Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
25. března 2021

Dokud není konec, tak budeme bojovat, hlásí Martin Michajlov

Slavisté ve čtvrtém utkání proti Kladnu nedokázali stáhnout třígólové manko a v domácím prostředí podlehli Středočechům 2:4. „Na ledě to byl boj, proti Rytířům je to vážně obtížné. Myslím si ale, že šanci k otočení série máme,“ věří po druhém střetnutí v Edenu brankář Martin Michajlov.

Martine, v úterý Slavia dokázala Kladno porazit po prodloužení, ve středu jste zápas nezvládli a prohráli jste 2:4. V čem se podle tebe oba zápasy lišily?
V úterý jsme se určitě víc tlačili do brány a hráči Kladna dělali větší množství chyb v obraně. Dnes hodně dobře blokovali, nepouštěli nás do takových šancí, takže to byl rozdíl v jejich hře. My jsme se během prvních dvou třetin nenastavili tak jako v úterním zápase. Bojovali jsme, ale proti podobnému soupeři je to opravdu náročné, a pokud to neuhrajeme na jeden, dva góly vzadu, tak je proti Kladnu těžké vyhrávat. Když mají protihráči větší náskok, tak se zpravidla zatáhnou do obrany a využívají rychlé protiútoky, což jim opravdu jde. Řekl bych, že dnešní zápas byl jiný především v tomhle.

Co tedy nakonec převrátilo čtvrtý zápas na stranu Rytířů?
Na ledě to byl boj, proti Rytířům je to vážně obtížné. Já se musím snažit zavřít bránu na jeden dva góly. Když nám to pak půjde směrem do útoku a soupeř udělá chybu, které dokážeme využít, tak to zvládneme. Ukázali jsme to už v prvním domácím zápase, který skončil 5:5 po základní hrací době a pro diváky to muselo být nádherné utkání. Takže si myslím, že šanci k otočení série máme. Dokud není konec, tak budeme bojovat.

„Když mají protihráči větší náskok, tak se zpravidla zatáhnou do obrany a využívají rychlé protiútoky, což jim opravdu jde.“
Martin Michajlov o stylu hry Kladna

Ty ses v posledním klání na Kladně zranil. Jak vážné nakonec poranění bylo? A jak ses z něj v tak krátké době dostal?
V tom utkání jsem vyjel za bránu a nejspíš jsem bruslí zavadil o rýhu v ledu. Chvíli jsem si myslel, že do mě strčil jeden z protihráčů, ale pak podle videa bylo vidět, že jsem padal už dávno předtím. Lehce jsem si v té rýze zvrtnul kotník. V ten moment jsem zkoušel, jestli se dokážu odrazit, ale nešlo to, hrozně mě tam vždycky píchlo. Tím pádem jsem zápas nemohl dochytat, což mě hodně mrzelo, protože šlo také o skvělé utkání jako každé další v této sérii. Druhý den jsem si dal volno a naštěstí jsme to nějak zatejpovali a drží to. Jsem moc rád, že mě to během zápasu nebolí a můžu klukům dál pomáhat.

V úterním prodloužení jsi předvedl parádní zákrok a zachránil jsi Slavii od prohry. Viděl jsi ho později ze záznamu? A jak náročný vlastně byl?
Ano, viděl jsem ho. Každý brankář se samozřejmě rád podívá na nějaký svůj zákrok, který výrazně ovlivní daný zápas. Na druhou stranu bych chtěl takové zákroky předvádět během celé série a v každém utkání, což bude důležité vzhledem k tomu, jak si Kladenští podobné šance umí vytvořit. Oni jsou na tom v některých situacích technicky lépe, my zkrátka musíme o výsledek více bojovat. Slavia má ale skvělé hráče do útoku a v obraně si během posledních střetnutí dost pomáháme. Já bych si přál, abych takové zákroky zvládal i nadále a abychom sérii ještě dokázali zdramatizovat.

Stav série je nyní 1:3 a čeká vás venkovní zápas. Jak se na něj připravíte a co je třeba zlepšit?
Určitě se připravíme tak, abychom zápas zvládli. Je potřeba zlepšit vstup do utkání, což v úterý vyšlo – tlačili jsme se do brány, dali jsme dva góly a vedli jsme proti velkému týmu, kterým Kladno je. To jejich hráče možná trochu znervóznilo, ve druhé třetině zabrali a dokázali srovnat. Řekl bych, že i dnes byla druhá dvacetiminutovka problémová. Trochu jsme během ní zaspali, byli jsme hodně pasivní, nechávali jsme se vylučovat nebo jsme soupeře pouštěli do větších akcí a oni podobných situací dokážou využít. Jsou to přeci jen profesionálové, kteří mají v mnoha případech i na extraligu. Takže zlepšit musíme především vstupy do prvních dvou částí.

Autor Jan Spurný
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 11.5.2024

Návrat do Edenu? Hned mi naběhly vzpomínky, svěřuje Šťovíček

V 1. lize hrál Martin Šťovíček proti Slavii vždy jako soupeř, přesto je jeho nové angažmá v Edenu návratem do známého prostředí. „Do Slavie jsem přišel z Benátek v šesté třídě s bráchou a strávil ...

Číst více
A-TÝM 10.5.2024

Do Edenu se vrací známá tvář, obranu vyztuží Václav Veber

V letech 2020-2022 odehrál na Slavii téměř stovku zápasů, teď se po dvou sezonách vrací zpět. Obránce Václav Veber, který má za sebou svůj první kompletní extraligový ročník, se stává šestou posilou ...

Číst více
A-TÝM 9.5.2024

Perspektivní obránce Fabien Kočí další posilou Slavie

Nejmladší z předsezonních posil je jedenadvacetiletý obránce Fabien Kočí, jenž přichází do Edenu z Jihlavy, kde ukázal v posledních dvou letech svůj potenciál. Od nové sezony ho bude rozvíjet v ...

Číst více
ZPRÁVY Z KLUBU 9.5.2024

Vzniklo Sdružení prvoligových klubů, Slavia má zastoupení v představenstvu

Sdružení prvoligových klubů ledního hokeje je v činnosti od začátku května a jeho cílem je sportovní, finanční i mediální rozvoj I. ligy ČR za vzájemné spolupráce všech prvoligových klubů a Českého ...

Číst více