Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
21. února 2020

Doma proti Havířovu! Urve Slavia napotřetí výhru?

Potřetí v řadě doma. Slávisté po Litoměřicích a Chomutovu vyrazí k další bitvě Chance ligy opět na domácí půdě, kde vyzvou Havířov. Ten se v poslední době trápí a prohrál už tři zápasy za sebou. Slavia od dlouhé vítězné šňůry střídá výhry a porážky. Teď dvakrát v řadě padla. Uspěje před domácími fanoušky alespoň do třetice?


O pořadí v play-off, 23. kolo: HC Slavia Praha vs. AZ RESIDOMO Havířov

Porovnání týmů
5. místo (85 b.)
Tabulka
7. místo (76 b.)
159:150
Skóre
132:139
Tomáš Šmerha (26+29)
Lídr bodování
Jakub Kotala (19+25)
Tomáš Šmerha (26 gólů)
Nejlepší střelec
Jakub Kotala (19 gólů)
Jan Novák (5+17)
Obránce
Alex Rašner (3+18)
Martin Michajlov (92,40 %)
Roman Málek (90,89 %)
Brankáři
Aleš Stezka (90,63 %)
Jiří Matoušek (92,44 %)
Slavia – Chomutov 3:4
Poslední zápas
Havířov – České Budějovice 2:4


Slávisté po dlouhé šňůře výher v posledních čtyřech bitvách třikrát klopýtli. Vítěznou série sešívanému celku přetnul Motor, který v Edenu triumfoval 6:3. Poté Pražané navlékli další korálek vítězství, když dovezli dva body z Přerova (3:2p). Poslední dvě utkání v Edenu ale svěřencům trenéra Říhy nevyšla podle představ. Nejdřív odevzdali výhru Litoměřicím (3:4), a poté stejným výsledkem padli s Piráty.

Právě duel s Chomutovem byl hodně divoký. Sešívaní prohrávali brzy po úvodním buly už 0:2, ale vývoj skóre dokázali třemi trefami otočit. Severočeši však vyrovnali a chvíli před koncem přiklonili výhru na svou stranu.

„Po dvou inkasovaných brankách jsme nehodili flintu do žita. Byl teprve začátek zápasu, takže jsme se snažili hrát pořád dál. Semkli jsme se, a dokonce se dostali do vedení. Potom jsme byli v laufu a konec jsme si měli pohlídat, ten zápas jsme trestuhodně ztratili. Děláme pořád stejné chyby, nechali jsme se zbytečně vyloučit na pět minut, tým to stálo síly a takhle to dopadlo,“ hodnotil prohraný souboj o 4. místo tabulky autor dvou asistencí Vítězslav Bílek.

Právě porážka stála Slavii lepší příčku v tabulce, o níž se s Piráty ve středu střetla. Teď však hodlá získat další body, aby chomutovský náskok, který se zvýšil na 4 body, alespoň částečně umazala. Předpoklady k tomu má ideální. Do Edenu totiž přijede Havířov. A tomu se momentálně příliš nedaří. Slezané prohráli už třikrát v řadě, a to s Porubou, Chomutovem a Mostem. A opět spadli z vydřené šesté příčky na sedmou.

Bilance? Havířov má navrch. Vylepší ji Slavia?

Proto má ale i AZet velkou motivaci. Na šesté Litoměřice totiž ztrácí jediný bodík. A proti Slavii má v letošní sezoně mírně pozitivní bilanci. V prvním duelu soutěžního ročníku sešívané Havířovští porazili fotbalovým výsledkem 1:0. Poté dominovali slávisté, když soupeři nasázeli kulatých pět branek (5:0). Následující dvě utkání patřila Havířovu (3:0 a 4:6). Naposledy se radovali sešívaní, a to z triumfu 7:2. Proto budou chtít minisérii dorovnat do rovnovážné bilance.

Pro červenobílý celek hovoří útočná síla, která je podle čísel větší než ta havířovská. Svěřenci trenéra Říhy nastříleli celkově 159 branek, AZet jich má na kontě jen 132. Pražané jsou naopak horší z pohledu defenzivy – inkasovali už 150 gólů, příští soupeř jen 139. Slavia však může v brance spoléhat na Martina Michajlova, který má z pohledu procentuální úspěšnosti lepší čísla než havířovská jednička Aleš Stezka.


To Havířov se může opřít o Jakuba Kotalu, který je nejlepším havířovským hráčem v nadstavbě i celém ročníku (19+25). S 16 brankami mu zdatně sekunduje Lukáš Bednář. V kanadském bodování pak Filip Seman (9+21), jenž je především výborným asistentem.

Který tým uspěje a zapíše do tabulky pravdy důležité body? Zápas začíná v sobotních 17:00 a uskuteční se v rámci akce Sešívaná sobota. Pro fotbalové fanoušky je vstup na hokej zdarma, hokejoví permanentkáři mohou naopak získat zdarma vstupenku na fotbal! Pokud nebudete moct být přímo na stadionu, koukněte na živý přenos na Hokejka TV nebo na textový onlajn na onlajny.com.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více