Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
18. srpna 2023

Kulda po návratu do Slavie: Cítím, že to letos dotáhneme dál. Dobře bruslíme a herně rosteme

Lotyšský útočník Edgars Kulda se po individuální přípravě připojil na začátku týdne k týmu a ve čtvrtek odehrál svůj první zápas v letošní přípravě. V rozhovoru popisuje svoje pocity i vyhlídky na nový ročník.

Edgarsi, jak bys zhodnotil utkání s Litoměřicemi?
Z týmového hlediska jsme odehráli dobrý zápas a měli jsme v něm řadu dobrých věcí. Myslím, že jsme objevili to, jak chceme hrát určité taktické věci. Samozřejmě chceme vyhrát každý zápas i dát více gólů, ale měli jsme hodně dobrých šancí. Musíme ještě zapracovat na jejich využívání. Ale i přesto, že jsme prohráli, si odnáším více pozitiv než negativ.

Na začátku jste měli několik příležitostí ke skórování. Byl záměr na soupeře vystartovat?
Ano, určitě. Chtěli jsme do utkání vstoupit dobrým tlakem a šancemi, hlavně ve hře 5 na 5. Myslím, že je důležité dostat se do zápasu a třeba začít rychlým gólem, což se nám ale nepovedlo.

„I přesto, že jsme prohráli, si odnáším více pozitiv než negativ.“
Edgars Kulda o svém prvním přípravném utkání

Litoměřice pak v přesilovce skórovaly a dostaly se do vedení. Jak jsi viděl jejich úvodní branku?
Během jejich přesilovky jsme je tlačili, nechtěli jsme, aby odskočili do vedení. V oslabení jsme hráli dobře, ale pak jsme bohužel udělali chybu, kterou potrestali a dali gól.

V první třetině jste se nemohli prosadit. Bylo to i díky dobrému výkonu brankáře Paříka?
Ano, jejich brankář chytal opravdu dobře. Občas jsme ho ohrozili více, ale vypadal soustředěně a naše šance skvěle pochytal.

Příprava byla dobrá, na sezónu se těším, hlásí Kulda

Co jste si říkali po první třetině v kabině?
Bavili jsme se o jejich taktice a o tom, jakým způsobem chceme vyhrát. Musíme se teď více koncentrovat na sezónu a lépe umět řešit různé situace. Také jsme se chtěli více soustředit na hru 5 na 5, během které jsme se nedokázali prosadit.

Přišlo mi, že vám často puk odskakoval při nahrávkách. Viděl jsi to stejně?
Ano, občas se nám to stalo. Všichni chceme hrát s pukem, ale je to těžké. Myslím si, že to bylo i kvůli tomu, že se ještě sehráváme a nemáme tolik zápasů, ale čím více toho odehrajeme, tím budou naše přihrávky lepší a budeme si na puku jistější.

Ve druhé třetině jste také skórovali v přesilovce. Ulevilo se vám, že jste se konečně prosadili?
Ano. Myslím, že nám to hodně pomohlo a byli jsme rádi, že se Robin trefil. Myslím si, že nás gól do zbytku zápasu hodně nakopl.

„Čím více toho odehrajeme, tím budou naše přihrávky lepší a budeme si na puku jistější.“
Edgars Kulda o spolupráci v týmu

Jak zatím celkově hodnotíš přípravu na novou sezónu?
Myslím, že je dobrá. Strávil jsem s týmem méně času než zbytek kluků, ale je na nás vidět, že dobře bruslíme a každým tréninkem herně rosteme.

Připravoval ses ty osobně nějak specificky?
Trénovat jsem začal v květnu a na ledě jsem byl poprvé někdy v červenci. Skoro čtrnáct let dělám skoro to samé a nemám během toho moc času na to, abych nic nedělal. Začínám v posilovně, chodím běhat, hodně se zaměřuji na sprinty a v červenci začínám bruslit.

Jak ses cítil fyzicky ve svém prvním přípravném utkání?
Dobře. Myslím, že jsem se dokázal velmi rychle dostat do zápasového tempa. Musím poděkovat spoluhráčům, kteří mi velmi pomohli, protože bruslí velmi rychle. Já to ještě potřebuju zlepšit, abych se jim vyrovnal. Doufám, že v dalších zápasech budu hrát lépe a podaří se mi skórovat.

Jak se těšíš na novou sezónu Chance ligy?
Moc se těším. Doufám, že sezóna bude lepší než minulá. Máme skvělé fanoušky a velmi dobrý tým. Cítím, že bychom to mohli dotáhnout dál.

Další zápas odehrajete opět v Edenu v úterý proti Sokolovu, se kterým jste na jejich ledě vyhráli. Bude to pro vás výhoda?
Pro mě ne, protože jsem v Sokolově nehrál, ale myslím, že to bude stejný zápas jako vždycky.

Autor Matěj Sousedík
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 5.5.2024

Přikryl se schází ve Slavii s kamarádem. Doufám, že Berymu připravím nějaké góly, usmívá se

Jako mladí spolu začínali v Plzni, teď se po dlouhé době scházejí v jednom týmu. Devětadvacetiletý útočník Roman Přikryl přichází do Slavie jako tvůrce hry a nahravač, Matěj Beran byl v uplynulém ...

Číst více
ROZHOVORY 4.5.2024

Slavia je dobrá značka. Baví mě, když můžu hráče posouvat, říká nový trenér Vojtěch Šik

Ve svých třiatřiceti letech patří Vojtěch Šik mezi mladé trenéry. Do Slavie by tak měl přinést energii a nadšení, zároveň by ale měl s hráči pracovat třeba na obranné činnosti nebo dovednostech. ...

Číst více
A-TÝM 3.5.2024

Slavia získala nejlepšího gólmana posledního play-off

Druhou posilou našeho kádru je dvaadvacetiletý gólman Oldřich Cichoň, který naposled působil v Litoměřicích a s úspěšností zákroků 93,8% byl nejlepším brankářem uplynulého play-off Chance ligy.

Číst více
FANOUŠCI 3.5.2024

Chcete vidět hvězdy světového hokeje v akci? Stále máte možnost!

Nestihli jste pořídit vstupenky na český tým? Nevadí! To ale neznamená, že už nemáte šanci v Praze a Ostravě na vlastní oči sledovat zahraniční hokejové superstar.

Číst více