Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
30. ledna 2020

Konečně to tam padlo, oddechl si Kubica

Dlouho čekal na první zásah, ten však přišel v tu nejlepší chvíli. Útočník Zdeněk Kubica prolomil střelecké trápení v závěru duelu se Vsetínem, kde minutu před koncem vrátil Slavii vedení. Přečtěte si rozhovor se sešívaným střelcem.

Díky skvělému závěru jste dnes zvítězili 4:2 a natáhli šňůru výher už na sedm zápasů. Co bylo dnes při cestě za úspěšným výsledkem to nejdůležitější?
Určitě výkon gólmana, to byl základní stavební kámen jak dneska, tak v minulých zápasech. Márty (Martin Michajlov) nás držel celou dobu, chytal výborně a hrozně nám tím pomohl. Určitě nám pomohlo i brzké vedení 2:0.

Po tom průběhu jsou tři body zlaté, v čem vám dělal Vsetín největší problémy?
Jsou velmi silní v útoku, kde dokážou soupeře na dlouhou dobu zamknout. To se nám přesně stalo na začátku druhé třetiny, který jsme úplně nechytli a Vsetín nás asi na pět minut nepustil z pásma. To byla asi jejich největší síla, na druhou stranu hráli výborně i do obrany a celkově to byl hodně těžký zápas.

Nástup do druhé třetiny byl přesně opačný než začátek té první, kde jste rychle vedli. Věřil jsi v tu chvíli, že vsetínský zámek dokážete přežít?
Určitě jsem věřil, hlavně jsem věřil Mártymu, že nás podrží, což se i stalo. Bohužel tam přišly dva hloupé nebo spíš smolné góly, kvůli kterým se pak začínalo prakticky od začátku.

Právě první gól soupeře byl trochu kontroverzní, viděl jsi tu situaci?
Přiznám se, že jsem to neviděl a nemůžu to tak posoudit. Od kluků jsem jen slyšel, že tam nejspíš byla hra vysokou hokejkou, ale jak říkám, mám to pouze z doslechu.

„Nějak to tam doskákalo, za což jsem strašně rád.“
Zdeněk Kubica o prolomení střelecké smůly

Třetí třetina byla hodně o čekání na chybu, přesto jste se v závěru dokázali prosadit, konkrétně to byla vaše spolupráce s Dávidem Kohútem a nakonec tvůj první letošní a navíc vítězný gól. Spadlo to z tebe?
Spadlo, hodně, protože už jsem o sobě začal pochybovat, že to netrefím, ale naštěstí to tam doskákalo, za což jsem strašně rád. Výbornou práci tam odvedl Kohy (Dávid Kohút), který celou tu akci založil a dával mi to zpoza brány. První střelu mi gólman ještě nějakým zázrakem chytil, vůbec nevím, jak se mu to povedlo, ale dorážku už jsem tam dokázal procpat.

Ta situace byla hodně nepřehledná, víš ty sám, kudy jsi nakonec puk do branky dostal?
Viděl jsem ten puk, co jsem vystřelil první a gólman jej vyrazil pod sebe. Pak to byla v podstatě taková šermovačka s obráncem, ale pořád jsem viděl ten vyražený kotouč a nakonec se mi ho podařilo nacpat pod beton a do brány.

V tuto chvíli ztrácíte na čtvrtý Chomutov už jen dva body, sledujete průběžně tabulku?
Jdeme zápas od zápasu a nedíváme se, jestli je někdo o bod nebo dva nad námi či pod námi. To, že teď držíme vítěznou šňůru, je skvělé, ale pořád pro nás platí, že každý zápas musíme vyhrát, udělat co nejlepší výsledek a udržet se ideálně na pozicích v elitní šestce.

V sobotu opět jedete bojovat na východ republiky, tentokrát do Poruby, proti které jste celou tu vítěznou sérii načali. Nebere vám to neustálé daleké cestování síly?
Je to nepříjemné, jezdit tam dvakrát týdně, ale takový je los a my se s tím musíme poprat. Navíc s námi náš šofér jezdí výborně, takže si to cestou ještě užijeme. (smích)

Autor Tomáš Pauček
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více