Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
13. března 2021

Gólman soupeře chytá výborně, musím ho přechytat, říká Michajlov

Druhému zápasu předkola dlouho kralovali brankáři. Radovat se nakonec mohl ten slávistický – Martin Michajlov pochytal všech 25 střel Třebíče a výrazně přispěl k výhře 2:0 a srovnání série. „Šlo o to, kdo dá první gól. Snažil jsem se, abychom ho nedostali jako první,“ říká sešívaný brankář, který potřetí v sezoně udržel čisté konto.

Martine, jak hodnotíš druhý zápas předkola?
Byl trochu jiný než ten první. My jsme byli v prvním zápase lepší od druhé třetiny, ale ve druhém jsme už od začátku ukazovali, že jsme na tom hokejově líp. Tlačili jsme se dopředu a moc jsme je k nám nepouštěli. V první třetině jsme taky neměli tolik vyloučených, takže neměli takový tlak v přesilovkách, které hrajou docela dobře. Vstoupili jsme do toho výborně a šlo o to, kdo dá první gól. Snažil jsem se, abychom ho nedostali jako první, a povedlo se! Předvedli jsme super výkon.

Jaké je pro gólmana chytat v zápase, kde se tak dlouho hraje bez branek?
Je to obtížné, ale na druhou stranu jsem se pořád snažil se soustředit. Pro mě byl tenhle zápas jiný než pro druhého brankáře, na kterého jsme pořád stříleli a měl hodně práce. Oni toho od druhé třetiny moc neměli, ale stávalo se, že jsme propadli a jeli na mě sami, takže jsem musel být pořád koncentrovaný. Jsem rád, že se mi to povedlo celých 60 minut. Nicméně musím říct, že gólman soupeře chytal oba zápasy výborně a jenom na mě, abych ho přechytal.

„Řekli jsme si, že jestli to oslabení ubráníme, tak zápas vyhrajeme.“
Martin Michajlov o oslabení 5 na 3

Kdy to pro tebe bylo nejtěžší? Třeba při soupeřově přesilovce 5 na 3 na začátku třetí třetiny?
Popravdě asi během druhé třetiny, kdy jsem neměl moc zásahů a pak se dvakrát zjevili sami v úniku. Samozřejmě to bylo těžké i na začátku třetí třetiny, kdy jsme šli do dlouhého oslabení 5 na 3. My jsme si v kabině řekli, jak ho budeme chtít bránit, abychom jim zabránili v kombinacích, které se mi nejhůř chytají. Splnili jsme si to, co jsme si řekli, kluci byli obrovsky obětaví. Řekli jsme si, že jestli to oslabení ubráníme, tak zápas vyhrajeme. Ubránili jsme ho, pak jsme dali gól na 1:0 a udrželi jsme to. Bylo dobře, že jsme pak v závěru dali gól do prázdné, uklidnil nás.

Byla to pro tebe velká úleva, když se Jarda prosadil? Co se ti honilo hlavou?
Určitě. Jejich brankář chytá dobře a dlouho je držel, obránci mu to navíc čistí před brankou, takže nemáme moc dorážek. A když už je máme, tak jsme pod tlakem a máme zablokované hokejky. Říkali jsme si, že bychom mohli hru před brankou zlepšit a dorazit tam nějaký ošklivý gól. Naštěstí jsme se pak dostali do brejku a Jarda to prostřelil.

Jak se připravíte na třetí zápas, který hrajete v neděli v Edenu?
Tak jako na ten druhý. Hraje se na tři vítězné a chceme uspět. Odpočineme si, v sobotu na tréninku vyjezdíme únavu a připravíme se na neděli.

Autor Jakub Mezlík, Šimon Rogner
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více