Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
23. září 2021

Do Edenu přilétnou šumperští Draci, spraví si proti nim Slavia chuť?

Slávisté se v sobotu znovu na domácím ledě, kde přivítají Šumperk. Eden prozatím platí za nedobytnou tvrz, v níž Slavia pokaždé obrala soupeře o všechny body. Draci ale mají obdobně úspěšnou zápasovou bilanci a soutěžní ročník odstartovali ve výborné formě.

5. kolo Chance ligy: HC Slavia Praha vs. Draci PARS Šumperk

Porovnání týmů
3. místo (9 b.)
Tabulka
5. místo (8 b.)
22:13
Skóre
11:9
Tomáš Knotek (4+9)
Lídr bodování
Rok Macuh (1+4)
Tomáš Knotek a Lukáš Žejdl (oba 4 góly)
Nejlepší střelec
Petr Kratochvíl (4 góly)
Daniel Krejčí (1+4)
Nejproduktivnější obránce
Tomáš Drtil (1+2)
Martin Michajlov (88,69 %)
Roman Málek (91,67 %)
Brankáři
Vojtěch Mokry (93,94 %)
Kolín – Slavia 4:3
Poslední zápas
Šumperk – Litoměřice 4:3p

Slavia vstoupila do úvodních kol Chance ligy fenomenálně a po třech výhrách proti Havířovu, Frýdku a Benátkám se vyhřívala na první příčce tabulky. Poté však klopýtla v Kolíně a klesla na průběžné třetí místo. Svou pozici ale budou chtít svěřenci trenéra Vebera vylepšit a znovu najet na vítěznou vlnu. Nečeká je ale vůbec lehký úkol.

V rámci 5. kola totiž do Edenu přilétnou šumperští Draci, kterým se na startu soutěžního ročníku daří také velmi dobře. Přes léto mužstvo z Jeseníků přebudovalo kádr a prozatím slaví úspěchy. Přestože tým přišel o Jaroše nebo Milfaita, dokázal poskládat zajímavou sestavu.

Šumperský dres tak nově oblékají exvsetínský Vojtěch Šilhavý nebo bývalí slávisté Aleš Furch a Dávid Kohút. K Drakům se připojili také Jakub Březák, Martin Holík nebo Tomáš Drtil. Asi nejznámějšími jmény pak jsou Lukáš Žálčík, Denis Kindl a Tomáš Vildumetz.

Nově vytvořený celek začal okamžitě vyhrávat a zažil úspěšnou přípravu. V ní dokonce porazil extraligovou Plzeň. Skvělou formu si Draci přenesli i do ostré soutěže. Nejprve si poradili s Porubou, kterou porazili 3:2 po nájezdech, a následně si vyšlápli i na Přerov (2:1). Poté sice nestačili na Vrchlabí, s nímž padli po nájezdech, vzápětí si ale spravili chuť, když na domácím ledě přehráli Litoměřice (4:3p).

Strůjcem poslední výhry byl Petr Kratochvíl, jenž srazil Stadion dvěma góly. Třiadvacetiletý forvard už nasázel do sítí soupeřů čtyři branky a je nejúspěšnějším střelcem Šumperka. Nejproduktivnějším hokejistou je Rok Macuh, ten prozatím zaznamenal jednu trefu a čtyři asistence. V brance čaruje Vojtěch Mokry, dračí brankář vytáhl úspěšnost zákroků takřka na 94 % a deptá protivníky fantastickými zákroky.

Proti maskovanému muži v šumperských barvách se ale postaví trojice nejproduktivnějších hráčů celé Chance ligy. Slávista Tomáš Knotek je se 13 body za čtyři góly a devět nahrávek lídrem tabulky produktivity. Na druhé příčce figuruje Petr Kafka se třemi trefami a sedmi asistencemi. Vedoucí trojici uzavírá Lukáš Žejdl (4+4). Červenobílí se navíc můžou chlubit i skvělou přesilovkovou bilancí. Ve využití početních výhod patří svěřencům trenéra Vebera první místo. Do nejlepší šestky se Slavia vejde i v úspěšnosti ubráněných oslabení.

Ani Šumperk však nemá špatná čísla. V tabulce navíc na Pražany ztrácí pouhý bod a bude se chtít na svého soupeře dotáhnout. Udrží Slavia domácí neporazitelnost, nebo si Šumperk odveze body? Zápas začíná v sobotních 17:00 a budou při něm platit speciální protikoronavirová opatření.

Lístky lze stále zakoupit ONLINE přímo na našem webu.

V den zápasu můžete také využít pokladen zimního stadionu Eden, které otevírají vždy dvě hodiny před začátkem utkání.

Kategorie

Alespoň 1 den před zápasem

V den zápasu

Sezení

120 Kč

130 Kč

Stání

80 Kč

90 Kč

Děti do 140cm - sezení, stání

30 Kč

40 Kč

Pravidla pro vstup na zimní stadion v Edenu

Pro vstup na stadion je nutné splnit jednu z následujících podmínek:
- potvrzení o negativním PCR testu ne starší než 7 dnů
- potvrzení o negativním antigenním testu ne starší než 72 hodin
- potvrzení o očkování proti COVID-19 (14 dní po kompletně ukončeném očkování)
- lékařské potvrzení o prodělané nemoci COVID-19 v posledních 180 dnech

Na zimním stadionu je nutné dodržovat stanovená protiepidemická opatření, zejména je povinné mít zakrytý nos a ústa po celou dobu konání akce.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více