Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
17. září 2019

Do Edenu míří Jihlava! Navážou sešívaní na svou první výhru?

Do třetice všeho dobrého. Tímto heslem se Slavia řídila v bitvě s Litoměřicemi a poprvé v sezoně mohla slavit vítězství. Po porážkách s Ústím a Benátkami si tak sešívaní spravili chuť a naladili se na další ligové pokračování. V něm je ale nečeká nic lehkého. Do Edenu totiž dorazí jihlavská Dukla. Dokáží sešívaní vyválčit podruhé za sebou triumf?


4. kolo: HC Slavia Praha vs. HC Dukla Jihlava

Porovnání týmů
11. místo (3 b.)
Postavení v tabulce
4. místo (7 b.)
5:7
Skóre
10:8
Filip Kuťák (2+0)
Nejproduktivnější hráč
Tomáš Čachotský,
Michal Poletín (1+3)

Filip Kuťák (2 góly)
Nejlepší střelec
Matěj Pekr, Lukáš Anděl,
Peter Lichanec (všichni 2 góly)
Jan Novák (0+2)
Nejproduktivnější obránce
Jan Pohl (1+2)
Martin Michajlov (91,95 %)
Úspěšnost brankářů
Jan Brož (89,13 %)
Slavia – Litoměřice 3:2sn
Poslední zápas
Jihlava - Benátky 4:5sn


Byl to hodně infarktový zápas. Slávisté museli v bitvě s litoměřickým Stadionem dvakrát dohánět jednogólové manko a neustále čelit útočným výpadům soupeře. Sami dokonce třikrát nastřelili tyčku, vítězná trefa ale ne a ne padnout. O vítězi tak musely v Edenu rozhodnout nájezdy, v nichž exceloval Aleš Furch. Ten dokázal jako jediný z deseti střelců dostat kotouč za brankovu čáru a zajistit tak svému týmu o bod navíc.

Pro Slavii to byly hodně vymodlené body, předtím totiž dvakrát prohrála. Nejprve na domácím ledě nestačila na Ústí a padla v prodloužení. Na Benátky dokonce nestačila už v základní hrací době a zapsala porážku 1:3. Se ziskem tří bodů se tak sešívaní prozatím krčí ve druhé polovině tabulky.

Ani jejich příští soupeř, jihlavská Dukla, si zatím nemůže úplně pískat. V létě hodně obměnila kádr a její výkony prozatím nejsou úplně takové, jaké by fanoušci očekávali. Ze sestavy zmizel například Juraj Bezúch, David Honzík, Martin Osmík nebo Miha Štebih. Naopak přišli Michal Poletín, Peter Lichanec nebo Daniel Kolář.

Dva ze tří duelů sice Dukla vyhrála, bylo to ale jen tak tak. V Kadani museli Jihlavští otáčet skóre a nakonec vyhráli 3:1, s Ústím odehráli vyrovnanou partii a o tom, kdo uzme tři body, rozhodla jediná trefa.

Tu zaznamenala Dukla, a tak si odvezla tři body za triumf 3:2. Napotřetí už ale svěřenci trenéra Vlka recept na úspěch nenašli. Benátky byly velmi houževnatým soupeřem a dovedly vzájemné utkání až do nájezdů, ve kterých urvaly druhý bod. Jihlava sice neodjela s prázdnou, ale jako jasný favorit hodně zklamaná.

Loňská bilance? Jednoznačně pro soupeře

Jihlavské však může těšit fakt, že v loňské sezoně nedovolili získat Slavii ve vzájemných zápasech ani bod. Doma vyhráli dvakrát 3:0, v Edenu dominovali výsledkem 4:2 a 4:3. Pokud proti Dukle chtějí červenobílí získat nějaký ten bod, domácí prostředí jim může hodně pomoct. Právě doma totiž dokážou být pro tým z Vysočiny rovnocenným soupeřem.

Zápas bude speciální pro dvojici hráčů Jihlavy – Jana Pohla a Jana Holého, kteří ještě nedávno působili v sešívaném dresu. Zajímavý jistě bude i souboj střelců. Slávistický Filip Kuťák prozatím zaznamenal do statistik dvě trefy, jihlavští Matěj Pekr, Lukáš Anděl a Peter Lichanec nastřádali shodný počet dvou přesných zásahů. Prosadí se některý z nich i tentokrát?

Zápas začíná na vršovickém ledě v 18:00. Zhruba o dvě hodiny později bude znám vítěz. Podaří se sešívaným navázat na svou první výhru?

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video