Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
15. března 2022

Kulisa byla skvělá. Sérii musíme ukončit, burcuje Vlček

Slavia přemohla v Edenu Vsetín 5:3 a má dva mečboly. Vyhrocené utkání přineslo i zákroky, které byly podle Filipa Vlčka hodně ostré. „Nejspíš si na další utkání vezmu nějaký límec. Pošťuchování k play-off patří, ale byl jsem pořád v kravatě, což už je za hranou,“ říká slávistický útočník.

Slavia porazila Vsetín 5:3 a je blízko postupu do semifinále. Jak bys utkání zhodnotil?
Začátek nebyl nejlepší, ale postupem času jsme se zvedli. Bylo důležité, že jsme do konce první třetiny vyrovnali. Druhá třetina byla jedna z našich nejlepších v celé sezoně. Využili jsme přesilové hry, dali pěkné góly a zaslouženě vyhráli. Jen škoda třetí třetiny, jelikož jsme si před ní říkali, že chceme hrát něco jiného. Ta se nám vůbec nepovedla, ale Márty toho hodně pochytal a dovedl nás k vítězství. Teď si musíme odpočinout a sérii ukončit.

Čím to bylo, že se vám druhá třetina tak povedla?
Soupeř tam měl hodně vyloučení, po kterých jsme hráli dlouhé přesilové hry. Po trestu do konce utkání jsme hráli pět na tři a dali dva góly. Využití početních výhod přiklonilo vývoj na naši stranu.

Fantastickými zákroky vás podržel Martin Michajlov. Co říkáš na jeho výkon?
Je neskutečný a hodně nás drží. Doufám, že mu to vydrží co nejdéle.

„Slávističtí fanoušci vytvořili skvělou kulisu, za což jim patří velké poděkování.“
Filip Vlček o fanoušcích

V určitých momentech byly k vidění ostřejší zákroky a bitky. Patří to ještě k play-off, nebo už bylo něco za hranou?
Na další utkání si nejspíš vezmu nějaký límec, protože jsem tam byl pořád jen v kravatě. Pošťuchování k tomu patří, ale tyhle kravaty už jsou za hranou.

Oba fanouškovské tábory vytvořily skvělou atmosféru. Vnímali jste je během utkání?
Ano, vnímáme je. Atmosféra tady byla neskutečná. Slávističtí fanoušci vytvořili skvělou kulisu, za což jim patří velké poděkování.

Vsetín v závěru tlačil a chtěl utkání zdramatizovat. Byla to pro vás například ohledně sil komplikace, když se další zápas hraje už za několik hodin?
Neřekl bych, že je to komplikace. O tom je play-off a nehraje se na to, jestli můžeme nebo ne. Mrzí nás, že jsme si před třetí třetinou řekli určité věci, které vůbec nevyšly. Chtěli jsme hrát v pěti a nijak si závěr nekomplikovat. Soupeř pak měl několik přesilovek a dostal se do tlaku. Toho se musíme vyvarovat. Pokud zopakujeme tenhle výkon, tak věřím, že uspějeme.

Jak teď bude vypadat program a příprava během tak krátké doby?
Zaledujeme šrámy a vyběháme se. Další zápas začne opět od nuly, takže se musíme připravit a jít si za tím od první minuty.

Autor Matyáš Kainz
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více