21. září
Slavia Jihlava
15:00
23. září
Frýdek-Místek Slavia
18:00
VSTUPENKY
Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
15. září 2024

Houževnatý Přerov na začátek! Slávisté otevřou ligu domácím duelem

Po odložení venkovního zápasu proti Zlínu sešívaní odstartují Maxa ligu před vlastními fanoušky, ve středu se v Edenu utkají s přerovskými Zubry. Hned na úvod sezóny tedy změří síly s jedním ze svých neoblíbených soupeřů. Vkročí Pražané do nového ročníku správnou nohou?

Přerov neoblíbeným soupeřem sešívaných? To kvůli vzájemné bilanci, vždyť za posledních deset zápasů dokázali červenobílí udolat Zubry pouze v jediném střetnutí. A to v prosinci minulého roku, kdy je sťali právě na stadionu v Edenu. „V téhle soutěži si nemůžeme vybírat, všechny týmy jsou kvalitní,“ ví kapitán sešívaných Jan Holý. Nový soutěžní ročník ale přináší i novou startovací lajnu. A Pražané věří, že jsou kvalitně připravení.

HC Slavia Praha

  • příprava: 5 výher, 2 prohry
  • sezóna 23/24: předkolo PO (9. po ZČ)
  • koho sledovat: Beran, Šťovíček

„Posílili jsme na všech postech a udrželi jsme klíčové hráče, máme také vyrovnanou brankářskou dvojici," pochvaloval si spolumajitel klubu Jiří Vlasák. „Udělali jsme velký kus práce. Věřím, že budeme silní v přechodových fázích a pomůžou nám i speciální formace,“ popsal zase slávistický kouč Aleš Totter. Sílu vidí mimo jiné i v chemii uvnitř týmu.

Předností Hanáků dlouhodobě bývalo minimum inkasovaných branek. Loni byli Zubři v defenzivě druhým nejlepším týmem. Výrazně k tomu dopomáhal i procentuálně nejúspěšnější gólman ligy v uplynulé sezóně Michal Postava. V nadcházejícím ročníku se ale budou muset Přerovští obejít bez něj, neboť ho kariéra zavedla do extraligy. Na jeho místo tak klub zlanařil z Frýdku-Místku Vojtěcha Mokryho, který by měl být adekvátní náhradou – loni úspěšnost 92,77 %, 3. nejlepší.

Konec defenzivního pojetí hry Přerova?

HC ZUBR Přerov

  • příprava: 2 výhry, 5 porážek
  • sezóna 23/24: čtvrtfinále PO (7. po ZČ)
  • koho sledovat: Indrák, Zabusovs

V prosinci 2023 k Zubrům nastoupil nový trenér. „Mužstvo pod Michalem Mikeskou prošlo generační obměnou, styl hokeje je také jiný. Mikeska vsází na rychlé bruslení a aktivní hokej,“ vysvětlil jednatel klubu Tomáš Pluháček. Kádr také doplnila další zajímavá jména, například nadějný lotyšský forvard Patriks Zabusovs nebo dříve prostějovský Tomáš Jáchym. Ze Vsetína v posledních dnech dorazili také útočník Matouš Kratochvíl a bek Michal Hryciow – oba jsou zatím v klubu dočasně.

Posily naznačují mimo jiné to, že Hanáci chtějí zapracovat na produktivitě, v poslední sezóně nastříleli dokonce nejméně gólů ze všech týmů. Ani v uplynulé přípravě to ale zas taková kanonáda nebyla, za sedm zápasů zaznamenali skóre 18:24. Dvakrát přitom zapsali vítězství (Zlín, Šumperk), pětkrát porážku (2x Jihlava, Olomouc, Nové Zámky, Frýdek-Místek).

Úvodní buly slávistické sezóny je naplánovaná na středečních 18 hodin. Přijďte přímo do Edenu podpořit naše hokejisty v cestě za prvními body. Vstupenky zakoupíte ONLINE nebo na pokladnách u stadionu, podrobnější informace naleznete rovněž ZDE. Pokud se nedostavíte na tribuny, můžete utkání sledovat alespoň na Hokejka TV, případně na webu www.onlajny.com.

Autor Jiří Petr
Nepřehlédněte
OHLASY - VIDEO 18.9.2024

První zápas? Začátky jsou vždycky nervózní, říká Šťovíček

Slavia po odloženém utkání ve Zlíně odehrála první zápas Maxa ligy v Edenu. Ačkoliv slávisty poslal Martin Šťovíček do vedení 2:1, nakonec na Přerov nestačili a padli 2:4. „Věděli jsme, že rozhodne, ...

Přehrát video
ZÁPASY 18.9.2024

Slávisté po vyrovnaném boji s Přerovem těsně padli

Slávisté na úvod sezóny body nezapsali. Ve vyrovnaném souboji sice nad Zubry vedli a měli i střeleckou převahu, Přerov ale dokázal vyrovnat a v závěrečné periodě strhl vítězství na svou stranu - 2:4. ...

Číst více
A-TÝM 18.9.2024

Na střídavé starty přichází obránce David Bernad

Slavia může využít v rámci střídavých startů obránce Davida Bernada z Mladé Boleslavi. Třicetiletý hokejista s více než třemi sty extraligovými starty by si měl odbýt svoji premiéru už ve středu v ...

Číst více
ZPRÁVY Z KLUBU 15.9.2024

Informace k prodeji vstupenek a vyzvednutí permanentních karet

Maxa liga startuje. Slávisté se poprvé představí před vlastními fanoušky ve středu proti Přerovu, v sobotu pak hostí Jihlavu, vstupenky na zářijová domácí utkání jsou v prodeji online na našem webu. ...

Číst více