Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
30. října 2022

Klikorka: Bylo to pro mě specifické, chtěl jsem se ukázat

Slávisté v sobotu poprvé venku naplno bodovali, v Litoměřicích vyhráli 3:0. Pro obránce sešívaných Karla Klikorku bylo utkání specifické, protože si poprvé od svého příchodu do klubu zahrál v soutěžním zápase v Kalich aréně, odkud do Prahy přišel.

Karle, jak bys zhodnotil zápas?
Určitě ho hodnotím kladně. Vyhráli jsme za tři body, což jsme potřebovali. Chtěli jsme urvat nějakou další výhru z venku, protože jsme minule doma prohráli. Musíme se od toho odrazit dál.

Souhlasíš s tím, že se vám povedl vstup do utkání a rychlý první gól?
Určitě. Dalo by se říct, že díky tomu jsme měli navrch a celých 60 minut jsme pracovali tak, jak jsme měli, kromě pár minut. Určitě jsme se ponaučili z předešlých zápasů a musíme být šťastní, že to takhle dopadlo.

Ty jsi do Slavie přišel právě z Litoměřic. Byl pro tebe zápas nějak specifický?
Určitě byl, znám tu všechny. Nechci říct, že to je vyhrocené, ale spíš jsem se chtěl ukázat, jinak bych v tom nic moc nehledal.

Vypisoval jsi v kabině nějakou prémii?
Ano, určitě. Dělal jsem to i minulý nebo předminulý zápas, kdy jsem vypisoval Sokolov. To k tomu patří.

K výhře přispěl skvělým výkonem brankář Málek

Váš nový trenér přišel do Slavie také z Litoměřic. Měli jste i díky tomu motivaci vyhrát?
Stoprocentně. Chtěli jsme hlavně všichni vyhrát, protože teď potřebujeme sbírat body. A to, že se to takhle povedlo úplně pro všechny, je ještě lepší, takže jsme šťastní.

Co bylo klíčem k vítězství?
Hráli jsme celých 60 minut to, co jsme chtěli, neupustili jsme od naší hry a soupeři jsme toho moc nedali, jenom nějaké chyby, co jsme udělali. Bylo docela dost přesilovek, s tím máme problém většinou každý zápas, ale jinak jsme plnili celých 60 minut to, co jsme měli a to bylo rozhodující.

Pomohl vám opět v brance skvělý výkon Romana Málka a jeho třetí čisté konto v sezóně?
Ano. Málič chytá skvěle a musíme ho všichni chválit, protože nás drží, i když se nedaří. Chytil strašně moc šancí a fakt chytá výborně.

„Litoměřice dobře bránily, těžko jsme se tam dostávali.“
Karel Klikorka o přechodu útočného pásma v přesilovkách
Oddechli jste si, že jste konečně poprvé venku vyhráli za tři body?
My už jsme to zlomili minule a za tři body dnes poprvé, takže je to super. Musíme makat dál a pracovat každý den na trénincích a doufám, že to takhle bude dopadat vždycky.

Může vás tahle výhra nakopnout do dalších zápasů, které vás čekají?
Stoprocentně. Už jsme potřebovali porazit nějaký silný tým, který je nahoře, což se nám povedlo. Musíme pracovat dál a porážet další týmy.

Dobře se vám dařilo bránit přesilovky Litoměřic. Změnili jste něco při bránění v oslabení?
Co vím, tak Málič tam chytil tři góly. Něco málo jsme změnili a musíme být rádi za to, že jsme to ubránili, protože tohle nás taky posouvá nahoru, že se to zlepšuje.

Naopak při vašich přesilovkách jste měli občas problém s přechodem do útočného pásma. Čím si to vysvětluješ?
Litoměřice to výborně bránily a těžko jsme se tam dostávali. Musíme se na to podívat a zapracovat na tom, aby se to v dalším zápase zlepšilo a abychom z toho měli více šancí. Hlavně to musíme zúročit, protože přesilovek jsme měli dost. Rozhodují zápasy a naštěstí nás to nestálo body.

Další zápas vás čeká ve středu v Chrudimi proti béčku Pardubic, což bude důležitý zápas i vzhledem k tomu, že na ně v tabulce máte náskok tří bodů. S čím do utkání půjdete?

Jedeme tam pro tři body, chceme tam vyhrát. Celý tým je takhle nastavený.

Autor Matěj Sousedík
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více