Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
5. ledna 2022

Doležal o domácích utkáních: Jsme rádi, že jsme to konečně zlomili

Útočník Jiří Doležal se na středečním vítězství nad Ústím nad Labem podílel jednou brankou. V rozhovoru hodnotí utkání, popisuje svůj gól i fakt, že sešívaní poprvé od půlky listopadu vyhráli na domácím ledě.

Druhý zápas, druhá výhra. Vstoupili jste do nového roku pravou nohou?

Pro nás je to moc důležité vítězství. Potřebovali jsme získat tři body, abychom si v tabulce udrželi pozici nebo ji zlepšili.

Oba týmy se dostaly do vedení a pak o něj přišly. Co nakonec převážilo zápas na vaši stranu?

Bylo to ubojované utkání, chvílemi hodně nahoru dolů. Myslím si, že rozhodla bojovnost a poctivost, a to jsme uhráli.

Když nepočítáme kontumaci s Kadaní, tak jste na domácím ledě vyhráli poprvé od 17. listopadu. Pomůže to náladě v týmu?

Samozřejmě jsme za to rádi, protože se nám tu z nějakého důvodu nedaří. Venku vyhráváme, ale tady se nám to až tak nedařilo. Jsme rádi, že jsme to konečně zlomili, a doufám, že na to navážeme v dalším domácím utkání.

Nesmíme přemýšlet nad tím, kdo přijede

Shodou okolností jsi taky naposledy skóroval ve zmíněném listopadovém utkání s Kolínem. Jak vznikl tvůj gól, díky kterému jste se na začátku třetí třetiny dostali do vedení?

Ve středním pásmu se otočila hra, Miki (Hovorka) na sebe navázal hráče a hodil mi puk mezi kruhy, kde jsem byl úplně sám. Stačilo si jen počkat, až se pohne gólman, a dát gól.

Svůj první start si po delší době připsal brankář Martin Michajlov, který chytil 23 z 25 střel.

Chytal skvěle. Vždy potřebujeme, aby nám gólmani zachytali, což ty poslední zápasy potvrzují. Bez toho se nedá vyhrávat – když v důležitém momentu zakročí a vychytá šanci, tak to strašně pomůže.

Další domácí zápas hrajete v sobotu s Havířovem, kterému se v sezóně vůbec nedaří – prohrál pětkrát v řadě. Vyhráli jste i oba dva letošní vzájemné duely. Věříš v další triumf?

Nesmíme vůbec přemýšlet nad tím, kdo přijede. Musíme navázat na tenhle zápas, když jsme protrhli domácí smůlu, a zase se snažit o tři body.

Autor Matěj Sousedík
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více