Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
4. října 2022

Další slezský soupeř, Slavia míří do Frýdku-Místku

Slávisty čeká ve středu podruhé v řadě soupeř ze Slezska – nastoupí ve Frýdku-Místku. Oba týmy mají na kontě shodně po devíti bodech, dá se tedy očekávat vyrovnaná bitva. Odvezou si sešívaní do Prahy svou první venkovní výhru v letošní sezóně?

8. kolo Chance ligy: HC Frýdek-Místek vs. HC Slavia Praha

Porovnání týmů
9. místo (9 b.)
Tabulka
10. místo (9 b.)
17:15
Skóre
17:20
Oskar Haas (3+3)
Lídr bodování
Jan Kern (2+4)
Vlastimil Dostálek (4 góly)
Nejlepší střelec
Robin Všetečka
Maxim Havrda (oba 3 góly)
Štěpán Havránek (2+2)
Nejproduktivnější obránce
Karel Klikorka (1+1)
Patrik Švančara (94,66 %)
Vojtěch Mokry (93,62 %)
Brankáři
Roman Málek (90,91 %)
Michal Pittr (86,67 %)
Kolín – Frýdek-Místek 2:5
Poslední zápas
Slavia – Poruba 3:2

V minulém soutěžním ročníku se Slavia s Rysy z Frýdku-Místku střetla celkem šestkrát. Ve třech případech už v základní části, kdy sešívaní dvakrát vyhráli a jednou prohráli. Posléze se obě mužstva střetla v předkole play-off, ve kterém Slavia vyhrála v rozhodujícím třetím zápase v Edenu 2:1. Duel tehdy otočila až v poslední třetině.

Slávistům se letos na venkovních kluzištích příliš nedaří. Z dosavadních tří klání na ledě soupeřů si červenobílí zatím odvezli pouze bod za porážku po nájezdech v Přerově. „Po dlouhé cestě se musíme pořádně rozcvičit a připravit na zápas, abychom odvedli dobrý výkon,“ říkal směrem k utkání ve Frýdku obránce sešívaných Tomáš Hanousek.

Ani jeden z klubů ale neprožívá ideální vstup do letošní sezóny. Rysi se aktuálně v tabulce Chance ligy nachází díky lepšímu skóre o jednu příčku výše než Slavia, a to na devátém místě. Obě mužstva si zatím se stejnou zápasovou bilancí připsala devět bodů. Týmy se neliší ani v počtu vstřelených gólů, kterých mají na kontě sedmnáct, slávisté ale inkasovali o pět branek víc.

Oba týmy v sobotu zvítězily

Sešívaní se v posledním kole utkali s dalším slezským soupeřem. Rozjetou Porubu porazili na stadionu v Edenu 3:2. „Každý nechal na ledě všechno,“ pochvaloval si po výhře útočník Michal Simon.

Vítězství se přitom nerodilo lehce – Slavia sice vedla o dva góly, hosté ale v závěru zápas zdramatizovali a hrálo se až do posledních vteřin. „Proti takhle silově připravenému soupeři jsme ještě nehráli. Jsou to důležité a šťastné tři body,“ hodnotil utkání trenér červenobílých Jiří Veber.

I Frýdek svůj poslední domácí zápas vyhrál, když na konci září porazil na svém ledě Přerov 1:0 po prodloužení. V sobotu si pak na venkovním ledě vyšlápl na dosud dobře hrající Kolín. Do vedení se Slezané dostali hned v úvodní čtvrthodině hry, kdy se dokázali dvakrát prosadit. Ve zbytku utkání pak přidali další tři trefy a Kolín nechali pouze dvakrát snížit, což znamenalo vítězství Frýdku 5:2.

Nejvíce kanadských bodů má z kádru Rysů teprve devatenáctiletý Oskar Haas, jenž zatím zaznamenal tři góly a tři asistence. Pět bodů za čtyři trefy a jednu asistenci si pak připsal Vlastimil Dostálek. Stejný počet bodů má na svém kontě i Michal Hotěk, ten ovšem zatím vychází gólově naprázdno a brankové situace svým spoluhráčům jen připravuje.

Podaří se Slavii výsledkově navázat na utkání s Porubou a připíše si první letošní venkovní vítězství? Zápas ve Frýdku startuje ve středu 5. října v 18 hodin. Sledovat jej můžete na Hokejka TV nebo v textové formě na webu www.onlajny.com.

Autor Jiří Petr
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více