Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
3. září 2020

Junioři na startu sezony přivítají Pardubice a Hradec Králové

Jako první se pustí do soutěžních zápasů nejstarší mládežnická kategorie. V prvním zářijovém víkendu se v Edenu utkají s Pardubicemi a Hradcem Králové. Oba celky z posledních týdnů velmi dobře znají, když se s nimi střetli v rámci přípravných duelů.

Po brzkém konci loňské sezony jsou už všichni natěšeni na úvodní utkání nového ročníku. První, kdo začne bojovat o body do tabulky své soutěže jsou junioři. V Juniorské lize akademií je čeká pěkně ostrý start, když do Edenu míří dva týmy z Východu Čech.

Slávisté už v nové sezoně nemohou, stejně jako ostatní týmy, počítat s hráči ročníku narození 2000, kteří opustili mládežnické roky a budou bojovat už jen v seniorském hokeji. Mezi juniory tak už neuvidíme třeba Brože, Všetečku, Antoše nebo Málka, místo nich se do nejstarší mládežnické kategorie posunuli někteří loňští dorostenci.

V brankovišti se budou Pražané spoléhat zejména na nováčka Matyáše Ondríka, který přišel do Slavie z Kobry, kde loni v druhé nejvyšší soutěži patřil k nejlepším brankářům. Spolehlivé výkony se budou očekávat i od Michala Pittra. Ten už několik zápasů za juniorku odchytal v loňské sezoně a jako dorostenci se mu velmi dařilo.

Kostra defenzivních řad zůstala stejná jako loni. Stabilní místo budou mít Dominik Němeček, Adam Klatt, Dominik Štíbr nebo reprezentant Jakub Hrdlička a minimálně v začátku vypomůže juniorům i Mikuláš Hovorka, který jinak trénuje převážně s áčkem. O své místo pak budou bojovat i loňští dorostenci Tomáš Kluch, Jiří Stejskal a Dominik Palát nebo Jakub Cichoň z Kobry. Dlouhodobě zraněný je pak Tomáš Mareček.

Oproti sestavě z minulé sezony v útoku k příliš změnám nedošlo. Slávisté přišli vlastně jen o Matěje Hasila, který patřil k nejproduktivnějším hráčům a rozhodl se zabojovat o místo v sestavě rodného Kolína pro Chance ligu.

Další útočníci už ve Slavii zůstali, a tak by i letos měli patřit k hlavním tahounům Jakub Janča, Tomáš Labuzík nebo Maxim Havrda. Hodně si budou trenéři slibovat i od Šimona Slavíčka, který v šestnácti letech už nakoukl i do áčka a v červenci v dresu národního týmu do 17 let nasázel ve třech zápasech Švýcarům pět gólů.

V útočných řadách se budou objevovat i poctiví David Kižlin, Lukáš Křenek a Štěpán Turek. Po loňském příchodu pak v Edenu zůstal i Jiří Puczek, který v dorosteneckém věku nastupoval ve Ždáru nad Sázavou v jednom útoku s Jaromírem Pytlíkem.

Podobně jako mezi obránci jsou i v útoku loňští dorostenci. Nejvíce se v přípravě dařilo Matěji Kvasničkovi, který byl společně s Lukášem Křenkem dokonce neproduktivnějším hráčem s pěti body. Nesmí se pak zapomenout i na Maxima Brummela, Jakuba Hofmanna nabo Stanislava Tichého. Kompletní soupisku juniorů najdete v sekci mládeže.

Nároční soupeři hned na začátku

V prvním kole se junioři potkají s Pardubicemi. Dynamo bylo jedním ze soupeřů slávistů už v přípravě. Před čtrnácti dny se povedlo svěřencům Vebera, Macka a Kolaříka na svého soupeře vyzrát, když se radovali z těsné výhry 3:2.

Ve druhém kole pak čeká slávisty jeden z nejtěžších soupeřů, což se potvrdilo už v přípravě, když s Hradcem Králové prohráli 1:10 a 0:5. Pražané tak mají Mountfieldu co vracet, všem je ale jasné, že rozhodně nepůjde o jednoduchý úkol.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více