Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
26. ledna 2020

Junioři znají další program! Čeká je DHL Superpohár

Slávističtí junioři v pátek a v sobotu zakončili posledními dvěma zápasy turnaj O Pohár DHL, sezóna jim ale ještě nekončí. Završí ji totiž jako účastníci turnaje DHL Superpohár.

Program nejvyšší juniorské soutěže je od září odložen, větší část ročníku tak vyplnil náhradní turnaj O Pohár DHL. Ten o víkendu skončil, ovládli ho junioři Hradce Králové. Sešívaní skončili s 39 body ze 36 utkání na 17. příčce.

„Po výsledkové stránce spokojeni nejsme. Očekával jsem, že se umístíme lépe,“ hodnotí právě skončený turnaj hlavní trenér juniorky Jiří Veber. „Některé zápasy ukázaly, že jsme měli na to se pohybovat v tabulce výše, ale kvůli stavbě týmu bylo jasné, že budeme muset být maximálně pokorní a disciplinovaní. V tom jsme ovšem měli velké výkyvy,“ dodává.

Zbytek ročníku vyplní další turnaj DHL Superpohár, jenž nemá na předešlý žádnou vazbu. DHL Superpohár bude rozdělen do dvou částí – základní a play off.

V základní části bude 19 elitních juniorských mužstev rozděleno do skupin A–C po pěti týmech a D se čtyřmi týmy. Tentokrát však nebyl územní princip zohledňován úplně, nepotkají se tak například Plzeň s Karlovými Vary nebo Hradec Králové s Pardubicemi.

Týmy ze skupin A–C se utkají dvoukolově každý s každým (osm zápasů), ve skupině D pak tříkolově každý s každým (devět zápasů).

Celky z prvních dvou příček každé skupiny postoupí do play off, kde je čekají tři kola – čtvrtfinále, semifinále a finále, hraná vždy na dvě vítězná utkání. Ve čtvrtfinále vždy nejlepší tým z prvních míst vyzve nejhorší tým z druhých míst atd., v semifinále se pak střetne postoupivší tým s nejlepší bilancí ze základní části s tím nejslabším a zbývající dva spolu.

První a třetí zápasy sérií se odehrají na hřišti výše nasazených družstev, druhé pak na hřišti níže nasazených. Výjimka bude platit v případě účasti Salcburku, aby se eliminovalo cestování před případným třetím rozhodujícím duelem.

Vítěz finále bude prohlášen vítězem DHL Superpoháru.

Složení skupin základní části

Skupina A

Rytíři Kladno, HC Energie Karlovy Vary, HC Litvínov, HC Sparta Praha, HC Slavia Praha

Skupina B

Piráti Chomutov, HC Škoda Plzeň, EC Red Bull Salcburk, HC Motor České Budějovice, BK Mladá Boleslav

Skupina C

HC Olomouc, HC Dukla Jihlava, Bílí Tygři Liberec, HC Oceláři Třinec, Mountfield HK

Skupina D

HC Dynamo Pardubice, HC Kometa Brno, HC VÍTKOVICE RIDERA, PSG Berani Zlín

Zápasy slávistické juniorky v únoru

1.2. Slavia – Kladno
13.2. Litvínov – Slavia
15.2. Slavia – Sparta
20.2. Karlovy Vary – Slavia
27.2. Kladno – Slavia
29.2. Slavia – Litvínov

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více