Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
17. listopadu 2022

Hrajeme dobře, ale nedáváme góly, popisuje Szathmáry

Ačkoliv měli slávisté výraznou střeleckou převahu, nedokázali Frýdek přetlačit a nakonec podlehli v nájezdech 1:2. „Myslím si, že herně na tom jsme docela dobře, tentokrát jsme byli i lepší, akorát nám zkrátka chybí góly,“ hodnotil obránce Šimon Szathmáry.

Šimone, v zápase bylo dlouho vyrovnáno 1:1, ale nakonec musely rozhodnout nájezdy. Jak bys zhodnotil utkání s Frýdkem-Místkem?
Myslím si, že jsme hráli poměrně dobře, akorát nás trápí to, že nedáváme góly. Taky si myslím, že momentálně máme špatné přesilovky, a to je ten problém. Opravdu si myslím, že herně na tom jsme docela dobře, tentokrát jsme byli podle mě i lepší, akorát tam zkrátka chybí ty góly. To nás pak stojí zápasy. Nejen tenhle, ale i ty před tím.

Šance každopádně máte, Frýdek-Místek jste přestříleli o třicet střel. Proč tedy góly nepadají?
No, já si trošku myslím, že gólmani vidí, že chodíme špatně do brány, a pak nám všechno pochytají. Těžko říct. Musíme se víc tlačit do brány, víc střílet a trošku gólmana dostat pod tlak. Celkově bychom se měli o góly tak nějak víc rvát.

Ty sám ses taky k několika šancím dostal. Co přesně chybí u tebe?
Nevím, myslím si, že možná trošku štěstí. Pár střel jsem měl, ale na druhou stranu si myslím, že gólman prostě viděl a ani ta dorážka tam potom úplně nebyla. Musíme to zlepšit, být důrazní u brány, ať už útočníci nebo zároveň i my obránci. Když se něco odrazí, tak zkrátka musíme přijet a snažit se to tam nějak dorvat. To nás trápí.

Nakonec jste prohráli, ale přesto: je něco pozitivního, co bys na zápase vypíchl?
Vypíchl bych hru pět na pět. Myslím si, že v ní jsme lepší a soupeře přehráváme, ale zase narážím na to, že nám nepadají góly, a pak výsledky vypadají tak, jak vypadají.

„Každý hrál pro tým, každý bojoval, každý dělal to, co měl dělat, ale bohužel to nestačilo.“
Šimon Szathmáry o prohře s Frýdkem-Místkem

Naskočil jsi i v prodloužení. Jaké z tvého pohledu bylo?
Nějaká šance tam byla, ale bohužel to nevyšlo. Těžko říct. Škoda, že jsme to neurvali na naši stranu a škoda nájezdů. Byli holt šťastnější.

Právě v prodloužení tě kluci v jednu chvíli nechali úplně samotného za brankou. Jak ses v tu chvíli cítil?
(smích) Výborně! Nevěděl jsem, která bije, a čekal jsem jen, z jaké strany na mě někdo přijde. Tak jsem se jen snažil to tam chvilku udržet, ale přiznávám, že jsem se trošku divil.

Ale nakonec jsi to zvládl…
Jo jo, nakonec naštěstí ano.

V minulém zápase jste s Frýdkem padli 2:7. Tentokrát je výsledek o hodně vyrovnanější, ale ani tak jste na něj nestačili. Čím to je?
Oni jsou dobrý tým, kvalitní. Mají výborné hráče a myslím si, že jsme se na ně nachystali dobře. I naše hra podle mě vypadala dobře. Akorát zase ty góly.

Soutěž je vyrovnaná a musíme sbírat každý bod, ví Szathmáry

Váš výkon byl určitě lepší i oproti předešlému utkání v Porubě. Je něco konkrétního, na co jste se zaměřili?
Myslím si, že jsme hlavně zlepšili přístup. Každý hrál pro tým, každý bojoval, každý dělal to, co měl dělat. A pak ta hra vypadá úplně jinak než to, co jsme předvedli právě v Porubě. Musíme takhle hrabat dál a nesmíme mít takové výpadky, protože pak nám to uteče. Soutěž je vyrovnaná a musíme sbírat každý bod.

Chance liga už se blíží k polovině. Říkal jsi, že je to vyrovnaná soutěž, tak jak hodnotíš vaše dosavadní výkony v ní?
Je to těžké. Myslím si, že musíme sbírat daleko víc bodů a dovážet je i z venku. Nesmí tam být takové ty horší zápasy od nás, musíme hrabat každé utkání na sto procent zápas od zápasu. A zkrátka sbírat body, protože jinak nám to ujede a bude to špatné.

V minulém pozápasovém rozhovoru jsi mluvil o tom, že si musíte zvyknout na nový systém, který přišel s trenérem Tvrzníkem. Myslíš, že už jste si zvykli?
Myslím si, že jo. Systém hrajeme dobře a hra vypadá celkem slušně. Trenér nám výborně vždycky řekne a jsme dobře připravení. Víme, co máme hrát, jak hraje soupeř a co proti němu použít. Takže stačí to jen plnit a dávat góly.

Jak přesně taková příprava probíhá? Sledujete například nějaká videa, abyste si soupeře nakoukali?
Ano, sledujeme videa a koukáme, jak soupeř hraje a snažíme se pak podle nich nějak nastavit naši hru.

Autor Eliška Ratiborská
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více