Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
10. října 2021

Každým zápasem hrajeme lépe, snad přijdou další body, říká junior Strnad

V posledním zápase před reprezentační pauzou vybojovali junioři cennou výhru v Pardubicích, kterou dvěma góly zařídil Lukáš Strnad. Ten je navíc aktuálně nejproduktivnějším slávistou, a tak patří ke klíčovým hráčům týmu. Sám pak věří, že v nejbližších zápasech se juniorce bude dařit a přidá do tabulky další body.

Jak hodnotíš dosavadní výkony juniorky?
Přijde mi, že zápas od zápasu jsme lepší. Začali jsme hrát více útočný hokej a to si myslím, že nám vyhovuje. Teď o pauze doladíme detaily a já pevně věřím, že začneme vyhrávat.

Na začátku sezony se tým musel vyrovnat s velkou marodkou. Jak náročné to bylo?
Bohužel nás hned na začátku sezóny popadla marodka a někteří hráči nám chyběli, takže jsme museli hrát v menším počtu, což bylo i fyzicky náročnější. Nyní se kluci začali vracet a já doufám, že tu marodku jsme si vybrali teď a tohle se už nebude opakovat.

Za první měsíc jste posbírali šest bodů, jaká je s tím spokojenost?
Myslím si, že jsme mohli mít více bodů. Proti Kladnu jsme měli vyhrát za 3 body, bohužel nás trápila koncovka. Důležité je, že jsme porazili Pardubice a spravili jsme si chuť před pauzou. Teď dobře potrénujeme a věřím, že začneme sbírat body pravidelněji.

V letošní sezoně jde o hodně, hned několik týmů sestupuje a Slavia je momentálně na 15. místě...
Je vidět, že ta šance na udržení tam je. Ale jak jsem říkal každý bod do tabulky se počítá a musíme bodovat častěji, protože si myslím, že můžeme hrát v tabulce výše a hlavně když budeme vyhrávat, dodá to pohodu do týmu.

Který z odehraných zápasů se vám povedl nejvíce?
Za mě tenhle poslední zápas s Pardubicemi. V kabině jsme si řekli, že by bylo fajn už vyhrát a ono se to povedlo. Hráli jsme jako tým, proměnili jsme šance a zvedli jsme si sebevědomí před pauzou.

Velkou střeleckou převahu jste měli proti Kladnu, ale nakonec z toho byl jen bod. Co se tam stalo?
Trápila nás koncovka a byli jsme jasně lepším týmem. Bohužel to za 3 body nevyšlo a byl z toho pouze jeden. Pevně věřím, že jsme tu koncovku v Pardubicích prolomili a už to půjde.

Na čem musíte před dalšími zápasy nejvíce zapracovat?
Určitě koncovka, protože tu musíme ještě dopilovat. Troufám si říct, že i přesilovky, protože z těch musíme skórovat a to se nám zatím moc nedaří. To musíme zlepšit.

Tlak necítím, rozhodovat může každý

V juniorce jsi první rok, jak to zatím hodnotíš?
Musím říct, že to je oproti dorostu opravdu rozdíl. Hokej v juniorce se musí hrát více hlavou, je tvrdší a hlavně silovější, což je u těch starších kluků celkem znát. Myslím si ale, že jsem se s tím popasoval dobře.

Výhru v Pardubicích jsi zařídil dvěma gól ve třetí třetině...
Jsem rád, že jsem takto mohl pomoci týmu a prolomit moje střelecké trápení. Každopádně každý zápas se snažím odehrát na maximum a udělat pro tým vše, co je v mých silách.

Aktuálně vedeš týmové bodování. Jak jsi spokojený s tím, jak se ti daří?
Určitě to potěší, ale může to být ještě lepší. Nyní se hlavně soustředím na výsledky týmu, protože tahle sezóna je a bude ještě pro nás náročná.

Díky tomu, že se ti bodově daří, cítíš na sobě větší tlak, abys rozhodoval zápasy?
Tlak na sebe necítím, pár kluků máme, kteří ten zápas mohou rozhodnout stejně jako já, takže určitě ne.

Jaké jsou tvoje nejbližší cíle?
Chtěl bych co nejvíce pomoct k tomu, aby se nám v juniorce dařilo a vyhnuli jsme se sestupu. Zároveň bych si chtěl dobrými výkony vybojovat i šanci v áčku.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více