26. říjen
Jihlava Slavia
16:30
30. říjen
Slavia Frýdek-Místek
18:00
VSTUPENKY
Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
25. října 2024

Další neoblíbený soupeř, sešívaní se chystají na Jihlavu

Pelhřimov jako dočasný domov Jihlavy bude další zastávkou slávistů. Na tamější stadion nemají Pražané dobré vzpomínky, v loňském play-off jim zde Dukla ukončila sezonu. Slavia ale bude chtít navázat na střetnutí už z letošní sezony, kdy doma vyprovodila tým z Vysočiny sedmi góly.

16. kolo, HC Dukla Jihlava vs. HC Slavia Praha

Porovnání týmů
6. místo (23 b.)
Tabulka
4. místo (24 b.)
42:45
Skóre
43:37
Tomáš Harkabus (6+7)
Lídr bodování
Roman Přikryl (0+15)
17,19 % (11 gólů)
Využití přesilovek
26,83% (11 gólů)
3 výhry (7:2, 3:0, 7:2)
Posledních 5 vzájemných
zápasů
2 výhry (7:4, 3:2)

Už třikrát po sobě nestačilo sešívaným k rozhodnutí šedesát minut základní hrací doby. Po víkendových zápasech v Edenu s bilancí výhra v prodloužení a prohra po nájezdech museli jít do nastaveného času i ve středu s Přerovem. V něm na konečných 3:2 upravil Lukáš Strnad. A pro Slavii v této sezoně platí dvě věci – pokud zápas skončí v prodloužení, tak Pražané vyhrají, a rozhodne jeden z dvojce Novák – Strnad.

Jihlava se také nachází v dobrém rozpoložení. V pondělí si poradila s Přerovem 2:1, taktéž v prodloužení, ve středu vyhrála přestřelku s Litoměřicemi 5:4. „Na začátku jsme se hledali a soupeře byl plný led. Za stavu 0:3 to začalo smrdět exhibicí, ale kluky jsme burcovali, že je potřeba jen dát góly. Povedlo se, a to i v přesilovkách. Pro tým je takový obrat velká vzpruha. Věřím, že si energii i obětavý závěr přeneseme do dalšího zápasu,“ shrnul klání hlavní trenér Dukly Viktor Ujčík.

Střelba je jednou z předností jihlavských, kteří drží třetí místo co do počtu vyslaných střel na branku i co do počtu vstřelených gólů. Na horních pozicích se nacházejí i v množství přesilovkových tref, přestože v procentuálním využití početních výhod jim patří nižší patra tabulky – odehráli jich totiž nejvíce ze všech týmů.

V kádru si Dukla drží nejlepšího střelce loňského play-off Tomáše Harkabuse, který vede i letošní týmové bodování produktivity.

Poslední zápas ovládli sešívaní

Co naopak mužstvo z Vysočiny trápí, je disciplína. Se 171 minutami je druhým nejtrestanějším týmem, obránce Lukáš Mareš hráčskou statistiku dokonce vede. Pro červenobílé to může být velká výhoda, jelikož jihlavské oslabení se úspěšností pohybuje v dolní polovině soutěže.

Dukla je i týmem s druhým nejvyšším počtem inkasovaných branek, zároveň jediným celé ligy, který jich v letošním ročníku dostal v jednom utkání hned sedm. A to dokonce dvakrát, sedmičku se do jihlavské klece povedlo vsítit Vsetínu, první byli ale právě červenobílí. Jednalo se pro ně o teprve druhé utkání letošní sezony, výhru 7:4 tehdy řídili útočníci Matěj Beran (2+0), Martin Šťovíček (2+2) a Martin Novák (2+1).

A právě posledně jmenovaný se po zápase rozpovídal: „Každého z nás těšilo, že jsme se dokázali trefit. Hodně nám pomohly trefy v početních výhodách. Po prvním nepovedeném domácím zápase jsme byli rádi, že nám to tam napadalo.“

Jestli to bude padat i nyní, sledujte v sobotu od 16:30 na Hokejka TV nebo v podobě textového přenosu na www.onlajny.com, případně můžete vyjet podpořit slávisty přímo na zimní stadion do Pelhřimova.

Autor Martina Zbořilová
Nepřehlédněte
ZÁPASY 23.10.2024

Slavia vyloupila Přerov. Výhru v prodloužení vystřelil Strnad

Slávisté udolali neoblíbeného soupeře z Přerova. Přestože sešívání v utkání hned dvakrát vedli, Zubři pokaždé vyrovnali a o výsledku muselo rozhodnout prodloužení. V něm strhl triumf na stranu ...

Číst více
ZPRÁVY Z KLUBU 21.10.2024

Winter Hockey Games se odkládají

Plánovaná hokejová událost sezóny se bohužel neuskuteční. Pořadatelská agentura se rozhodla Winter Hockey Games přeložit a hledá pro ně nový termín, který by měl být znám v průběhu prosince, stejně ...

Číst více
OHLASY 21.10.2024

Náročný víkend? Ukázali jsme, že jsme dobře připraveni, těší Gaspara

Slávisté si ve víkendovém dvojzápase s kvalitními soupeři nevedli vůbec špatně. „Bylo to náročné, ale síla týmu na Slavii je velká,“ hodnotil náročný program obránce Michael Gaspar. Nevyužité šance ...

Číst více
OHLASY - VIDEO 20.10.2024

Šťovíček: Výkon byl lepší než v sobotu, ale vyhořeli jsme v koncovce

Martin Šťovíček strávil v obou víkendových zápasech na ledě téměř dvacet minut. Nedělní porážka na nájezdy s lídrem soutěže ho ale hodně mrzela. „Ve druhé třetině jsme soupeře snad patnáct minut ...

Přehrát video
×
Dnes v 17:30 | Dor.
HC Slavia Praha
HC Škoda Plzeň
×
Dnes v 16:30 | Muži
HC Dukla Jihlava
HC Slavia Praha