14. srpen
Jihlava Slavia
14:00
15. srpen
Slavia
 
VSTUPENKY
Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY - MLÁDEŽ
24. března 2023

Kapitán juniorky Kluch: Zradila nás koncovka, strašně to bolí

Junioři v rozhodujícím pátém čtvrtfinále prohráli v Edenu se Vsetínem těsně 1:2, i přesto, že měli jasnou střeleckou převahu. „Naším jasným cílem byl postup, ale to se nepovedlo, takže sezóna je neúspěšná,“ říká v pozápasovém rozhovoru kapitán Tomáš Kluch.

Tomáši, končíte už ve čtvrtfinále. Proč to nevyšlo?
Teď to upřímně strašně bolí, takže je těžké to nějak objektivně hodnotit. V první řadě gratuluji Vsetínu k postupu. Ukázalo se, že to byl opravdu tým, který jsme si na úvod play-off nepřáli. Myslím si, že nepostoupil lepší tým, protože ve většině zápasů jsme byli lepším týmem, ale prostě nás zradilo to, co nás trápilo celou sezónu. Z hlediska bojovnosti nemůžu týmu nic vyčíst, ale bohužel nás zradila koncovka.

Začátek zápasu vám nevyšel a dvakrát jste inkasovali. Co se stalo?
Těžko říct. My jsme si to říkali před zápasem, protože se nám to stalo i v prvním utkání na Vsetíně, že na nás vletěli, vůbec jsme nechytli začátek a kvůli tomu jsme prohráli. Vsetín byl asi mentálně lépe připravený, což beru trochu na sebe i já jako kapitán, že jsem měl tým lépe připravit. My jsme se sice pak do hry dostali, ale rozhodla koncovka a fantastický výkon podal jejich gólman.

„ Myslím si, že nepostoupil lepší tým, ale prostě nás zradila koncovka.“
kapitán juniorů Tomáš Kluch

Vsetín měl v první třetině dobře pokryté obranné pásmo a vy jste se do něj těžce dostávali. Bylo to tak?
Oni díky defenzivě tu sérii vyhráli. Jakmile se dostanou do vedení, tak se k nim strašně těžko dostává. Je to možná takový nejkompaktnější tým z Moravy a možná i z Čech, když to srovnám s Budějovicemi, které patří k favoritům soutěže, tak zatímco ty jsou spíše ofenzivnější tým a do obrany mají mezery, tak Vsetín je opravdu kompaktní.

Ve druhé třetině jste měli výrazně více šancí než Vsetín, ale nepodařilo se vám žádnou proměnit. Bylo to jen díky tebou zmiňované koncovce?
Bylo. Dali jsme pak ve třetí třetině jeden gól, ale to je málo. Možná to bylo i tím, jak ubíhal čas a začala na nás padat deka, protože jsme si uvědomovali, že když nedáme gól, tak je konec. Možná to bylo i trochu o štěstí, bohužel se k nám ale otočilo zády a Vsetín to nakonec uválčil.

V předchozích zápasech jste dali v přesilovkách čtyři góly, tentokrát jste z pěti příležitostí jeden. Bylo i to důvodem, proč vám to nevyšlo?
Určitě. Zvlášť v play-off přesilovky rozhodují. První dva zápasy byly jasný důkaz, že rozhoduje disciplinovanost. Neřekl bych, že jsme v přesilovkách hráli špatně, protože jsme tam měli šance a střely od modré. Měli jsme i hráče před bránou během přesilovek a třeba Hrdla (Jakub Hrdlička) tam výborně clonil, ale bohužel nám vždycky chyběl jeden krok. Měli jsme být o krok rychleji u dorážky. Budu se opakovat, ale před jejich gólmanem klobouk dolů, protože předvedl parádní výkon.

Do příští sezóny musíme hlavně zlepšit koncovku, burcuje Kluch

Po dvou třetinách jste stále prohrávali 0:2. S čím jste šli do poslední třetiny?
V šatně jsme si říkali, že musíme být trpěliví, že gól přijde a že tam musíme nechat všechno, vypustit duši a každé střídání odjezdit na sto procent. Myslím, že můžu mluvit za celý tým, když řeknu, že jsem na kluky pyšný, jak se ke třetí třetině postavili. Myslím si, že tam každý nechal duši. To, že to nevyšlo, je prostě sport, ale samozřejmě to strašně bolí. Snad budou v příští sezóně lepší zítřky.

V sezóně jste skončili ve skupině těsně druzí, ale předpokládám, že to vyřazení všechno přebije, že?
Cíl byl jasný, což byl postup, ale to se nepovedlo. Takže cíl jsme nesplnili, to je potřeba si na rovinu přiznat. Řekl bych, že základní část, co se týče postavení v tabulce, zhruba odpovídala. S Budějovicemi jsme měli dvě výhry a dvě prohry, ale byly konsolidovanější ve výkonech. My jsme měli hodně zbytečných ztrát a dostali jsme hodně gólů v poslední minutě během sezóny, ale říkali jsme si, že play-off je jiná soutěž a že musíme jít od prvního zápasu. Bohužel jsme to nezvládli a cíl jsme nesplnili, takže sezóna je neúspěšná.

V čem si myslíš, že je nejvíc potřeba se zlepšit do příštího ročníku?
To se teď těžko hodnotí. Klukům bych vzkázal, že se musíme více povzbuzovat na střídačce, musíme více pracovat a hlavně musíme zlepšit koncovku, protože ta byla prostě tristní a zrazovala nás celou sezónu. Dokázali jsme si vytvořit šance, ale nebyli jsme schopni je proměnit, což nás stálo hodně bodů a ve finále i postup.

Budou v kádru velké změny, nebo zůstane tým podobný?
Ročník 2003 končí a přechází do chlapů. Jaké bude složení kádru, je spíš otázka na pana Bednáře.

Jaké jsou tvoje posezónní plány?
Čeká mě maturita, takže se na ni budu připravovat a na dovolenou teď nemám ani pomyšlení. Myslel jsem si, že sezóna bude ještě o tři týdny delší a že budeme hrát ve finále o postup. Vůbec nevím, jak budu dovolenou prožívat, a vlastně na to ani nemám myšlenky.

Autor Matěj Sousedík
Nepřehlédněte
A-TÝM 24.7.2024

Přípravné zápasy: Slavia vyráží na dva turnaje, třikrát se představí v Edenu

Slávisté v přípravě před sezonou vyrazí na turnaje do Pardubic a Deggendorfu, představí se na ledě Kladna a v domácím prostředí přivítají Selb, Lipsko a Pardubice B. Celkem mají v plánu osm zápasů.

Číst více
A-TÝM 22.7.2024

Winter Hockey Games? Výjimečný zážitek pro nás i pro fanoušky, shodují se slávisté

Slávisty čeká v prosinci unikátní zážitek, v rámci série Winter Hockey Games odehrají v Praze zápas proti Vsetínu pod širým nebem. Utkání je na programu v neděli 8.12. od 12:30 na Letenské pláni. ...

Číst více
ROZHOVORY 19.7.2024

Věřím, že Slavia bude mít úplně jiné sezony, než byly poslední dvě, říká Totter. Proč se rozšířil realizační tým?

Slávisté vstupují do nové sezony s posilami nejen v hráčském kádru, ale i v realizačním týmu. Hlavní trenér Aleš Totter bude mít k sobě k dispozici nové asistenty, dovednostního kouče či analytika. ...

Číst více
ROZHOVORY 17.7.2024

Rád bych hrál v horních patrech tabulky, kam Slavia patří, burcuje Kajínek

David Kajínek, který před pár dny oslavil šestatřicáté narozeniny, za svoji dosavadní kariéru načerpal celou řadu zkušeností, teď by je rád předal mladším. „Chtěl bych jim pomoci, ať rostou a jsme ...

Číst více