Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
11. srpna 2020

Karanténa nám zasáhla do přípravy. Ale cítím se skvěle, říká Kružík

Ve čtvrtek slávisté vyjedou v Edenu k prvnímu přípravnému zápasu proti Sokolovu i s novými letními posilami. Jednou z nich je útočník Daniel Kružík, který má za sebou produktivní sezonu v Ústí a rád by si svoji formu přenesl i do Slavie. Jaká pro něj byla příprava v novém týmu a jak trávil období karantény?

Pro většinu hráčů bývají první dny na ledě velmi náročné, jak to letos probíhalo u tebe?
Já byl ještě před začátkem tréninků na hokejovém kempu, kde jsem trénoval děti, takže jsem již na ledě byl. Ten přechod pro mě osobně nebyl hrozný, ale hodně do toho zasáhla karanténa, kterou jsme měli nařízenou, což nám dost znepříjemnilo začátek přípravy. Na druhou stranu se ale cítím skvěle a jsem rád, že konečně začal led.

Jak jsi zmiňoval, kvůli pozitivním testům na koronavirus musel celý tým absolvovat nucené dvoutýdenní volno, jak jsi ho prožíval?
Musel jsem být zavřený doma, jako každý. Jediné štěstí bylo, že máme dům se zahradou a bazénem, takže jsem většinu času trávil právě tam. Do toho jsem se snažil trénovat a makat, abych byl co možná nejlépe připraven na začátek sezóny.

Jaká opatření musíte na stadionu stále dodržovat?
Nikdo z nás to nebere na lehkou váhu a každý se snažíme, jak jen to jde. Každý má svou flašku, svůj ručník. Vše se po tréninku pečlivě pere, myslím, že všichni odvádí skvělou práci s prevencí právě proti tomuto viru.

Sezona 2019/2020 (Ústí nad Labem)

  • Zápasů: 43
  • Bodů: 33
  • Gólů: 11
  • Asistencí: 22

Vraťme se zpět do období po tvém příchodu do Slavie. Jaká pro tebe byla příprava s týmem?
Příprava na suchu byla dost specifická, jelikož jsme měli docela málo běhání. To pro mě bylo velkým pozitivem, protože nejsem úplný milovník běhání. Bylo to super, a hlavně máme super kondičního trenéra Ondru a tréninky mají vždy hlavu a patu.

Jak jsi následně prožil volno po suché přípravě?
Vyjeli jsme s rodinkou na aktivní dovolenou po České republice, kde jsme převážně jezdili na kole a obecně sportovali. Po týdnu dovolené jsme se vrátili zpět domů a začal jsem individuálně trénovat, chodil jsem do posilovny a makal.

Dá se tedy říct, že máš suchou přípravu rád, nebo u tebe vede spíš dril na ledě?
Rozhodně na ledě. Suchá příprava je všeobecně pro hodně hráčů nepříjemná a myslím, že všichni jsme rádi, že jsme na ledě a můžeme se naplno věnovat trénování.

Zmínil jsi, že trénuješ mladé hokejisty, je to činnost, které by ses chtěl zabývat ve vzdálené budoucnosti?
Určitě bych chtěl po kariéře zůstat u hokeje, ještě nevím, jak přesně, ale práce s dětmi mě baví a naplňuje. Takže si to dovedu představit.

Autor Filip Nochta
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více