Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
11. března 2023

Deváťáci to dokázali! Postup do play-off mají v kapse

Slávističtí deváťáci mají dvě kola před koncem jistotu účasti ve vyřazovacích bojích, kam se v této kategorii podívá osm nejlepších celků z celé republiky. Sešívaní mladíci dlouho sváděli souboj s Českými Budějovicemi, jejichž nápor ovšem dokázali vždy spolehlivě odrazit a po zásluze se tak objeví v bojích o mistrovský titul.

Na začátku sezony byly všechny týmy deváťáků rozděleny do skupin zejména podle polohy. V souboji s výrazně slabšími týmy tak bylo potřeba nedopustit žádné zaváhání, boje o play-off totiž byly nachystány až do nadstavby.

Slávisté základní skupinou prolétli bez jediné ztráty. K jednoznačným výhrám nad Litoměřicemi, Roudnicí nad Labem, PZ Kladnem, Ústím nad Labem a Slaným přidali i vítězství 5:2 nad Spartou.

Z úvodní části sezony postoupilo 24 nejlepších týmů, které následně byly rozděleny do tří nadstavbových skupin. V nich se začínalo od nuly a hlavním cílem pro všechny byl postup do play-off. Tam se podívá osm týmů (2 nejlepší z každé skupiny a k nim ještě dva lepší z 3. míst).

Nadstavba nabídla kvalitní zápasy

Start do nadstavby neměli slávisté úplně povedený. Hned v úvodním kole prohráli s Pilsen Wolves a následně bez vstřeleného gólu nestačili ani na Plzeň. Oba týmy se v dalším průběhu sezony ukázaly jako nejsilnější, přesto sešívaní oba nakonec i dokázali porazit. Ve třetím kole pak přišel souboj na jihu Čech, který se později ukázal jako jeden z klíčových zápasů.

Proti českobudějovickému Motoru totiž slávisté sehráli ty nejdůležitější zápasy celé sezony. Jihočeši totiž také pokukovali po třetí postupové příčce a dělali pro to maximum. Dokonce se dvakrát vyšvihli i k tomu, aby porazili první Plzeň.

Ani to nakonec Českým Budějovicím nepomohlo, slávisté totiž ve vzájemných zápasech ukázali sílu, nápor soka vždy odrazili a dokonce neztratili ani jeden bod. Po úvodní výhře 5:4 totiž celek z jihu Čech porazili v dalších zápasech 5:3, 8:5 a 5:2.

Vláda nad Prahou vede k úspěchu

Dalším klíčovým faktorem, díky kterému si červenobílí deváťáci zahrají vyřazovací boje, jsou zvládnutá derby se Spartou. Městského rivala slávisté potkali pětkrát. Jednou se utkali ještě v základní skupině a čtyřikrát v nadstavbě.

Sešívaní souboje o Prahu jednoznačně ovládli a Spartě v letošní sezoně nedovolili radost ani z jednoho jediného bodu. Výsledky jako 6:1 nebo 8:3 dávají jednoznačně najevo, kdo byl letos v hlavním městě úspěšnější.

I díky tomu se tak sešívaní probojovali mezi osm nejlepších a mimo play-off tak nechali právě i Spartu. Kromě ní se do vyřazovacích bojů nepodívají ani týmy jako Hradec Králové, Pardubice, Litvínov nebo Zlín.

O soupeři pro čtvrtfinále ještě není definitivně rozhodnuto, jelikož z nadstavby ještě zbývají odehrát dvě kola, někomu schází dokonce ještě tři duely. Rozhodne se mezi trojicí – Plzeň, Liberec nebo Mladá Boleslav.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více