14. srpen
Jihlava Slavia
14:00
15. srpen
Slavia
 
VSTUPENKY
Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
18. září 2022

Kluci mě uhánějí, abych už zaplatil, směje se střelec Havrda

V Třebíči dal svůj první gól v Chance lize, proti Sokolovu pak nasbíral dokonce dva body za branku a asistenci. „Za góly jsem strašně rád,“ říká dvacetiletý útočník a aktuálně nejproduktivnější hráč Slavie Maxim Havrda. V rozhovoru mimo jiné popisuje svou trefu nebo komentuje důležitost brzkého vyrovnání.

Proti Sokolovu jste odehráli první domácí utkání sezóny. Jak jste se na něj těšili?
Určitě jsme se těšili hodně. Před domácími fanoušky je to vždycky zajímavější.

Jak bys vaše první domácí představení okomentoval?
První třetina byla hodně vyrovnaná a hrály v ní roli maličkosti. Druhá třetina se nám už povedla více, spadly nám tam i nějaké góly. Soupeře jsme několikrát zatlačili a dost nestíhal. Ve třetí třetině bohužel přišel propadák a Sokolov v závěru dokázal dvěma góly vyrovnat na 3:3.

Co se změnilo ve druhé třetině, v níž jste začali soupeře přehrávat?
Hráli jsme jednoduchý hokej. Chodili jsme jednoduše z pásma a rychle napadali. Z toho pramenily chyby soupeře, které jsme pak přetavili v naše šance.

„Jsou to většinou žákovské chyby, musíme se jich už vyvarovat.“
Maxim Havrda o častých vyloučeních Slavie

Dva ze tří gólů jste dostali v oslabení. Z čeho podle tebe pramení ta častá vyloučení, která vás provází už od přípravy?
To je těžké říct, bohužel to jsou většinou žákovské chyby. Někdy třeba použijeme zbytečně navíc hokejku nebo uděláme jinou chybu. Do příštích zápasů se toho ale musíme určitě už vyvarovat.

Úvodní branku vstřelil Sokolov, vy jste ale do minuty vyrovnali. Jak důležitá byla vaše rychlá odpověď pro vývoj celého utkání?
Hodně. Kdybychom hned nezareagovali, tak to mohlo dopadnout úplně jinak. Soupeř mohl třeba více odskočit, a to by nás asi shodilo dolů. Vyrovnávacím gólem jsme se ale hned vrátili a pak mi přišlo, že jsme už byli trochu nad nimi.

Proti Třebíči a teď doma proti Sokolovu jsi vstřelil své první branky v Chance lize. Jaký to je pocit?
Za tyhle góly jsem strašně rád. V Třebíči jsem svůj úplně první gól bohužel nemohl oslavit tak, jak bych si přál, protože jsme prohráli. Tady jsme už ale získali dva body, navíc to beru jako svůj první gól na domácím ledě. Jsem šťastný, že jsem pomohl týmu.

Bude i nějaký příspěvek do týmové kasy?
Určitě bude. Kluci v kabině mě už uhánějí, abych co nejdřív zaplatil, takže mě to nemine (směje se).

Popíšeš nám ještě svoji branku proti Sokolovu z tvého pohledu?
Michal Simon vybojoval puk a posunul ho nahoru na Jindru Baráka, který zkusil vystřelit. Martinovi Michajlovovi to pak vypadlo, já jsem se dostal jako první ke kotouči a doklepnul jsem ho do prázdné klece.

Z tribuny vypadal zápas hodně tvrdě a soubojově. Bylo tomu tak i z pohledu hráče?
Určitě to byl těžký zápas. Skoro všichni hráči Sokolova jsou velcí a silní a osobní souboje s nimi byly tvrdé a poměrně těžké. Myslím si ale, že to takhle bude s každým soupeřem v lize, nejen se Sokolovem.

Autor Jiří Petr
Nepřehlédněte
A-TÝM 24.7.2024

Přípravné zápasy: Slavia vyráží na dva turnaje, třikrát se představí v Edenu

Slávisté v přípravě před sezonou vyrazí na turnaje do Pardubic a Deggendorfu, představí se na ledě Kladna a v domácím prostředí přivítají Selb, Lipsko a Pardubice B. Celkem mají v plánu osm zápasů.

Číst více
A-TÝM 22.7.2024

Winter Hockey Games? Výjimečný zážitek pro nás i pro fanoušky, shodují se slávisté

Slávisty čeká v prosinci unikátní zážitek, v rámci série Winter Hockey Games odehrají v Praze zápas proti Vsetínu pod širým nebem. Utkání je na programu v neděli 8.12. od 12:30 na Letenské pláni. ...

Číst více
ROZHOVORY 19.7.2024

Věřím, že Slavia bude mít úplně jiné sezony, než byly poslední dvě, říká Totter. Proč se rozšířil realizační tým?

Slávisté vstupují do nové sezony s posilami nejen v hráčském kádru, ale i v realizačním týmu. Hlavní trenér Aleš Totter bude mít k sobě k dispozici nové asistenty, dovednostního kouče či analytika. ...

Číst více
ROZHOVORY 17.7.2024

Rád bych hrál v horních patrech tabulky, kam Slavia patří, burcuje Kajínek

David Kajínek, který před pár dny oslavil šestatřicáté narozeniny, za svoji dosavadní kariéru načerpal celou řadu zkušeností, teď by je rád předal mladším. „Chtěl bych jim pomoci, ať rostou a jsme ...

Číst více