Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
5. května 2024

Přikryl se schází ve Slavii s kamarádem. Doufám, že Berymu připravím nějaké góly, usmívá se

Jako mladí spolu začínali v Plzni, teď se po dlouhé době scházejí v jednom týmu. Devětadvacetiletý útočník Roman Přikryl přichází do Slavie jako tvůrce hry a nahravač, Matěj Beran byl v uplynulém ročníku nejlepším střelcem týmu. „Snad nám to spolu půjde a celkově věřím, že budu mít lepší sezonu než loni,” přeje si nová posila Slavie.

Romane, můžeš přiblížit, jak probíhalo tvoje rozhodování o novém angažmá?
Věděl jsem, že už nebudu pokračovat v Karlových Varech, a když jsem dostal tuhle nabídku, tak se mi líbilo, jakou budu mít roli a jaký tým tady bude. To mě lákalo, a proto jsem se rozhodl pro Slavii. Už před loňskou sezonou a během ní jsem vnímal zájem Slavie, ale tehdy to ještě nedopadlo. Teď jsem rád, že to klaplo.

Hrál v tvém rozhodování roli i fakt, že dobře znáš oba trenéry?
Určitě, hrálo to docela velkou roli. Mě už sem dokonce lákal Dan Tvrzník, který mě měl v Litoměřicích, pak jsem cítil zájem i od Aleše Tottera, pod nímž jsem hrál tři roky v Budějovicích. A s asistentem Vojtou Šikem jsem byl tenhle rok ve Varech. Je dobré, když trenéry znáte - oni vědí, co dokážete, a navzájem víte, co od sebe můžete očekávat.

Co si od angažmá ve Slavii slibuješ?
Nechci tady něco vykřikovat, ale věřím, že to bude lepší než v loňské sezoně a dostaneme se s týmem v pohodě do play-off.

A z osobního hlediska?
Taky čekám, že to bude lepší. Byl jsem na střídačku ve Varech a v Sokolově a bylo to poměrně náročné střídat rytmus hry a nevědět pořádně, do jakého týmu patříte. Věřím, že i z pohledu individuálních statistik to bude posun oproti loňsku, protože v předchozích sezonách jsem je měl výrazně lepší.

„Radši zvolím nahrávku než střelu. Ale to je vidět i na mých statistikách.“
Roman Přikryl se usmívá při otázce na sebe jako hráče

Co od tebe tedy mohou fanoušci očekávat?
Nerad o sobě takhle mluvím, ale kdybych měl říct jednu věc, tak asi to, že radši zvolím nahrávku než střelu. To je ale vidět i na mých statistikách (usmívá se).

Když jsme před pár dny vydávali článek o prodloužení smlouvy s Matějem Beranem, tak Bery říkal, že se těší na nové hráče, a konkrétně zmínil tebe. Jste velcí kamarádi?
Jo, s Berym se známe dlouhodobě. Jako mladí jsme spolu byli v Plzni v áčku a dodneška si dobře pamatuju, jak jsme tenkrát spolu byli na pokoji na soustředění na Šumavě a jezdili jsme spolu ve skupince na kole. Trávili jsme spolu hodně času a samozřejmě se těším i já na něj.

A na vaši spolupráci na ledě?
To je jasný, Bery je střelec a já doufám, že se mi povede pro něj pár šancí připravit.

Vy jste toho společně ale zatím moc neodehráli, že?
Jen tehdy v Plzni, pak jsme se nepotkali. Většinou jsme hráli proti sobě, ale navzájem se sledujeme, tak snad nám to teď spolu půjde.

Jaká pro tebe byla Slavia jako soupeř?
Musím říct, že proti Slavii se mi hrálo vždycky dobře, obzvlášť když přijeli k nám, ať už jsem zrovna hrál kdekoliv. Samozřejmě každý zápas je jiný, takže třeba s Budějovicemi se mi dařilo i tady v Edenu, ale se Sokolovem vůbec.

Co ty a letní příprava?
Na letní se docela těším, poslední roky ji dělám hodně silovou, což mi vyhovuje. Mám plán od kondičního trenéra a budu se připravovat individuálně v Plzni.

Autor Jakub Mezlík
Nepřehlédněte
A-TÝM 17.5.2024

Slávisté půjdou v rámci letní přípravy i na led. Jaké je aktuální složení týmu?

Slávisté mají za sebou dva týdny letní přípravy, kádr A-týmu aktuálně čítá 35 jmen. S mužstvem se mimo jiné připravují i úspěšní junioři, kteří v uplynulé sezoně vybojovali postup do extraligy, z ...

Číst více
A-TÝM 16.5.2024

Posila realizačního týmu. Novým asistentem je Radek Hlavatý

Trenérský štáb pro novou sezonu rozšíří třiačtyřicetiletý Radek Hlavatý, který bude společně s Vojtěchem Šikem asistentem hlavního trenéra Aleše Tottera. Do Slavie přichází z Kladna, kde trénoval ...

Číst více
ROZHOVORY 15.5.2024

Obránce Veber: Chytit začátek sezony za pačesy, to by měl být náš nejbližší cíl

Václav Veber se vrací do prostředí, kde to sice zná, vzhledem k proměně kádru bude dle jeho slov ale zároveň nové. Se Slavií by chtěl uspět a ví, že dobrý start může být klíčový. „Abychom mohli hrát ...

Číst více
ROZHOVORY 14.5.2024

S Berym je těžké vyhrát slovní výměnu, směje se Kočí

Slávističtí fanoušci si Fabiena Kočího dobře pamatují ze série s Jihlavou v posledním play-off. Když se na ledě jiskřilo, byl u toho často právě jedenadvacetiletý obránce. „Snažil jsem se jít trochu ...

Číst více