Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
21. března 2021

Je to pro nás velká rána, ale série nekončí, hlásí Šteiner

Ani druhé utkání v kladenské aréně neskončilo pro sešívané potřebnou výhrou. Slávisté dokázali odskočit do vedení, ve kterém zůstali po většinu zápasu. Nakonec to však bylo domácí Kladno, které se radovalo z vítězství. Utkání hodnotil útočník David Šteiner.

Davide, jak bys zhodnotil druhý čtvrtfinálový zápas? Dlouho jste vedli, ale nakonec odcházíte s prohrou po prodloužení…
Je to pro nás velká rána, jsme smutní, že jsme to nedotáhli do vítězného konce. V druhé a třetí třetině jsme hlavně bojovali, abychom nedostali gól, dopředu už jsme se tak netlačili. Bohužel se nám to ubránit nepovedlo a gól jsme dostali. Musím ale všechny kluky pochválit, myslím, že jsme všichni podali dobrý výkon. Uvidíme, co bude dál, série nekončí. Doma se nám snad bude dařit víc.

Defenzivní hra celého týmu se dlouho bezchybně dařila. Změnili jste nějak defenzivní plán od minulého zápasu?
Samozřejmě jsme si v kabině po prvním zápase o bránění něco řekli. Musíme hrát zodpovědně, z malého boxu a vystupovat proti nim. Samozřejmě ale musím pochválit oba dva gólmany, chytali oba skvěle. Je mi velmi líto že se Márty zranil, odchytal skvělý zápas. I Málič ho potom skvěle zastoupil a připsal si několik důležitých zákroků. Pro něj to bylo o to těžší, že dlouho v zápase nechytal.

„Série nekončí, doma se nám snad bude dařit víc.“
David Šteiner po druhém utkání čtvrtfinále

Obdržení vyrovnávací branky asi poznamenalo i další náladu a výkon na ledě...
Rozhodně se nám pak nehrálo líp. Doufali jsme, že to zvládneme, většina zápasu tomu i nasvědčovala. Celá ta situace byla taková nešťastná, jejich hráč tam vyplaval a prostě to dobře to trefil.

Kladno skončilo po základní části první, Slavia devátá. Obě odehraná utkání byla ale poměrně vyrovnaná. Neukazuje to, že rozdíl osmi příček v tabulce není tak velký, jak by se mohlo na první pohled zdát?
Teď hrajeme play-off a to bych řekl, že je skoro úplně jiná soutěž než základní část. Tady se hraje opravdu o všechno. Jak my, tak i Kladno do zápasu jde s tím, že se může stát cokoliv a že oba týmy musí hrát na hranicích svých sil. Myslím, že právě tomu odpovídají i výsledky, není tam zkrátka žádná díra a rozdíl osmi míst.

S čím pojedete do domácích zápasů?
Určitě jedeme pro výhry. Musíme vytrvat, musíme to tam znovu oddřít a musíme podat skvělý výkon.

Autor Michael Schuster
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více