ale moc dobře ví, že se musí stále koukat pod sebe a pojistit si především udržení v soutěži. „Nic nekončí, čekají nás další čtyři zápasy a může se stát cokoliv. Tento závěr základní části může připomínat play-off hokej, musíme být každý zápas lepší, hrát poctivě a dodržovat všechny drobné věci,“ uvědomuje si lodivod týmu, že si jeho hokejisté musí udržet potřebnou disciplínu do dalších utkání.

Hned v příštím duelu je ale čeká obtížný soupeř v podobě dalšího dravce. Místo Orlů půjde tentokrát o prostějovské Jestřáby. Slavia má s nimi v letošní sezóně zápornou bilanci jedné výhry a dvou porážek. Ta druhá přišla na začátku ledna a sešívaní mají svému soupeři rozhodně co vracet.

Prostějov táhnou hráči se slávistickou minulostí

Čeká je ovšem možná momentálně největší možný oříšek. Jestřábi z posledních pěti duelů vyhráli čtyři, nestačili pouze na Frýdek-Místek, který je také jedním z konkurentů Slavie. Naopak minulou středu si poradili se Znojmem, které sice otočilo skóre z 0:2 na 3:2, Prostějovští ale díky čtyřem brankám ve třetí třetině nakonec vyhráli 6:4. V dalším duelu pak porazili poměrem 3:2 Kolín, asistent trenéra Lukáš Majer ale s výkonem týmu spokojen nebyl.

„Špatně jsme vyletěli z kabiny, soupeř měl dobrý nástup a my jsme prvních pět minut vůbec nevěděli, kde nám hlava stojí. Postupem času se hra vyrovnala,“ řekl osmadvacetiletý trenér. „Zbývají čtyři kola do konce a my víme, že do vyřazovacích bojů máme hodně co zlepšovat,“ dodal.

V utkání s Kolínem dvakrát skóroval Jan Veselý (20+12), který je čtvrtým nejlepším střelcem soutěže. Útočník, který dříve oblékal i dres Slavie, má zatím v únoru fazónu – skóroval ve všech čtyřech utkáních (5+1). Nejproduktivnějším hráčem Prostějova a druhým nejlepším střelcem ligy je Zdeněk Doležal (23+17), ofenzivu podporuje i nejproduktivnější bek Chance ligy Tomáš Hanousek (9+23). Oba mají také slávistickou minulost.

Pražany tak čeká jeden z nejlepších celků, co se týče individuálních statistik. Jak si s ním dokážou svěřenci Aleše Tottera poradit, se dozvíme ve středu od 18 hodin v Edenu. Vstupenky zakoupíte zde nebo na pokladnách u stadionu, které otevírají dvě hodiny před úvodním vhazováním. Utkání můžete sledovat živě také na www.onlajny.com nebo na Hokejka TV.

Autor Denis Freitas Lopes
Nepřehlédněte
A-TÝM 24.7.2024

Přípravné zápasy: Slavia vyráží na dva turnaje, třikrát se představí v Edenu

Slávisté v přípravě před sezonou vyrazí na turnaje do Pardubic a Deggendorfu, představí se na ledě Kladna a v domácím prostředí přivítají Selb, Lipsko a Pardubice B. Celkem mají v plánu osm zápasů.

Číst více
A-TÝM 22.7.2024

Winter Hockey Games? Výjimečný zážitek pro nás i pro fanoušky, shodují se slávisté

Slávisty čeká v prosinci unikátní zážitek, v rámci série Winter Hockey Games odehrají v Praze zápas proti Vsetínu pod širým nebem. Utkání je na programu v neděli 8.12. od 12:30 na Letenské pláni. ...

Číst více
ROZHOVORY 19.7.2024

Věřím, že Slavia bude mít úplně jiné sezony, než byly poslední dvě, říká Totter. Proč se rozšířil realizační tým?

Slávisté vstupují do nové sezony s posilami nejen v hráčském kádru, ale i v realizačním týmu. Hlavní trenér Aleš Totter bude mít k sobě k dispozici nové asistenty, dovednostního kouče či analytika. ...

Číst více
ROZHOVORY 17.7.2024

Rád bych hrál v horních patrech tabulky, kam Slavia patří, burcuje Kajínek

David Kajínek, který před pár dny oslavil šestatřicáté narozeniny, za svoji dosavadní kariéru načerpal celou řadu zkušeností, teď by je rád předal mladším. „Chtěl bych jim pomoci, ať rostou a jsme ...

Číst více